reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam was dziewczyny. znów nie było mnie cały weekend, ale u mnie znów pracujący. ale w sumie mimo, że te weekendy są zawsze najbardzeij intensywnym momentem w tygodniu, to lubie te wesela, bo widzę wtedy jak ludzie są szczęśliwi. po cichu sobie myślę, że to właśnie dzieki mnie, ale najważniejsze, że Młodzi są zadowoleni - bardzo mnie to zawsze cieszy.

Ael - Twój maluch jest przekapitalny, juz 2 razy oglądałam filmik :-) a i brzunio masz słodki. wcale nie widać fałdek ani żadnych boczków ;-)
Lovka - takich emocji przy czytaniu was to jeszcze nigdy nie miałam, jak film sensacyjny... ale cieszę się, że już wszystko jest w porządku
Atanku - twoje maleństwo też jest fantastyczne :-)
Magdalena - też masz śliczny brzuszek, ale chyba faktycznie troszkę mniejszy niż Fiona
Fiona - a Ty to już wogóle nie wiem czym się przejmujsze... typowo ciążowy brzuszek... ślicznie :-)

Ech powiem wam, że jakiś spokój czuję w tym cylu. nie wiem czy przez to, że tu do was zaglądam czy może dlatego, że troszkę wyluzowałam. ale to dobrze, bo teraz jak myślę o dzidzi to mam taką buźkę :-), a jeszcze w zeszłym cyklu była taka :-( jak nie wiedziałam co i jak.

a jutro też idę do gina. zobaczymy co powie. albo skieruje mnie na jakieś badania, albo bedzie chciała wymysić jajeczkowanie, żeby zaciążyć, bo jak mówi teraz jest fakny okres na kochanie się, a wiosna jest fajnym okresem na rodzenie hehe :-)

Dziurko - a co u ciebie? jak wizyta?

reklama
Aj na pewno nie jestem szczuplejsza!!! Może bliźniaki po prostu??? ;-) Dopiero teraz podobno (tak czytałam) da się powiedziec na 100% czy ciąża jest pojedyncza czy mnoga

Raczej nie blizniaki bo niałam usg tydzien temu i było jedno.Uf ale u nas goraco,jade zaraz do tesciow kompac sie w basenie taaaaakim duzym

Ale zazdroszczę!!!! Ja mam w czwartek więc zobaczymy bo tak jak wcześniej wspominałam jak patrzę na moją bratową i jej niewidoczny brzuch w 16 tyg to czasammi sobie zaczynam wmawiac, że ja chyba na prawdę mam bliźniaki więc mnie teraz pocieszyłaś... :p:p:pP

A co do fasolki po bretońsku to ja już mam od tygodnia smaka i byłam dzisiaj na zakupach i mi się w domu przypomniało, że miałam kupic składniki... :-(

Ale tu nagle ucichło

Ostatnia edycja:
Magdalena piękny brzuszek!! :-D u mnie podobnie rośnie kulka pod pępkiem a nie cały brzuszek, ale mój znacznie mniejszy ;-)

Nie znalazłam gotowej fasoli więc kupiłam normalną i teraz sobie się moczy... jutro zrobię! Wszystkie składniki mam, tylko poczekać!! A teraz sobie kalafiora gotuje na kolacje bo smak mnie naszedł a dla męża (który nie lubi takich rzeczy) robię naleśniki z jabłkami i cynamonem!

Dziewczyny czy w ciąży można się kąpać w jeziorze bądź na basenie publicznym?

Fifka można, fasolka bardzo lubi jak się nią kołysze a i dobrze zrobi Ci na kręgosłup. Ja w ten weekend kąpałam się w jeziorze i na szczęście żadnego zakażenia nie złapałam ale... trzeba też dobrze wybierać plaże, na jednej kwitła woda, na drugiej jakiś muł był więc nie wchodziłam, znalazłam takie z piękną, czystą klarowną wodą
a basen też raczej sprawdzony ale jak najbardziej polecane
ja po 12 tc zapiszę się na aquaaerobic bo nie wyrobię kondycyjnie do końca ciąży

Fifka można spokojnie się kąpać w jeziorach czy na basenie, ale ważne by potem zadbać o higienę miejsc intymnych, czyli się dobrze tam wyszorować :p

Bo na mnie teściowa krzyczała ze nie można... tak samo z opalaniem itp. A mi tak bardzo marzy się plaża....

edit:

Znaczy nie leżenie na słońcu bo wiem, ze udaru można dostać czy coś. Ale jak troszkę sobie skórę zarumienię to też chyba nie zaszkodzi co?

Oczywiście, że możesz tylko obowiązkowo zakrywaj brzuszek!!! Ostatni leżałam sobie na działeczce u rodziców i miałam bluzeczkę na ramiączkach i dodatkowo moczyłam sobie ręcznik i kładłam na brzuch żeby się nie nagrzewał no i oczywiście, żebyś Ty się nie męczyła na słońcu bo jeśli czujesz się źle to natychmiast do cienia!!!! Ja sobie na szczęście opaliłam troszkę nogi i ręce bo taki bladzioch byłam, że wstyd w krótkich spodenkach było wyjśc :-)

reklama
wieczorowo się witam!
moniś ja do dżina tak jak i Ty, dopiero jutro więc późnym wieczorkiem będę wiedziała co i jak.

Dziewczyny jaaakie brzuchole śliczne! Dawać do głaskania cioci Skarpecie!:-D

Do góry