reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Na dobrą sprawę w serwisie gdzie wymienili Ci wyświetlacz powinni sprawdzić stan w jak środku się przedstawia. Przy upadkach najczęściej uszkadza się twardy dysk, może jakaś kość pamięci podczas upadku się odczepiła przez to systemowi brakuje pamięci do uruchomienia. Można też spróbować wgrać całkowicie na nowo system z formatowaniem wszystkich dysków, nie tylko :c. Wydaje mi się jednak, że najlepiej jakby sprawdził to serwisant, czy przypadkiem też nie dochodzi gdzieś do zwarcia przez upadek. Bo trudno teraz stwierdzić co może być bezpośrednią przyczyną, a po upadku laptopa może to być szereg problemów.

reklama
No właśnie mam kuzyna, który miał 1.5 roku prkatyki w komputerowym i dość dobrze się zna i mówił, że może załatwić mi coś takiego co podłącza się do komputera i bez rozkręcania wykrywa co działa nieprawidłowo... Więc chyba nie mam innego wyjścia. Szkoda mi trochę robić formata bo kupiłam laptopa z systemem windows 7 i wiem, że nie mam skąd załatwić żadnego oryginalnego windowsa a szkoda mi trochę wrzucać pirata...

No właśnie mam kuzyna, który miał 1.5 roku prkatyki w komputerowym i dość dobrze się zna i mówił, że może załatwić mi coś takiego co podłącza się do komputera i bez rozkręcania wykrywa co działa nieprawidłowo... Więc chyba nie mam innego wyjścia. Szkoda mi trochę robić formata bo kupiłam laptopa z systemem windows 7 i wiem, że nie mam skąd załatwić żadnego oryginalnego windowsa a szkoda mi trochę wrzucać pirata...
Czyli po prostu podłączy się do innego komputera by wyłapać wszystko z laptopa, by zrobić diagnozę. A kochana nie robiłaś kopii systemu po zakupie laptopa? O ile mi wiadomo, zawsze się tak robi po kupnie komputera z oryginalnym systemem, właśnie na wszelkie tego typu niedźwiadki. Tylko się zastanawiam, bo czytałam, że winda 7 ma system na wirtualnych dyskach, nie jestem pewna.
Ale właśnie na chwilę obecną nic nie pomoże gdybanie i szukanie po google w celu rozwiązania problemu. Oddaj kuzynowi niech sprawdzi z kolegami co tam w nim słychać, ale przynajmniej będziesz miała pewność, że laptop zostanie zrobiony przez fachowców.

A mogę się już wstępnie pochwalić, że mój dostał pracę! :-D

No właśnie robi się tak jak mówisz ale mój mąż oczywiście zwlekał tak długo, że bach no ale jak widać da się obsługiwać jeszcze tego gratka (bo teraz się nim posługuje) więc go dzisiaj popędzę do tego. Najwyżej będzie to trwało 3 razy dłużej niż normalnie ale lepsze to niż nic.

Ael a co do pracy Twojego chłopa no to gratuluje po ciuchutku... :-)

Ael pogratuluj facetowi ;)
Magda jak mogę Ci coś poradzić to pomyśl o zakupie nowego lapka...mi też upadł i teraz wszystko powoli w nim pada...WI-FI głośniki, stacja dysków...mam ochotę go wyrzucić przez okno...a przed upadkiem działał też dobrze

Ostatnia edycja:
Ael a co do pracy Twojego chłopa no to gratuluje po ciuchutku... :-)

A dziękować dziękować :-) Jutro, ma wstawić się o 7:30 (dostał pracę tam gdzie pracował ponad 10 lat temu, na kolei, jako elektromechanik), musi być bynajmniej przed 8, bo po 8 już zawożą jego papiery 15 km od Oleśnicy tam, gdzie będzie pracować. Więc jutro dowie się więcej bo będą obaj naczelnicy. A mój pracował 9 lat na kolei, jest po kolejówce, uprawnienia do tej pracy zdobywał też na misji w Syrii. Tylko wtedy gdy się zwalniał była trochę ch....a atmosfera. Teraz kilkoro jego znajomych pracuje na kolei, mówią że jest ok, płaca fajna, a ludzi nawet tak dużo chętnych nie ma, bo pkp się najzwyczajniej nie ogłasza z ofertami XD

Kasiu bo mój ma jakiegoś farta z pracą o_O

No i na szczęście jutro już rusza ostatni etap z łazienką, przychodzi już ekipa, wyrównywać ściany, instalacje, kafelki etc. Bożeee ja chceee prysznic!!!

W ogóle dziś przez tą pobudkę mieliśmy z facet dwa razy stosunek szybko przerywany XD. Mój się wkurzył i mówi, że raz to już mieliśmy przerywany ale żeby dwa razy na RAZ?! Już chciał po drugim razie listonoszowi powiedzieć, że przerwał mu właśnie w porannej bardzo ważnej czynności XD

Zboczeńce :-)

Szukam pomyśłu na jakąś dobrą sałatkę/surówkę.. do smażonego sera i frytek ;-) tak mi się chce,że mi język do d** ucieka :-D

reklama
Do góry