reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dzień dobry!

Olciaa a no wiem, jakieś nerwy dziwne z jakiegoś niezidentyfikowanego powodu tak samo odejdą jak przyszły.

Gocha tulę mocno i wierzę, że w końcu sie uda każdej z nas. Może następny cykl będzie lepszy?

Truskawcia dziękuję kochana, choć dzieci nasze wspólne raczej nie będą się bawiły na tych placach ale kto wie....

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć :)

Dziękuję każdej za miłe słowa. No złoma trzeba naprawić, po prostu... A tak w sumie, nie opowiadałam wczoraj, poprosiłam o pomoc pana instruktora z L-ki, bo akurat podjechał na stację i wyszłam z założenia, że troszkę się zna. I facet mnie podrywał!! Babę w 5 miesięcznej ciąży!! :szok:

Ktoś pytał, chyba Truskawcia, jak się czuję z tymi widocznymi kopniakami... Wzruszający moment na pewno. A poza tym chyba tak jak wcześniej. Tyle, że mocniej kopie, częściej, więc np w samochodzie muszę się skupiać podwójnie :)

Dzień dobry :)
Na początek: Gosia, przykro mi bardzo, ale pamiętaj, że co nas nie zabije- to nas wzmocni... hej, przecież my w ten sam dzień dostałyśmy gps-a na palec (czyt. ślub), więc i Tobie się uda zafasolkować :) w końcu 18 wrzesień rządzi no nie?! :)
Ael- hahahahahah, wiem wiem to nie jest śmieszne, że się nie ma sracza a tu taaaaki kret się zbliża.... :D ale nie mogę się powstrzymać od śmiechu:)
A i Sil, zapomniałam o światłach- oj tak naprawa to konieczność, sama prawie nie rąbnęłam gościa w tył, bo nie miał stopu świateł- to było tak przerażające, że zjechałam na pobocze żeby chwile odreagować, że brakło z 3 cm... także dobrze, że o tym wiesz i nie jeździsz jak niektórzy- "nie ważni są inni, grunt, że posuwam się do przodu tym moim wrakiem".

Ostatnia edycja:
Gosiu choć do cyca, ulży, a mały skopie krwawą ciocię, ok?

Ja się cieszę, że moja wczorajsza nocna przygoda przyniosła wam szczęście i uśmiech na twarzy, ale wiecie jak to jest rzygać i nie mieć do czego? A tak mi się rzygło, kontrolnie, żebym nie zapomniała jak to jest. A ten mały czort w najlepsze mi się kacza w brzuchu....faaajnie....

Ostatnia edycja:
Hello Piękne Kobitki
Mam pytanie, czy przyjmowanie magnezu B6 może mieć negatywny wpływ na zajęcie w ciążę? Słyszałyście coś o tym zjawisku? Przyjmuję ten specyfik i zastanawiam się czy nie powinnam go odstawić. A nie chcę lecieć do lekarza po pierwszej nieudanej próbie zajścia, bo powie, ze wariatka jestem ;)
Jestem nowa na forum.
Za mną pierwsza próba zafasolkowania - niestety negatywna, teraz wiem, ze za bardzo się nakręciłam, za dużo o tym myslałam, zbyt często marzyłam i jak wczoraj rano zobaczyłam @ to miałam ogromny żal. Teraz zajęłam się innymi sprawami i może się odblokuję i w którymś z najbliższych cykli za pączkuję.

Zafasolkuję od zaraz witam serdecznie :) nie słyszałam nic o magnezie, dodaj kwas foliowy i będzie super :) i spokojnie, wyluzowanie to bardzo dobry pomysł :)

Dagne, widzisz, jakby mi ten gość na skrzyżowaniu nie powiedział, to pewnie bym dojechała, ale bym też się nie dowiedziała, że nie działa. Jakby nie to, że jestem w ciąży i byłam z przyjaciółką, to też bym dojechała bez pomocy męża. Ale to 5 miesięcy temu. A co do napraw. U mnie w aucie nic nie stuka, nic nie bije, jak coś się psuje, natychmiast jest mechanik i nie ma, że boli... Nie jestem na drodze odpowiedzialna tylko za siebie, ale też za innych uczestników drogi...

Gosia, następny cykl będzie Twój, jak chcesz odpocząć, jasne, ale wiedz, że tu każda dobrze Ci życzy :)

Ael, ja też Cię lovciam :) A brak kibelka to zmora straszna...

Hello Piękne Kobitki
Mam pytanie, czy przyjmowanie magnezu B6 może mieć negatywny wpływ na zajęcie w ciążę? Słyszałyście coś o tym zjawisku? Przyjmuję ten specyfik i zastanawiam się czy nie powinnam go odstawić. A nie chcę lecieć do lekarza po pierwszej nieudanej próbie zajścia, bo powie, ze wariatka jestem ;)
Jestem nowa na forum.
Za mną pierwsza próba zafasolkowania - niestety negatywna, teraz wiem, ze za bardzo się nakręciłam, za dużo o tym myslałam, zbyt często marzyłam i jak wczoraj rano zobaczyłam @ to miałam ogromny żal. Teraz zajęłam się innymi sprawami i może się odblokuję i w którymś z najbliższych cykli za pączkuję.

Negatywne - nie.
Pozytywne - tak --> "Witamina B6 stymuluje powstawanie progesteronu, który przygotowuje organizm kobiety do ciąży, po zapłodnieniu zaś wpływa na jej utrzymanie. Reguluje poziom prolaktyny, której nadmiar blokuje owulację, a więc i zajście w ciążę. Wydłuża też fazę lutealną, czyli czas od chwili jajeczkowania do pojawienia się krwawienia miesiączkowego - obejmujący dni od około 15. do 28. - w którym śluzówka macicy przygotowuje się na implantację zarodka."
Ogólnie witaminy z grupy B mają korzystny wpływ na płodność. Dobrze by było by witaminę b6 brać jednocześnie z cynkiem.

Negatywne - nie.
Pozytywne - tak --> "Witamina B6 stymuluje powstawanie progesteronu, który przygotowuje organizm kobiety do ciąży, po zapłodnieniu zaś wpływa na jej utrzymanie. Reguluje poziom prolaktyny, której nadmiar blokuje owulację, a więc i zajście w ciążę. Wydłuża też fazę lutealną, czyli czas od chwili jajeczkowania do pojawienia się krwawienia miesiączkowego - obejmujący dni od około 15. do 28. - w którym śluzówka macicy przygotowuje się na implantację zarodka."
Ogólnie witaminy z grupy B mają korzystny wpływ na płodność. Dobrze by było by witaminę b6 brać jednocześnie z cynkiem.
Widzę, ze dużo wiesz to jeszcze spytam :)
Oczywiście kwas foliowy biorę od początku czerwca, ale ja nie o tym.
Lekarz kazał mi brać luteinę pod język od 15 do 25 dnia cyklu, później test i jak ciąża to brac dalej, a jak nie ma ciąży to odstawić i w kolejnym cyklu od nowa. A co jesli się okaże, że jestem w ciąży, ale za wcześnie na test i wyjdzie negatywny, czy odstawienie luteiny nie wywoła przypadkiem @ i tym samym nie utracę ciąży?

Dzięki za wszystkie słowa dziewczyny! :) Na pewno się nie poddam bo dzidziol to moje największe marzenie także walczę dalej ! :)
Ael krwawa ciocia tuli się do cyców w brzuchola Wiktora :D

reklama
Gocha i to mi się podoba ;*
Zafasolkujęodzaraz witamy na pokładzie staraczek :) oby jak najszybciej pojawiła się fasolka :)

A mnie coś brzuchol boli jak na miesiączke . coś czuje że nic z tego w tym cyklu nie będzie :(

Do góry