reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

(bo troszkę mi się łuszczy skóra koło kosa) :)

No to tak jak mnie. Ja używam kremu mocno nawilżającego Nivei na dzień i jakoś daje radę. Peelingów nie robię bo mam wrażenie, że jednak trochę gorzej potem z moją skórą wokół nosa i na nosie.

Idę po arbuza, chce któraś?

Jaa poproszę, mam nadzieję, że wcisnę go po obiado-kolacji. Wyszły mi takie pyszne faszerowane cukinie, wszyscy się zajadali :-)

reklama
Matko, przepadam za cukinią!!! :) wszystko w sezonie z nią robię :) mam na zimę chyba z 40 słoików a w nich 3 rodzaje sałaty :) ostatnio robiłam placki z cukinii (przepis jak ziemniaczane) i zapiekankę z ziemniakami, serem żółtym i cukinią :) mniami.
A arbuza? o rany zajadałam się nim oj długo, ale już 5 dzień jestem na grejpfrucie różowym :)
A i Ael dzięki za radę co do kremu, na pewno spróbuje :) ale peeling i tak muszę zrobić i to na całą twarz, coś się zaniedbałam ostatnio, bo siedzę w domu ;p

Pierwszą zrobiłam z cukinią i marchewką tartą na grubych oczkach, papryką paseczkowaną i cebulą. Zalewałam zalewą octową i po 3 godz nakładałam do słoików i pasteryzowałam. Potem zrobiłam z cukinią krojoną w talarki, papryką w kostki i ogórkami też w talarkach (no i cebula) i podobnie zalewa jak pierwsza tylko z odrobiną oliwy. I ostatnia to był mój kulinarny misz-masz hehe :) wszystko co mi zostało na działce :) czyli cukinia, ogórki, papryka (jedyne co ze sklepu), cebula, marchewka i pomidory (od sąsiada ekologiczne) :) i zalewa też z oliwą i dodatkowo przyprawą gyros :)

Ale pięknie wygląda ten arbuz :D

A cukinię z chili (tzn, posypaną chili sproszkowanym) uwielbiam z grilla :)

A chyba moja teściowa ogórki tak robi :) ok lecę po pomidorową mojej mamy (najlepsza pomidorowa na świecie), chociaż ja robię identycznie to i tak nie smakuje tak jak jej :)

nie nadrabiam wszystkiego bo mi się nie chce:sorry: ale wiem, że i tak mi wybaczycie:-D
i pochwalę się Wam, że moje dzisiejsze fryzury miały sesję zdjęciową:cool2::-D
witam nową koleżankę:-D

Ael sweetaśny ten twój rozrabiaka:tak:

reklama
Do góry