reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Magenta uważaj z tymi kąpielami... W ogóle wszystkie ciężarówki uważajcie... ja w pierwszej ciąży zaczęłam krwawić właśnie po takiej ciepłej relaksującej kąpieli... Później się okazało ze plamienie zwiastowało poronienie... Gin mnie tym razem przestrzegała przed kąpaniem się, lepszy jest prysznic bo leżenie w ciepłej wodzie może narobić nam nieszczęścia!
Nie wiem czym się chwaliłaś, więc nie pocieszam, a jeśli byłam i olałam to przepraszam.
Jeśli chodzi o prysznice i kąpiele, to ja biorę kąpiel w wannie jak gole nóżki i inne owłosienia, ale woda jest ciepła, bo ja wrzątku nie lubię i robię to szybko. Nie lubie się wylegiwac bo nigdy nie mam czasu.
Ja miałam iśc do gina 19, ale jednak ide 16

AAAA no tak zapomnialam jeszcze o ubrankach:p ja jak teraz pojde na wizyte i zobacze i uslysze serduszko :p to poniej ide juz kupic kocyki rozek itp :p wiem ze bedziecie krzyczc ze szybko itp ale teraz bede zadziej w polsce a powoli chce juz gromadzic wyprawke u taty zeby potem to zwiesc tutaj:p a na raz nie chce tego wszystkiego kupowac:p a tutaj raz ze przeplace a dwa ze mi sie nie podoba ich tutejszy styl:p typu wozki retro wszystkie zabawki drewniane i eko :p

Zafasolkuje - hehe ja jak bym teraz byla w polsce to pewnie juz bym biegla:p a teraz tutaj w szwecji musze jakigos ginia znalesc dobrego ale do zadnego z nich nie mam przekonania wole swojego Slawusia hehe:p jakos przy nim czuje sie bezpiczna:p

Ostatnia edycja:
pracypracy nic mi sie nie chce i niestety jestem sama z 2 lekarzami zaraz sie zacznie... bede koło 18 tej miłego dnia:-)
Dagnec&&&&&&&&&&&&&&&
Figla sorki ze cie ominelam...
Magenta pamiętaj o czekoladzie:-) mnie ostatnio brzuch swedzi hihi

Magenta ja dopiero teraz POOOWOLI zaczynam kompletować rzeczy. Mam już trzy pary bodów, dwa z długim i krótkim rękawem i już do mnie idzie spora paka nowych ubranek!! :-D

Na razie neutralnie kupuję bo mam lekkie obawy co do płci. Czuje chłopaka, pierwsze Usg pokazało chłopaka... Baaa ja się już zakochałam i wyobrażam sobie małego kawalera ale jeszcze się wzbraniam przed... jak to nazwać... nie chcę by potem nagle wszystko jest dla chłopaka, my nastawieni na chłopaka a tu nagle wychodzi dziewczynka... bo podobno takim postępowaniem zaburza się już w łonie matki osobowość dziecka. ja w to wierzę.

Hej Ataknu pewnie ze bede pamietac o czekoladzie i moge ci nawet 5 przywiesc:p ja tez do pracy na 12 i do 18 ale uciekne o godzink szybciej:p musici mi wybaczyc jak strzelam byki albo gubie literke e bo cos mi kiepsko wskakuje:p

Ja bede narazie kupowac takie duperele typu butelki smoczki pieluchy bo potem zalezy kiedy bede miec wizyte u ginia to bede w polsce :/ co prawda najchetniej zjechala bym na miesiac ale niestety praca a tz jeszcze sobie pare groszy chce odlozyc potem tzn socjalny dla kazdej kobiety ktora rodzi to polowa tego co zarabniam ale zawsze

A postanowilam ze najpoznij do grudnia pracuje i potem juz laba

Ostatnia edycja:
Witam się ładnie z rana :)

Małżyka mi ściągnęli do pracy wcześniej właśnie pojechał :( ale dziś ma przyjechać do mnie moje małe białowłose szczęscie :)

Ja się na razie skoncentrowałam na ubrankach. później po wypłacie kupię już butelki, smoczki a nawet patrzyłam już pieluszki które zamówić. Dostane też sporo rzeczy od znajomych. Wózek i łóżeczko zamówimy raczej w ostatniej chwili.

ehh zjadlam sobie grzaneczki z piekarnika z serkiem zoltym i szynka i jest mi niedobrze:/ i jeszcze ta praca:/ ide sie powoli szykowac do pracy musze glow umyc jakis make-up szczelic zeby jak ludz wygladac hehe

a co do ubranek to mam znajoma co mi cos tam podrzuci jak bedzie chlopiec to od siory dostane kombinezonik na zime i pelno ciuszkow a lozeczko mam zamiar kupic jakies kolorowe ja sie uparlam na turystyczne a kolorowe i dla chlopca i dla dziewczynki moze byc wozek hehe jeszcze nie wiem jak mi jakis wpadnie w oko to tez sie skusze podobaja mi sie zielone :p i bezowe ale wozek i lozeczko tak mysle ze kupie gdzies kolo 6 mieisaca:p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już wiem, że też dostanę sporo od rodzinki lub znajomych. Łącznie z wózkiem jeśli uda się go z UK przywieźć. Ale ja mam bardzo dużo czasu :) Koleżanka stwierdziła też że ma dla mnie spodnie ciążowe nówki bo założyła raz i resztę ciąży przeleżała.

Do góry