reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sil to jak my powiedzieliśmy że jestem w ciąży dla naszego kolegi który był świadkiem na naszym weselu to zrobił tylko taka minę jakby się brzydził tym stanem... nawet nie pogratulował ani nic... Choć to świetny dość i zawsze miał dużo taktu, słowo ciąża była dla niego czymś dziwnym i odrażającym...

A ja właśnie kupiłam dwa Body dla maluszka!! Pojechaliśmy na szybkie zakupy do galerii i nagle czuję koniaczki, myślę sobie "Hm... maluszek chyba też chce coś dla siebie" :-D Mąż się nieźle uśmiał!! W ogóle widzę w nim dużą zmianę ostatnio. Chodzi i gada do brzuszka, sam czyta gazety o dzieciach! :szok: Chyba coraz bardziej czuję się tatą!

reklama
witam :)
dziś kochane moje dogadzam sobie i mężowi :-D zrobiłam już : babeczki z bitą śmietaną i owocami, galaretki z owocami, lody z bitą śmietaną i owocami :-D:-D dumna jestem z siebie ^^ a co tam u Was??

Niedobrze mi, a nie wiem od czego bo przez te słoiczki dla maleństwa próbowałam masę rzeczy dziś...

Sil a jak robisz te słoiczki?? ciekawe bo w końcu bez żadnej chemii i może też bym coś takiego porobiła

moja starsza siostra cale zycie wyzekala sie dzieci ze nigdy bleble i przyszedl jej 28 roczek i stwierdzila ze taka pustka w duzym domu bez dzieci i po roku byl Wiktorek:)

Nawiązując jeszcze do dzieci to ciocia od mojego K wyjkechała do Francji mając 18 lat, tam poznała Francuza i wyszła za niego za mąż - chłop to był normalnie cud, miód i orzeszki, wchodził jej dosłownie do tyłka za przeproszeniem ale dzieci ona nie chce bo kariera bo tamto, bo sramto, brała przez kilka lat tabsy anty przez przerw i to wywołało u niej jakeijś komplikacje i spowodowało, że dzieci mieć już nie może. Z mężem się w końcu rozstała bo poznała jakiegoś bogatego fagasa a potem płakała mojej teściowej, że ona tak na prawdę nikogo nie ma i, że jak tam umrze to nawet nie będzie miał kto jej pochować...

Madziulek ty nic mi nie mów... ja ostatnio zaczęłam ten temat przy teściach i jak mi teść wyjechał, że jest za aborcją (mimo, że mama M poroniła 3 ciąże i ledwo mojego M udało jej się donosić) Od razu skończyłam temat i wyszłam jak to usłyszałam... nie wyobrażam sobie zabić dziecka... Nie chcesz go? To oddaj do domu dziecka... NIE ZABIJAJ!!

Umieram z głodu... ide jeść...

Mogłaś mu powiedzieć, żeby obejrzał sobie film dokumentalny "niemy krzyk" - może zmieniłby zdanie.

cisza... a ja pracuje ah
dzisiaj byliśmy z mężem na zakupach i wiecie co kupowaliśmy/pampersy, smoczki, gryzaczki... myślicie pewnie po co? nie to jeszcze nie dla ,mnie-jeszcze;-)Znajoma pytała mnie co można dać przyszłej mamie w prezencie na tzw baby shower i zaproponowałam jej tort z pampersów, a że mam trochę zdolności manualnych to będzie fajna zabawa:-)

Przepraszam dziewczyny za zwłokę, kończyłam zupkę robić.

Proszę, porównanie gołego brzucha z 25 i 33 tygodnia :-)
Zobacz załącznik 388583

super rosnie wiktorek sliczny brzuszek ;-)

a ja dzisiaj lamaga ;-) najpierw se siniaka na rece nabilam a potem na piecie brama jak zamykalam.. ahh ciamajda dzisiaj ze mnie...dzidzia jak mnie smyra to ja momentalnie mam usmiech w pracy i to troche smiesznie wygladalo w pracy wpisuje do ksieg8i i momet i usmiech od ucha do ucha a ludzie nie wiedza czemu hihi ;-)

widze ze cisza jak nigdy wiec znikam spac ;-)

Ostatnia edycja:
Dagne 3 mam kciuki &&&& bedzie dobrze ja sobie nie wyobrazam pobierania krwi zawsze po tym kreci mi sie w glowie i robi slabo bez mojego J nigdy sie nie wybieram :p zawsze ma mnie kto z podlogi pozbierac:p haha

Eh wczoraj dorwaly mnie nudnosci moj dostal misje migdaly:p i bylo lepiej:) kapiel i o 21 spalam jak zabita:)

Eh wczoraj dorwaly mnie nudnosci moj dostal misje migdaly:p i bylo lepiej:) kapiel i o 21 spalam jak zabita:)
Mnie niestety też czasem z deczka mdli, nie ląduje jeszcze w WC, ale bywa ciężko. Najgorzej po jabłkach
No i cześć tak w ogóle, bo jak ten cham weszłam i się nie przywitałam :-)

cycoki mnie jeszcze bolą i do tego dzisiaj swędzą prze okrutnie
Magenta kiedy idziesz na wizytę i USG?

Laski ja teraz poszłam po rozum do głowy, ja odkąd jestem w ciąży cały czas biorę magnez z witaminą B6 i nie wiem czy czasem nie zaszkodziłam w ten sposób mojemu maleństwu. Któras wie coś na ten temat?

Ostatnia edycja:
Magenta uważaj z tymi kąpielami... W ogóle wszystkie ciężarówki uważajcie... ja w pierwszej ciąży zaczęłam krwawić właśnie po takiej ciepłej relaksującej kąpieli... Później się okazało ze plamienie zwiastowało poronienie... Gin mnie tym razem przestrzegała przed kąpaniem się, lepszy jest prysznic bo leżenie w ciepłej wodzie może narobić nam nieszczęścia!

A wiecie co? Foch normalnie... ja tu się wczoraj chwalę i zero reakcji... :-(

reklama
Ja na wizyte ide 20 wrzesnia:) juz sie doczekac nie moge:)
mam nadzieje ze jest wszystko dobrze:) co do (.)(.) to mnie tez bola same sutki i troszke przy dotyku no i swedza strasznie tak samo jak i brzuch:p smieja sie ze mnie ze chodze i non stop sie drapie:p jak bym pchly miala hehe a dzis rano patrze w lustro i jeden pryszcz mi wyskoczyl szok haha normalnie to pewnie przed @ miala bym wysyp:p

Fifciu moja kochana ja kapiel owszem i biore ale woda hehe jest taka zimna:p zadko kiedy kapie sie w goracej wodzie bo nie lubie:p a ze mam wanne z przysznicem to z wielkim leniem kidy mi sie nie chce napuszczac wody do wanny to biore prysznic:) chwalilas swojego malza?? o to chodzi?? rozumiem twoja radosc bo moj tez juz jest inny. I tak milo jak sie pyta jak sie czujecie?? i wogole mowi kochanie a jak wy sie dzis czujeci tak slodkko to brzmi i najbardziej mi sie odoba jak zasypiamy on sie przytuli i zasypia z raczka na moim brzuszku teraz widz ze sie cieszy :)

Ostatnia edycja:
Do góry