reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka hahahah ja wiem co to jest skan a co ksero :-p tylko nie wiem czy to światło w obydwóch tych urządzeniach ma ewentualnie taki sam wpływ na zdjęcie USG, bo tak jak pisałam, że mojej koleżance po skserowaniu wyblakło... :-p

reklama
Cykle mam teraz 35 dniowe, bo miałam jakies zaburzenia, już myslałam, że mam PCO i wtedy postanowiłam zajść w ciąże, po czym później niby nie było tych pęcherzyków, i mój lekarz wykluczył PCO. Folik też brałam falami ;p zdarzało się, że profilaktycznie brałam 3-4 miesiace, jednak jak podjelismy decyzję, że jeszcze z dzieckiem poczekamy, to odstawiłam. No i kilka dni temu zaczełam brać ponownie folik.
10 Października mam wizytę u bejbiloga, więc, a na około 24-30 przewiduję dni płodne, no i wtedy chciałabym intensywnie sie starać ;D Bo jak juz podjęłam decyzję, że narazie z pracą stopuję, to chciałabym jak najszybciej zafasolkowac ;) A mój mąż juz mi marudzi - on strasznie nie lubi jak ja się nakręcam na dziecko, bo boi się, że będę chciała ZA BARDZO i nie pójdzie tak łatwo, jakbysmy tego chcieli...
Dziękuję za fluidka ;)

A mój mąż juz mi marudzi - on strasznie nie lubi jak ja się nakręcam na dziecko, bo boi się, że będę chciała ZA BARDZO i nie pójdzie tak łatwo, jakbysmy tego chcieli...
Dziękuję za fluidka ;)
niestety może mieć rację, wyluzuj. Ja proponuje wyliczyć dni płodne tak mnie więcej i kochac się co drugi dzień, a jak jest ochota to częściej :-) i musi sie udać

Mila wg mnie owu była :-) te kłujące jajniki i sluz wskazuje na to :-)

ale nie powiem ,że się uśmiałam z Twojego mierzenia :-p jak wstaniesz z łóżka to temperatura Ci się automatycznie podwyższa :-p

i teraz sama zgłupiałam o ktorej Ty mierzysz temp, o 7, 8 czy 9 ? :-D bo w wykresie masz " temp o 8 xx,x stopnia, a godzine później tak jak mierzę xx,x stopnia" :D a u gory masz,że temp mierzysz o 8 :-)
tempke zaczelam mierzyc o 9 na samym poczatku, potem mierzylam jak sobie przypomne i odejmowalam, wiec sie zamotalam i teraz po prostu mierze dwie tepmki:) ja wiem ze to zakrecone, ale ja to w ogole nie mam glowy do zapamietywania tego, ze przed wstaniem musze wziasc termometr do reki:-) ale nie smiej sie ze mnie, bo od nastepnego cyklu bede juz mierzyc dokladnie i ladnie:-);-)

wykres.jpg pierwszy print! łał :-D

ehh mogla bym tylko jesc chleb bulki z pomidorem cebula:p ale masakra ciagle to samo jesc J sie na mnie gapi ze obiadu nie zjem a paczka owszem chleb z pomidorem itp owszem z serem bialy nie zolty na sile jogurt jedynie danonek sok pomaranczowy nie jablkowy tak banan teraz mi smakuje jak slodki ziemniak ziemniaki mi nie smakuja wcale :/ gdzie wczesniej moglam jesc ich duzo i ciagle cos juz nie pamietam kiedy ostatnio obiad jadlam

Magdalena o ja dobra jestem... ja zrozumiałam, ze te jej skserowane zdjęcie sie wybarwiło, a nie oryginał. Heheh i tak sie zastanawiałam ze nie możliwe zebyś ty oani nauczyciel nie widziałą rónicy mieszy skanowaniem a kserowaniem :-p Ale gafa... przepraszam :-D

Smoczqa w takim razie powodzenia w staraniach! Na początku idźcie bardziej na żywioł i nie spinajcie się tymi płodnymi dniami. Ode mnie też proszę fluidki prosto z brzuszka!

~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~

Dziękuję dziewczyny za rady i fluidki. :-)

A powiedzcie mi proszę, za którym razem Wam się udało? Chyba, że jest gdzieś już jakieś zestawienie?;-) Tak bardzo chciałabym zafasolkować w październiku, czyli w pierwszym cyklu starań lub listopadzie:-)
I jeszcze mam pytanko natury technicznej? Skąd wziąć jakiś fajny suwaczek odliczający dni do owulki?

Dziękuję dziewczyny za rady i fluidki. :-)

A powiedzcie mi proszę, za którym razem Wam się udało? Chyba, że jest gdzieś już jakieś zestawienie?;-) Tak bardzo chciałabym zafasolkować w październiku, czyli w pierwszym cyklu starań lub listopadzie:-)
I jeszcze mam pytanko natury technicznej? Skąd wziąć jakiś fajny suwaczek odliczający dni do owulki?

suwaczek kliknij na któryś z naszych i postepój zgodnie z instrukcją, a na końcu wklej link w ustawienie edytuj sygnaturę.
Zafasolkowałam w 2 cyklu starań w trzecim po odstawieniu pigsaczy.

Smoczka, jest zestawienie kiedy kobity zafasolkowały :-) są takie szczęściary ktore zafasolkowały w 1 cyklu starań a są takie które czekały ponad 2 lata na dziecko :-) więc nie ma reguły, ale lepiej się nie spinać

co do suwaczka kliknij na suwaczek którejś z Nas i wybierz sobie taki ktory będzie Ci najpiekniejszy :-)

witamy wsród Nas :-)

reklama
Do góry