reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

laura: oj jesień to wszystkim gra na nerwy :-), a u mnie po staremu, czekam na wizytę u gina o 11 mąż ma po mnie przyjechać ,tak ze juz nie długo rozkładam nogi :tak:

fifka: zapytaj, zapytaj to ja będę wiedziała na przyszłość :-)

martocha: ja jak wszystko bedzie tak dobrze jak teraz to i tak planyje po nowym roku brać zwolnienie do końca , a co nalezy mi się, zawsze się oglądam na innych, a w końcu będę mamą to muszę myśleć o sobie i dziecku

no ja sie po mału zbieram i jadę, trzymajcie kciukasy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry kochane, ja dziś się wyjątkowo wyspałam, chociaż moja twarz raczej tego nie wróży bo mam jakieś takie popuchnięte oczy :confused: w każdym bądź razie zjadłam już z rana 2 naleśniczki, wypiłam mleczko z miodem i teraz odpoczywam.

Lamiav po upływie 30 dni będąc na zwolnieniu przejmuje cię zus jeśli chodzi o wypłatę.Innymi słowy płaci ci za 31 i aż do końca zwolnienia.

ZUS wypłaca zasiłek chorobowy po 30 dniach jeżeli zakład pracy nie zatrudnia więcej niż 20 pracowników, jeżeli jest powyżej 2o L4 do końca wypłaca zakład pracy.
Ja mam to szczęście, że mój zakład pracy zatrudnia jakieś 1500 pracowników więc z moją wypłatą nic się nie zmieniło, bo niestety potem takie cyrki się zdarzają.

A mi się jeszcze przypomniało, że lekarz kazał mi wczoraj jeść dużo wątróbki, szpinaku i w ogóle zmienić dietę bo mam hemoglobinę na skraju... :-( więc dziś na obiad robię schabowe z ziemniaczkami i szpinakiem (wątróbkę zrobię jutro :-p)

Ostatnia edycja:
JA wstawiłam już fasolkę :D aż mi ślinka cieknie na samą myśl :-D

Lamia bezstresowego rozkładania nóg :D

Laura witaj :) a chyba teraz przez tą pogodę każdy tak ma, ja to jakaś niedociułana łażę :-D

Lamia, madzia jak się internet odbrazi i zechce współpracować poczta to wam coś wyślę :)

Madziu no to jedz tą wątróbkę chociaż raz w tygodniu, też muszę kiedy zrobić dawno nie było

Martoszka dopóki masz siłę siedź i pracuj :) a nie będziesz bąki zbijać jak ja :-D

No właśnie będę musiała wstawić do naszego menu przynajmniej raz w tygodni, Chociaż znając mojego męża zaraz będzie marudził, że ciągle to samo... :-p oprócz tego kazał mi pić sok z buraków :sorry2: ale to chyba u mnie nie przejdzie :sorry2:

Atan to raczej jeszcze nie to, chociaż na chwile obecna to zgłupiałam kiedy była owulacja. Wg testów (pozytywny w sobotę)owulacja powinna się pojawić niedz-poniedz. a śluz płodny miałam w pon, a wczoraj nadal rozciągliwy ale już nie przejrzysty, dzisiaj jak narazie nic. Muszę wył. myślenie ja co mogłam to zrobiłam resztę pozostawiam naturze.

Fasolka no ślicznie, coś tam chyba się już zaokrągla...

Atanku no właśnie ja też kiedyś czytała, że niby w ciąży raczej wątróbki nie bo zawiera za dużo witaminy A ale skoro tak mi powiedział to tak zrobię. Zresztą u mnie w grę wchodzi i tak tylko i wyłącznie drobiowa

Atanku znalazłam info, że przy niedoczynności przepisuje się czasem jod, ale w przypadku ciężarnych by zapobiegać wolom, a Tobie raczej nie grożą co mnie dziwi. Jak mnie moja endo nie kazała brać jodu, a mam już od 3 lat leczoną niedoczynność więc o co kaman? Ginka i endo nawet powiedziały, że jeśli zdecyduje się na witaminy dla kobiet to tylko te bez jodu.

reklama
Fasolka no ślicznie :) czuj się wycałowana :-D

Madziu
wątróbke można byle nie za często

Atanku, Ael a mnie kazał mój endo żreć witaminy z jodem koniecznie a mam malutką niedoczynność, ryby też mam jeść ale jakoś mi nie wchodzą, rozważam zrobić w sobotę po grecku to wtedy zjem troszkę

Do góry