reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

No i dobrze ;-) nie ma co wariować!! Kiedyś kobiety jadły wszystko i dzieciaczki też rodziły się zdrowe ;-)
Ja uciekam na popołudniowe spanie bo mnie jakoś znużyło... wpadnę później! Miłego popołudnia.

reklama
Zafasolkuję, są dwie teorie na temat jedzenia w ciąży. Jedna każe wyeliminować smażone, pieczone, nabiał, ciemne pieczywo, białe pieczywo, przyprawy, czyli zostaje Ci woda i suchary. Druga jest taka, by jeść wszystko, bez przesady. Oczywiście bez surowego mięsa itp. Przy karmieniu też takie teorie funkcjonują. A ja jestem zdania, że należy jeść wszystko, bo potem dziecko będzie do tego przyzwyczajone, a my nie padniemy w międzyczasie. Tą samą teorię ma mój gin. Jadłam wszystko, mleko, które tez podobno zakazane (a potem osteoporoza gotowa), jajecznicę, chrzan, musztardę, kiszoną kapuchę i inne tego typu i nic mi nie jest, a wyniki mam super.

Gratulacje dla Lily
:) Dużo zdrówka dla mamusi i maleństwa

Co sie tyczy jedzenia to nam mówiono że mamy jeść to co zawsze. Maluszek wyrabia sobie upodobania kulinarne. I tak jak któras z Was pisała jedzenie musi być przetworzone. Surowe mięso ,surowe ryby i sery pleśniowe wywalamy z jadlospisu.

Ostatnia edycja:
No żadna nie tęskniła nooo buuuuu :(
ja tęskniłam :)
no ja już prawie wyszykowana i niedługo wymarsz z domu na imieninki teścia :-)
z tego co tu poczytałam, to strasznie szybko ten czas leci ... już mamy trzy dziewczyny wypakowane :-) kilka jeszcze przed wypakowaniem, a jeszcze kilka czeka na swoje szczęścia pod serduszkiem .... pamiętam, że dopiero dopiero co się zarejestrowałam na forum a tu już tyle czasu minęło i tyle "przyjemności" spotkało :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry