reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dzien dobrerek kobitki....
Ale sie wczoraj wieczorkiem wystraszyłam myslałam ze juz rodze normalnie....
około 20 nakrywałam stoł na kolacje i jak siadłam do stoło to złapała mnie taki silny skorcz w podbrzuszu jak na @ trwało to moze 2 min i przestało i razem z tym zwanym skorczem przyszła fala goraca i za 20 min znow przyszło trwało z 2 min i tak 3 razy co 20 min nawet nie dokonczyłam jesc wziełam leki na skorcze co mi przepisała gin i sie połozyłam na lewy bok no i przeszło ale zostało takie ciagniecie w podbrzuszu ale wolałam juz te ciagniecie niz te skorcze bo mniej bolało.Nie odeszły mi wody nie odszedł czop.W nocy około 01.00 znow mnie obudził taki bol i pomyslałam ze ide siku i wezme tab ale połozyłam sie i zapomniałam a rano jak sie obudziłam juz nic nie bolało.Tak mysle czy nie isz dzis do gin i powiedziec jej ze takie cos sie stało i moze niech zoaczy czy nie mam rozwarcia albo cos podobnego...Kuchnia samanie wiem juz co to było.

Juz do brzuszka gadałam Remi lepiej jak bys jeszcze posiedział w domku bo 30 tydzien to jeszcze za wczesnie na wyprowadzke ale chyba mnie posłuchŁ

reklama
Ael, czym karmisz małego dziabonga? ( Jakie papu, bo że z butelki to się domyślam ;-))
On jest taki piękny, różowiutki i na bank cudownie pachnie, ze już by chciało się mieć własnego :-)

Kochana piersią karmię :p
Gdy mnie nie ma przy nim i muszę go zostawić pod Pawła albo czyjąś opieką robię mleko Nan Pro z Nestle. Ale tak postanowiłam na razie cyca dawać, aż do skutku.

Ael, to czemu mu nie odciągniesz pokarmu jak wychodzisz ? przecież mleko możesz długo przechowywać, a nawet zamrażać..

Może jakaś dziwna jestem, ale uważam,że jak dziecko jest na mleku z piersi to niech na nim pozostanie przynajmniej do pewnego czasu, a nie raz dawać mu pierś a raz mieszankę..

Ael, a ja myślałam, ze całkowicie przeszłaś na butelkę. fajnie, ze Ci mały szamie to i to, to później nie bedziesz miała problemu odstawić go od (.)(.)

Młody trochę ze mnie wyssać musi, by mama zeszczuplała XD Na szczęście dojada z samego cyca, więc go nie dokarmiam butelką.

Ael, to czemu mu nie odciągniesz pokarmu jak wychodzisz ? przecież mleko możesz długo przechowywać, a nawet zamrażać..

Może jakaś dziwna jestem, ale uważam,że jak dziecko jest na mleku z piersi to niech na nim pozostanie przynajmniej do pewnego czasu, a nie raz dawać mu pierś a raz mieszankę..

Bo mam jeszcze za mało pokarmu by odciągnąć a na tyle by młody się najadł. Dostał butelkę w domu raz, jak ja byłam w szpitalu w poniedziałek a Paweł z nim siedział. Więc ciotka nie dostaje młody to i to na zmianę, tylko samego cyca na razie.

A ja się na tym narazie kompletnie nie znam, więc uwag do sposobu karmienia nie zgłaszam ;-)
Aelku ja tam specjalistka w dziedzinie nie jestem, ale patrze na Twoje zdjęcie a avatara i zdjęcie małego i wydaje mi się, ze on do Ciebie jest podobny.

Ostatnia edycja:
no nie nie wyrobię sie dzisiaj z robotą, a przecież nie mogę bez przystanku klepać w klawiaturę bo już przestaję myśleć nad treścią pism - załamka

fasolka: no ja też widzę podobieństwo Wiktora do Asi

A ja się na tym narazie kompletnie nie znam, więc uwag do sposobu karmienia nie zgłaszam ;-)
Aelku ja tam specjalistka w dziedzinie nie jestem, ale patrze na Twoje zdjęcie a avatara i zdjęcie małego i wydaje mi się, ze on do Ciebie jest podobny.

Ja myślę, że trochę bardziej do taty, ale to jeszcze musimy poczekać aż się ryski wyostrzą bardziej :-)

Kalisiu tu masz info Estradiol i prolaktyna

Ja bym chciała aby zgłosiły się do mnie na dywanik następujące dziewczyny: Ma_gdalena, Fifka, Sil, Lamia, Neciuszka, Dziurka i Zafasolkuje. No kochane co macie mi do powiedzenia fajnego?? :]

reklama
Ja bym chciała aby zgłosiły się do mnie na dywanik następujące dziewczyny: Ma_gdalena, Fifka, Sil, Lamia, Neciuszka, Dziurka i Zafasolkuje. No kochane co macie mi do powiedzenia fajnego?? :]
hmmm wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i wiele radości i żadnych kłopotów na przyszłość <buźakdlamamuńki> Powiedz lepiej, czy się podoba :-)

Kaliśka cudny avatar

Ostatnia edycja:
Do góry