reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

witaj gosiaczek rozgosc sie ;-)
ja zawsze myslalam ze trudniej zajsc w ciaze otylym bo mi tak ginka powiedziala ze powinnam schudnac zanim sie zaczne starac ale ja olalam i poszlam do faceta i nic takiego nie powiedzial wiec mysle ze to nie problem a badania hormonów zrobic mozna nie zaszkodzi ;-)a moze cie uspokoic ;-)

reklama
Witam Ika i Gosiaczek :) miło, jak ktoś dołącza :)

Atan, no to się pospieszyłaś :)

U mnie zazwyczaj była sztuczka choinka, w tamtym roku mąż wystał choinkę od RMF. Dumna z niego byłam, bo wymarzł strasznie. A w tym będzie sztuczna :) I też rozbieram 2 lutego. Zawsze miałam taki niedosyt, bo na moje urodziny już nie było choinki, a przecież to troszkę ponad tydzień... ale jako małe dziecko nie rozumiałam, czemu nie może zostać ;)

dziekuję wam bardzo za szybkie odpowiedzi i miłe przywitanie. Mam nadzieje, że będę tutaj częstym gościem. tak się martwiłam tą moja wagą a raczej niedowagą, ale jakos nie potrafię przytyć, może w ciąży przytyje:-)
ale lekarz też mnie uspokoił, że nie mam się czym przejmować, jesli miesiączkuje normalnie.
Ostatnio znalazłam na necie stronkę leku ktory nazywa sie femi fertil. Nie jest to lek, lecz w sumie suplement diety, który pomaga w zajsciu w ciąże, czy stosowałyście kiedys coś takiego?

Gosiaczek tak jak Aga mówi, jeśli nic sie nie dzieję z twoimi cyklami dziwnego (nie spóźnia się okres nie masz jakiś plamień itp) to badania wykonuję się jakoś po roku starań. Ajeśli chcesz się jakoś wspomóc to ja polecam testy owulacyjne, albo mierzenie temperatury. Pomoze to wam określić kiedy masz dni płodne i może to pomoze wam się wstrzelić!

Zamiast leków tego typu polecam po prostu kwas foliowy który trzeba łykać przed i w trakcie ciąży :tak:

Atan no no no... ale bogata :-D

Gosiaczku, radzę przeczytać, co to ma w składzie, bo może się okazać, że są to witaminy. Moja poprzednia, znaczy sprzed ciąży, pani ginekolog polecała prenatal pro baby. to jest dla faceta i dla kobiety, ale koszt tego to było 200 zł miesięcznie. A jak sprawdziłam, to to były zwykłe witaminy. łykaj sobie spokojnie kwas foliowy i się nie stresuj i nie kochaj się mechanicznie.

Witamy w naszym sklepie - Sklepo jest link do tych witamin.
Kwas foliowy łykam cały czas.
Ale czytałam wiele opini o tym specyfiku femifertil i wielu osobom na początku rozregulował cykl, czego się strasznie boję, bo moje cykle sa bardzo reguralne.
A jakie testy owulacyjne polecacie?

reklama
Gosiaczku witam i ja:)
Ciesz się spokojnie swoim facetem i się nie stresuj:)
Na moim blogu masz listę zafasolkowanych i raczej zapisane cykle kiedy sie udało:)

I ja zmykam ,do jutra kobietki!

Do góry