reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Myślę sobie, że podejście do tematu i nastawienie psychiczne jest bardzo ważne. Dlatego też, jako kobieta po raz pierwszy w życiu starająca się zajść w ciążę nie powinnam nakręcać się negatywnie i myśleć, że pewnie będziemy musieli się natrudzić, żeby mieć dziecko. Oczywiście, że ma świadomość, że może być różnie, tym bardziej, że wiek już też mam odpowiedni. Dlatego zrobiłam wcześniej badania, żeby mieć pewność, że dołożylam wszelkich starań, żeby było OK.
Tak jak pisze vinverde, najważniejsze jest być blisko ze sobą i czerpać radość z tej bliskości, miłości i tak mamy zamiar czynić. A jeśli uda nam się zaciążyć będziemy bardzo szczęśliwi i na pewno będziemy się dzielić tą radością. Jeśli, jednak, zdarzy się, że będzie trzeba pomóc "procesowi" na pewno będę prosiła o radę i Was i lekarza.
A pólki co, trzymam kciuki za Wszystkie starające się i czekam na dobre wiadomości :)

reklama
Vin, podjeta, ale nie szukam na razie jakos intensywnie, bo sami nie wiemy co robic i w ogole poki co wszystko mam porozgrzebywane w zyciu, zatem nie robie nic i czekam, az sie samo wszystko potoczy swoja droga ;)

aventuraorama nie ma co nakręcać się negatywnie,ale z pozytywnym myśleniem też nie przesadzaj, bo jeśli się nie uda (odpukać!), to będzie wielki żal.

Vin dziękuję, najadłam się czosnku wczoraj (jak mi radziła Sat :*) i dzisiaj jest o wiele lepiej :)

Jakieś mam mikro plamienie, nie wiem ocb. Znaczy się meega mikro,na papierze.

Hej dziewczyny! Tutaj zaczynałam i chętnie Was podczytuję!
Za każdą staraczkę trzymam bardzo mocno kciuki!

Wpadłam z informacją dla tych starających się dłużej i chcących podchodzić do in vitro.
Nie wiem czy wiecie, ale można się starać o dofinansowanie zabiegu.
Więcej informacji tutaj: Prawie milion złotych na wsparcie in vitro! - Fundacja Cud In Vitro

Jeśli możecie przekażcie dalej osobom zainteresowanym!

Vin, nie przywiozlam, bo jeszcze mnie nigdzie nie ma, tzn w UK do soboty jestem.

Ku*wa. Laski. Umarlam. Maz mi wlasnie smsa wyslal, ze szwagier prosi, zebysmy na Twitterze sledzili konto jego corki. Ona nie ma jeszcze 2 lat. Ogrom absurdu mnie niestety przytloczyl, bo mimo ze mam otwarty umysl i jestem tolerancyjna, to takie konta na Twitterze czy FB sa dla mnie skrajnym przejawem popie*dolenia.

reklama
Popieram Cie Sat.
Zauważyłam że jest taka "moda" na zakładanie kont dzieciom.
Później mamusie się produkują pisząc na FB w imieniu kilkumiesięcznego dziecka.
Nadmiar czasu wolnego szkodzi, ale co tu robić jak niania się zajmuje dzieckiem, mąż
zarabia, sprzątaczka posprząta, zakupy przywiezie kurier i catering dostarczy obiad :-)

Do góry