• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Akunia, po pierwsze musisz sie zmobilizowac i jesli chcesz mierzyc rano temperature a masz problem ze stala pora wstawania...NASTAW BUDZIK. pomiary kiedy sie trafi nic nie daja
po drugie starajac sie o ciaze odstawilabym alkohol, wprowadza duzy chaos w naszym organizmie... delikatnie mowiac
i zastanawiaja mnie samodzielne badania szyjki...

pozdrawiam

reklama
Akunia gdyby w sobotę tempka była zmierzona wcześniej, a dzisiaj później, to mogłoby wyjść że nie ma wahań i tempka utrzymuje się cały czas na podobnym poziomie. Tak jak napisała Myszka, powinno się badać o stałej porze aby móc interpretować wykresy. Jak ja piję w sobotę alkohol, to w niedzielę nie mierzę (nawet jak jest to 1 piwko) bo tak jak pisałam wcześniej, wychodziły skoki i oznaczałam je jako zakłócenia. Wykres jest bardziej czytelny gdy tych dni nie zaznaczam. Jeżeli owulka była koło 4 stycznia, to już jest mniej więcej dwa tygodnie po niej, więc test powinien już coś pokazać (aczkolwiek negatywny wynik jest jeszcze niepewny przez ok tydzień). Jeżeli chcesz rozwiać wątpliwości, idź na badanie beta hcg z krwi, ono pokaże czarno na białym i da 100% wynik. Beta hcg ciążowe jest powyżej 5, poniżej nie ma ciąży. Testy mają czułość 25, więc na teście może jeszcze nie być nic widać a krew pokaże. Hormon hcg jest produkowany w organizmie po osadzeniu zarodka w macicy, co następuje po ok.7 dniach od owulacji. Zatem jeżeli byłaby ciąża, to hcg będzie już we krwi (bo od osadzenia zarodka minął ok tydzień).

Co do mierzenia temp., ostatnio przeczytałam książkę "Być kobietą". Polecam! Podobno wystarczy aby przed mierzeniem temp. odpocząć co najmniej 1 godzinę. Ale Myszka i Danutaski mają rację. Należy mierzyć rano i o stałej porze. Inaczej mierzenie nie ma sensu.
Dziewczyny ja dzis jestem cała w skowronkach:-)...wczoraj miałam wahania bo w związku z moim krwawienio-plamieniem po zabiegu, nie byłam pewna...dziś jestem na 100% @ do mnie zawitała:rofl2:, nie pamiętam kiedy tak się cieszyłam że w końcu się pojawiła!!!
Myszka dziś myślę POZYTYWNIE! A moje "dołki" to pewnie napięcie przed przyjściem @:tak:

Ani@k moje gratulacje :) na pewno ulga że @ wreszcie przyszła. Sama jak czekałam na swoją pierwszą to też się dołowałam. Dobrze mieć to za sobą, i rozpocząć nowy cykl.

Dziewczyny... dzisiaj miałam straszny sen. Śniło mi się że zrobiłam test i byłam w ciąży, poszłam do ginekologa i było wszystko ok, potem byłam w domu i byłam podłączona do jakiegoś urządzenia które monitorowało bicie serca płodu no i serduszko stanęło... i na "żywca" ze mnie wyciągali płód :szok:
Takiego horroru to ja dawno nie śniłam/przeżyłam. Chyba odczuwam presję, bo pomimo że @ powinna przyjść koło niedzieli, jutro planuję zrobić test bo wieczorem mam babskie wyjście i chciałabym wypić trochę alkoholu. Piersi mam nabrzmiałe i ból podbrzusza po jednej stronie, jakoś tym razem mam "przeczucie" że to może być to, ehh, choć wiem że mogę sobie wmawiać. Tylko tym razem czuję się jakoś tak "inaczej".

no to juz po mo moim problemie @ zawitala wczoraj na wieczor z okropnym bolem jak nigdy (przy @ nie mam wogole dolegliwosci) i4trwa on do dzis. od pon do pt wstaje miedzy 5:20 a 5:40, w sobote jak maz idzie do pracy to tez sie pzebudzam, no a w niedziele o juz pozniej o te 2 lub 3 godz. a dziis temp 36,55

A co do szyjki to jakos to nie jest trudne ale gdzis czytalam ze lepiej nie badac zeby jakiejs infkcji niemiec wiec odpuszczam, sama temp bedzie zreszt to tylko w przypadku tego co teraz byl

Danutasku ja pierwszy raz dopiero monitoruje tempkę i na razie to uczę sie tego od Was Dziewczyn z forum.Dlatego wykres taki niekompletny. Widzę że zajście w ciąze to nie przyjdzie mi tak łatwo jak poprzednie dwa razy i dlatego mierze i obserwuje co sie u mnie dzieje. Ale te plamienia mam 2 cykl tzn raz miałam plameczki brazowe ale maleńkie też 21 dc a teraz różowe tak samo w 21 dc. Ide do innego ginka i zbadam progesteron sobie w drugiej fazie cyklu bo coś mi tu ie gra...

Ja test zrobilam wczoraj i wyszedł negatywny w sumie nie zdziwiłam sie bo spadła mi tempka wiec czekam na @.
Danutasku ale horror ale umysł nam płata figle z takimi snami :-(skoro szykuje sie wypadzik to zycze miłej zabawy i liczę że to jednak bedzie "TO";-)

Danutaski część snu może się spełnić - odnośnie ciąży. Teraz będzie lepiej i serduszko dziecka będzie biło!!!
Moja Babcia zawsze mówiła: sen mara Bóg wiara!
W snach czasami widzimy odwrotność rzeczywistości. Czytałam, że jak się jest w ciąży to podobno śni się że się urodziło i się nie chciało tego dziecka czy też sniło się ze się biło swoje dziecko. A przecież same nigdy byśmy nic złego swemu dziecku nie zrobiły! Więc sny snami a rzeczywistość jest zawsze inna!
Jutro testujesz - spodziewam się że będą II!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& (innej wiadomości nie chcę usłyszeć)
Kaso82 mi się wydaje że to plamienie okołoowulacyjne...też mam coś takiego i mój gin. nie mówił ze to jest coś złego więc się nie martwię. Ale dla spokoju pogadaj o tym z lekarzem...

Mnie się zaczął 2 cykl w którym będę mierzyła temp. Pierwszy cykl mierzenia skończył się ciążą...

Ostatnia edycja:
Akunia to życzę nowego cyklu aby odbył się po Twojej myśli i tempkę radzę badać tak mniej więcej o stałej porze i też przed owu żeby mieć porównanie do różnicy temperatur.
Kaso82 jakbyś miała jakieś pytania odnośnie mierzenia tempki, pisz, pomożemy jak będziemy potrafić. Ilo-dniowe masz cykle? Bo jak około 28-30, to, to polecam w cyklu mierzyć tempkę (jak nie chce się cały cykl) od ok.10 dnia do czasu skoku, kilka dni po skoku, no i dzień przed planowaną @ - wtedy będzie widać na jakim poziomie utrzymują się temperatury przed owulacją a na jakim po owulacji, i jak będzie jakiś spadek przed @ to będzie łatwiej wywnioskować, czy jest to nieduże wahanie, czy objaw zbliżającej się @. Dodam, że po owulacji, trwa faza lutealna, która zazwyczaj u kobiety trwa tyle samo dni (tzn. nie u mnie i u Ciebie tyle samo, tylko ja mam zawsze 12 dni, Ty możesz mieć np. zawsze 14 dni). Dzięki temu jak wiadomo kiedy jest owu, łatwo obliczyć kiedy powinna przyjść @. Wg mnie jest to przydatne dla Kobiet z nieregularnymi cyklami, są w stanie przewidzieć @ pomimo że cykle są nieregularne. Patrząc na Twój wykres, można powiedzieć że dzisiaj jest faktycznie jakiś tam spadek. Zatem bardzo możliwe że @ przyjdzie jutro, a może jeszcze dzisiaj.
Kaso82 i Ani@k dziękuję Wam za ciepłe słowa, sama chciałabym zobaczyć jutro 2 kreseczki, już nie mogę się doczekać. Albo będzie piękna niespodzianka, albo będzie zonk:/ No ale jest wiara, że niedługo nowy cykl, a wtedy nowe staranka :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry