Akunia to życzę nowego cyklu aby odbył się po Twojej myśli i tempkę radzę badać tak mniej więcej o stałej porze i też przed owu żeby mieć porównanie do różnicy temperatur.
Kaso82 jakbyś miała jakieś pytania odnośnie mierzenia tempki, pisz, pomożemy jak będziemy potrafić. Ilo-dniowe masz cykle? Bo jak około 28-30, to, to polecam w cyklu mierzyć tempkę (jak nie chce się cały cykl) od ok.10 dnia do czasu skoku, kilka dni po skoku, no i dzień przed planowaną @ - wtedy będzie widać na jakim poziomie utrzymują się temperatury przed owulacją a na jakim po owulacji, i jak będzie jakiś spadek przed @ to będzie łatwiej wywnioskować, czy jest to nieduże wahanie, czy objaw zbliżającej się @. Dodam, że po owulacji, trwa faza lutealna, która zazwyczaj u kobiety trwa tyle samo dni (tzn. nie u mnie i u Ciebie tyle samo, tylko ja mam zawsze 12 dni, Ty możesz mieć np. zawsze 14 dni). Dzięki temu jak wiadomo kiedy jest owu, łatwo obliczyć kiedy powinna przyjść @. Wg mnie jest to przydatne dla Kobiet z nieregularnymi cyklami, są w stanie przewidzieć @ pomimo że cykle są nieregularne. Patrząc na Twój wykres, można powiedzieć że dzisiaj jest faktycznie jakiś tam spadek. Zatem bardzo możliwe że @ przyjdzie jutro, a może jeszcze dzisiaj.
Kaso82 i Ani@k dziękuję Wam za ciepłe słowa, sama chciałabym zobaczyć jutro 2 kreseczki, już nie mogę się doczekać. Albo będzie piękna niespodzianka, albo będzie zonk:/ No ale jest wiara, że niedługo nowy cykl, a wtedy nowe staranka