dzień dobry :-)
Nanu ładnie to sobie wykombinowaliście... ja lubię regały billy bo są cudownie uniwersalne - też mamy
Marta oni się mogą obiawiac zatrucia ciążowego - wskazuje je własnie wysokie ciśnienie, opuchlizna i białkomocz... w pierwszej ciąży moja koleżanka z poważnie wysokim ciśnieniem i okrótnym bólem głowy wylądowała na cc... jeśli nie ma białka w moczu to raczej zatrucia nie ma, ale lepiej to sprawdzić raz jeszcze...
co do nacięcia lub nie... podobnież można robić masaż krocza, ktory uelastycznia tam wszystko i pozwala uniknąć tych wątpliwych rozrywek... ja myślę, że będę próbować...
póki co złamała mnie grypa... paskudztwo... gorączka, kaszel, wszystko mnie boli. poszłam w nocy na dyżur nocny a tam dostałam ochrzan że przyszłam zamiast wziąć paracetamol (bardzo chcialam być osłuchana bo kaszel mam potworny i wolałąm wykluczyć płuca i oskrzela) a pani doktor zalecila: syrop dla ciężarnych - ale jaki pytam, jest tylko jeden proszę pytać w aptece, ale na co pytam oburzona pani doktor - na kaszel... tabletki do ssania dla ciężarnych - ale jakie pytam, są tylko jedne proszę pytać w aptece, ale na co pytam - no na chrypke oczywiście...
wrrrr
a jak poprosiłam o zwolnienie lekarskie to kazała przyjść w poniedziałek do rodzinnego i jaka w tym logika?
pozdrawiam ciepło!