• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Martus nie rycz, no jak nie chce to nic nie zrobisz na sile.
Nie przejmuj sie jak dorosnie sam bedzie latal za cycami:-), mm ma swoje zalety rowniez. Nie jestes niewolnica wlasnego dziecka, bez stresu mozesz sie wyrwac i nie leciec na zlamanie karku na karmienie. Ja tam na mm wychowana, zdrowa jak kon i nic mi nie brakuje. Olej parcie na cyc i powoli zamiast sie katowac i denerwowac koncz laktacje i niezapomnij o kremach ujedrniajacych. Bycie dobra matka to nie karmienie cycem;-) nawet przez ulamek sekundy nie mysl w tych kategoriach. To bzdury wymyslone tak jak obraz Matki Polki;-).
Pamietaj dzieci maja swoje upodobania i nie zawsze mamy na to wplyw.

Ja mam nadzieję że jak dorośnie będzie latał za cycami i mu ta niechęć nie zostanie. Chociaż do zabawy z nim to on pierwszy :-D:-D:-D Masz rację że wygodne to to jest. Wczoraj jechałam do eMa do pracy i wzięłam tylko czystą butelkę z proszkiem. W razie w dziewczyny dałyby mi wody i po sprawie. Fajnie też, że tata może karmić. Bardzo dbam o to by eM dużo się opiekował małym i angażował w jego wychowanie.Teść mój miał całe życie wyrypane na wszystko, pewnie teraz nawet nie wie ile jego dzieci mają lat dokładnie. Za to ja mam zupełnie innym model ojca w głowie i do takiego dążę w domu.
My z bratem i cała czwórka u eMa też byliśmy chowani na MM a jacy wyrośliśmy. Aż za bardzo hehe.

reklama
Dziewczynki na sile sie z dziecmi nie da;-) lepiej je sposobem brac:-D
Marta oj bedzie latal, bedzie...nie wiem co te cycki w sobie maja ale panowie je uwielbiaja:-D ja swojemu synkowi juz powiedzialam, ze gdyby potrzebowal gumek to zwyczajnie powiedziec mnie czy eMowi, bo u nas sprzedaja od 16-tu;-)
Poniewaz juz temat co i jak z gumka zrobic przerobilam z nim ze 3 lata temu, trening na bananie odbyty, a nad dobrym kontaktem pracowalam cale jego zycie...to spokojna jestem ze jak cos to powie;-)

Na angine moj laryngolog zalecala zuc cebule

Myszko gratuluję super relacji z synem, mam nadzieję, że mi również uda się taką zbudować :-)
Ja dzisiaj zamówiłam odbitki zdjęć małego. Robię mu taki album pamiątkowy. Na początku powkładałam i opisałam zdjęcia USG, potem będzie fota brzucha mamy, pierwsze zdjęcie po porodzie, pierwsza zmiana pieluchy itd. Będzie miał fajną pamiątkę jak dorośnie.

Martus recepta jest prosta jak konstrukcja bata... Trzeba byc zawsze szczerym z dzieckiem, nieukrywac problemow myslac ze za maly by zrozumiec, nieobiecywac wiecej niz mozna dac. Ja nigdy nie karze mlodego i nie krzycze gdy mowi prawde, za to za najmniejsze kretactwo karze surowo...ale najpierw daje mu szanse powiedzenia prawdy i pytam kilka razy wprost "klamiesz?"...najczesciej w odpowiedzi slysze "proboje;-)" i potem "skad wiesz?" :-D
Gdy byl maly i mialam problemy finansowe po prostu mowilam "nie, bo mamusia nie ma teraz pieniazka" i konczylo sie tylko na pytaniu czy jak bede miala to dostanie cos tam.
No i tak malymi, prostymi w realizacji kroczkami osiagnelam to co teraz procentuje.

Jestem po wizycie! Z Maluszkiem wszystko ok ale moje łożysko usadowiło się beznadziejnie:(! Mam położone przodująco, zakrywa mi całe ujście i sporo wokół więc miałam dziś poważną rozmowę z lekarką na temat wzrostu dziecka i terminu porodu jak i najczęstszych okoloicznościach. Dobre jedynie jest to że nie mam skurczy i oby nie było ich jak najdłużej. Mogę wykonywać wiele czynności z wyjątkiem dźwignia i podnoszenia do 24-26 tyg., później leżeć i się obserwować. Jest jeszcze nadzieja, że sie trochę przesunie ale nie jest możliwe aby uniosło sie tak bym rodziła naturalnie. Kurcze nieźle mnie lekarka nastarzyła, przede wszystkim tymi krwawieniami które zdarzają sie w nocy i są bezbolesne... Ach, uroki ciąży :/

Zapominajko w III trymestrze możesz brać reni i manti. Generalnie zgaga to nadprodukcja kwasu więc musisz to potraktować zasadowo. Dziewczyny na innych forach polecają migdały i herbatkę miętową oraz spanie na lewym aby treści żołądkowe się lepiej przesuwały :)!

Martuś ty sie nie smuć tym modyfikowanym mleczkiem. Ciesz się tym że Wojtuś rośnie zdrowo a nieprzejmuj sie drobiazgsmi ;)

Nanu co to za głupoty- Ty bezużyteczna?!?!!:confused: Dla mnie to Ty zawsze jakbyś na jakimś dopalaczu była! W domu wszystko poukładane, czyściutko jak w pudeleczku, te projekty robisz, zdjęcia pstrykasz, pracujesz .... Ty za pięć kobiet zapierniczasz :)! Jak jakaś superwomen!!!! Może czas abyś trosxkę zwolniła, co? :*

Ciekawo jak tam Nasza Gatto!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry