• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jestem po wizycie! Z Maluszkiem wszystko ok ale moje łożysko usadowiło się beznadziejnie:(! Mam położone przodująco, zakrywa mi całe ujście i sporo wokół więc miałam dziś poważną rozmowę z lekarką na temat wzrostu dziecka i terminu porodu jak i najczęstszych okoloicznościach. Dobre jedynie jest to że nie mam skurczy i oby nie było ich jak najdłużej. Mogę wykonywać wiele czynności z wyjątkiem dźwignia i podnoszenia do 24-26 tyg., później leżeć i się obserwować. Jest jeszcze nadzieja, że sie trochę przesunie ale nie jest możliwe aby uniosło sie tak bym rodziła naturalnie. Kurcze nieźle mnie lekarka nastarzyła, przede wszystkim tymi krwawieniami które zdarzają sie w nocy i są bezbolesne... Ach, uroki ciąży :/

Zapominajko w III trymestrze możesz brać reni i manti. Generalnie zgaga to nadprodukcja kwasu więc musisz to potraktować zasadowo. Dziewczyny na innych forach polecają migdały i herbatkę miętową oraz spanie na lewym aby treści żołądkowe się lepiej przesuwały :)!

Martuś ty sie nie smuć tym modyfikowanym mleczkiem. Ciesz się tym że Wojtuś rośnie zdrowo a nieprzejmuj sie drobiazgsmi ;)

Nanu co to za głupoty- Ty bezużyteczna?!?!!:confused: Dla mnie to Ty zawsze jakbyś na jakimś dopalaczu była! W domu wszystko poukładane, czyściutko jak w pudeleczku, te projekty robisz, zdjęcia pstrykasz, pracujesz .... Ty za pięć kobiet zapierniczasz :)! Jak jakaś superwomen!!!! Może czas abyś trosxkę zwolniła, co? :*

Ciekawo jak tam Nasza Gatto!

Wikama cieszę się że z maluszkiem ok a Ty się musisz oszczędzać.... z łożyskiem nie ma żartów! ale dacie radę na pewno!

co do mnie to własnie ostatnio się za nic zabrać nie mogę, a od miesiąca też nie pracuję więc żadne tam dopalacze.... jedyne co to może faktycznie porządek w domu jest, ale to mój mały bzik...
dziś się trochę już ogarnęłam i nawet projekt robię, ale wczoraj jakiś kryzys miałam...
nic to! byle do przodu!

reklama
Wikama u Gatto jak sie niemyle tez lozysko przodujace i przez to cc, ale niemartwwszystko bedzie dobrze,bedziesz sie oszczedzac.dobrze ze z maluszkiem wszystko dobrze.To najwaznijesze
Danutaski bardzo mi sie spodobala ta snuza.Znalazlam jeszcze taka http://allegro.pl/snuza-halo-monitor-oddechu-niania-ac420-i2997318982.html z ta pieluszka to bardzo dobry pomysl.Niestety snuza to polski produkt i tutaj jeszcze nieznalazlam monitorku oddechu przypinanego do pieluszki,chociaz poszukam jeszcze dalej albo popytam w sklepach.Troche czasu jeszcze jest
Marta dzieci mojej kuzynki 4 dziewczynki sa od poczatku karmione tylko i wylacznie butelkami i najstarsza bedzie miala 6,idzie w tym roku do szkoly bardzo super inteligentna dziewczynka,druga 3latka tak samo na butelce wychowana,i blizniaczki 10miesiecy super rozwiniete.Naprawde zadne niesa ani na nic uczulone ani nic takiego.Takze glowa do gory Wojtus wyrosnie na super faceta i bez cycka.

Ostatnia edycja:
Niestety wiesci brak musimy czekac dalej.

Nanu te dolki sie pojawiaja, bo zawsze bylas aktywna a tu nagle...nic nierobienie Ci sie trafilo;-) korzystaj kochana, bo ta sielanka nie bedzie trwac wiecznie. Jeszcze Ci sie trafia dni, ze nie bedziesz wiedziala gdzie rece wsadzic i od czego zaczac:-D i to szybciej niz myslisz;-)

Karo jak nam sie nie uda tu znalzc tego monitorka to bedziemy sciagac z pl;-) damy rade

Wikama najwazniejsze, ze z maluszkiem ok. Mimo wszystko oszczedzaj sie, nie denerwuj. Kitka tez miala przodujace i w pelni zakrywajace szyjke i cio?? I lada moment Gattinka bedzie z nimi albo juz jest.:-)

Dziewczynki byle do przodu i myslimy pozytywnie:-)

Danutaski jak tam prace nad tortem??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry