Ani@k mam nadzieję że jeszcze trochę i będę mogła wyruszać na spacer

a ten trzeci miesiąc to pewnie minie mi tak szybko że nawet nie będę wiedziała kiedy.
To normalne że boisz się o nową ciążę. I raczej nie minie, ten strach pozostaje chyba aż do samego momentu narodzin. Ale dzięki temu co przeżyłyśmy, bardziej potrafimy docenić jakim darem jest "nowe życie" które rośnie w nas a potem przychodzi na świat żebyśmy mogły mieć noce nieprzespane ;-)
Mgielka2829 a czujesz się "ciążowo"? Czasami jest właśnie tak, że w tym cyklu kiedy się nic nie czuje to się właśnie udaje ;-)
Bryska to powodzenia na wizycie i zdaj nam relację po powrocie czego mądrego się dowiedziałaś. Jak masz 3 miesiące przygotowań, kto wie, może akurat w tych "przygotowaniach" wyjdzie samo naturalnie

. Jeżeli się czujesz gotowa i próbowałaś już innych rzeczy i wszystko zawodzi to nie ma na co czekać. Czasami szczęściu trzeba dopomóc. Czy mogę wiedzieć co było przyczyną straty Twojej pierwszej ciąży?
Lopop kiedy dokładnie macie tą Komunię? Bo wróżka danutaski wróży Ci że wtedy, kiedy będziesz miała najwięcej latania z młodym, kiedy będziesz myślała że jak ciąża to lepiej nie teraz a za miesiąc, to wtedy Cię dopadnie
Mzc w ostatnich dniach pokapowałam się, że na mój żołądek dobrze wpływa...pieczywo

. Konkretnie zasmakowały mi takie zwykłe bułeczki. Ja to jestem z tych, co za pieczywem nie przepadają, śniadanie to np gorący kubek, jabłko itd, ale ostatnio moim ulubionym daniem jest bułeczka z almette ziołowym i pomidorek. Szkoda jeszcze że pomidory są bezsmakowe, ale niedługo się zrobi cieplej to i pomidorki przestaną być takie sztuczne.
Dobrze że Twój M idzie na badania, będziecie przynajmniej od tej strony wiedzieć co i jak i czy warto coś podleczyć, tylko jak go kilka dni nie będzie to jak wróci to pewnie będziecie już ostro działać bo "ważne dni" będą się zbliżać ;-)
Kochająca_mama30 to teraz to masz ręce pełne roboty. Nie przemęczaj się kochana! I pisz do nas jak będziesz miała jakieś ciekawie wiadomości. Daj znać po badaniu, bo jestem bardzo ciekawa czy będzie jedną dzidzię czy dwie! Te kilka dni pewnie już nie możesz się doczekać. Ale zaraz mamy weekend, czas szybko minie i nastanie upragniony poniedziałek
Galwaygirl - Kochająca_mama30 jest gdzieś 4 tygodnie dalej niż ja, jak dobrze kojarzę. Teraz to my Ciebie na bieżąco będziemy śledzić, Twoje wpisy, jak umilkniesz to będziemy wiedzieć ze udałaś się na porodówkę

no i oczywiście zaciskam kciuki z całych sił za (w miarę możliwości) szybki i bezbolesny poród, bez komplikacji, a Piotruś pewnie dostanie 10/10 punktów. Będzie dobrze, jeszcze trochę a będziesz miała to za sobą, a utulenie w ramionach Piotrusia zapewne uśmierzy każdy ból!
Mgielka2008 jesteś jeszcze kilka dni przed @ więc nawet gdyby była ciążą, to test ma prawo wyjść jeszcze negatywnie. Tym bardziej że miałaś ciekawe wyniki z testów owulacyjnych i tak naprawdę to nie wiesz kiedy miałaś owulkę. Bądź dobrej myśli i staraj się wykurować jak najszybciej. Gdyby była ciąża a nie jest widoczna na teście, to tabletki jeszcze nie szkodzą (tak wyczytałam). Natomiast gdybyś zobaczyła kreseczkę, to automatycznie odstaw wszystkie leki i staraj się leczyć domowymi metodami. Kiedy kończy Ci się umowa? Nawet jeżeli nie wyjdzie w tym cyklu, to może się uda w następnym i może załapiesz się na przysługujące świadczenia. I wcale nie jest to taki straszny temat do myślenia, jesteśmy tylko ludźmi i normalne że chcemy sobie zapewnić stabilizację finansową, to takie czasy teraz, że kobietom każe się rodzić dzieci, ale w pracy takiej nikt nie chce. A siedzieć w domu i udygać z wypłaty męża to wcale nie jest takie łatwe w tych czasach. Nie martw się na zapas bo może jeszcze nie wszystko stracone!
A ja już przytyłam 1kg

ciekawe co to dalej będzie, jak ja z mdłościami tyję to co dopiero dalej!! Brzucha na razie nie widać.