• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
IMG_2535.jpgIMG_2536.jpg(krzywe paluchy mam od urodzenia ;p )
U mnie z paznokciami to było tak:
- poszłam do bardzo drogiego oraz dobrego salonu i nałożyłam żele na paznokcie (zrobiła krótkie w kształcie migdałków- wtedy mniej przeszkadzają).Do dobrego-bo trzeba umieć nałożyć żele-aby nie odchodziły po bokach... Chodziłam co 2 tygodnie na uzupełnienie przez 3 miesiace (fakt wydałam masę szmalu- ale musiałam mieć krótkie te paznokcie). Potem jak już zrosła mi cała moja płytka, ładnie mi zdjęły paznokcie (żele) i zrobiły manicure..przez te 3 miesiące oduczyłam się odruchu brania rąk do buzi. CO TYDZIEŃ chodziłam do manicurzystki aby mi ładnie malowała i piłowała (chodzi o wyprowadzenie kształtu). Na twardość paznokci używałam Evelyn 1 w 7? jakoś tak się nazywa ta odżywka (bardzo tania). Teraz mam twarde i bardzo długie paznokcie..mimo że miałam trochę stresów -W OGÓLE mnie nie ciągnie.. tylko muszę ciągle dbać.. czyli mieć pomalowane i opiłowane.. nie może być nierówności czy czegoś..
O i tak oduczyłam się obgryzania..a obryzałam (a raczej ZRYWAŁAM ) paznokcie przez 20 LAT!!!!!

Co do wosku- to teraz się boję robić..ale na pewno tuż przed porodem pójdę..a potem już regularnie..zakochałam się ;p
Ja też się bałam bólu..ale to jest ból przez 1 sekundę i potem od razu mija.. potem znowu 1 sek i mija... można wytrzymać..

Załączniki

• IMG_2535.jpg
    IMG_2535.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_2536.jpg
    IMG_2536.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
reklama
Iza w ciazy sobie odpusc, a bol...samo nalozenie wosku tak rozgrzewa, ze pociagniecie czujesz tylko pierwsze;-)

Ja gdy wpadlam na genialny pomysl zalozenia akrylu (mam mocne, twarde paznokcie i do tego szybko mi rosna;-)) to swoje obcinalam dluzsze niz nalozony pozniej akryl;-) a do tego chodzilam bo musialam uzupelniac co tydzien:-D
Przestalam jak zerwalam sobie paznokcia (duzego) u nogi...odrastal 6 miesiecy...

Martoos taka dlugosc mam po tygodniu i obcinam, bo do porodu i po chce krotki. Jak maly bedzie bardziej ogarnial juz swoje ruchy to Wam pokaze obciete, a potem co tydz ich wzrost...po miesiacu mam problem z klawiatura przy kompie:-D

Ostatnia edycja:
Zapo Ty sie tak nie ciesz mocno, bo masz tylko 10 dni mlodsza ciaze ode mnie :-D i jeszcze mozesz mnie wyprzedzic:-p

Martoos nic sie nie martw, z malym przy cycu a siegne jedna reka do lapka;-) no przeciez nie zostawimy Cie tak samej sobie:* poza tym po cos jest starszy brat i tatus;-)

No fakt nie pomyślałam że i ja się już ku końcowi mam. Przeleciało...

Fuma głowa do góry! Zawsze przed wami nowy cykl!

Zapo zgubilas sie na tych majowkach:-D

Ach kolejnosc wypada na najblizszy czas
Anila
Karo
Ja
Zapo
Nanu

Pozniej mala przerwa i znow sie ciezarowki posypia:-D
Wikama, Izka, Ewcik...

Zapo, a kto nas stad przegoni?? My nie mamy nawet modka :-D

Ostatnia edycja:
ja też tą odżywkę z eveline stosuje:))))

a co do cipolindy ja nigdy wosku tam nie próbowałam. Teraz S mnie goli i jak się zapędził ostatnio to przez moment całkiem łyso było!

Ja od lat jestem łysa i dobrze mi z tym.

A na maju nie wiem, czy się zgubiłam, ale fakt, że nie wiem jak ja sobie ten termin sama policzyłam :-D
Stara a głupia jestem;-)

Martuś bardzo ładne dłonie masz :) ja też jak zrobię sobie żele, a później pod spodem odrosną mi moje to mam swoje długo, ale wystarczy, że jeden mi się złamie to wtedy lecą wszystkie i zaczyna się na nowo obgryzanie.. i tak w kółko :-p ale też nie mogę mieć niewymalowanych i nie daj Boże jakiś zadziorek, nierówność itp to mnie do szału doprowadza! ja mam paluchy tak chude, że jak mój kupował mi pierścionek zaręczynowy ( był wybierać z siostrą) to się pani ich pytała czy to na komunie chcą :-p

Myszka no narazie na bank wosku nie będę robić, ale po ciąży może się skuszę :-) zawsze to dłużej troche spokoju z goleniem
alez ta lista pięknie wygląda, straaaaasznie mi się moje imię tam podoba :-):-):-)

reklama
Iza od jednego woskowania do drugiego wlosy musza podrosnac na min 0,5cm zeby ponowic zabieg. Ja w pl regularnie sie depilowalam, a tu sie boje...nie chodze na manicure, ani do kosmetyczek. Za duzo tu tych z hiv i reszta, a kontrole maja zapowiadane...dla mnie za duze ryzyko. Wole sie w domu ogolic i zrobic henne czy skubanko, to samo z paznokciami...jak widze te salony i witnamki, czy inne skosnookie w maskach na pyskach to az mnie odrzuca. Przez te ich salony nigdy nie wiadomo kto sie przewija, no i za pelen manicure wychodzi okolo 50€, samo malowanie zwykle bez wzorkow jednym kolorek 14...do tego osobno liczone pilowanie, skorki itd.
To samo u fryca, strzyzenie tu nie jest rownoznaczne z umyciem i umodelowaniem...samo ciecie ma swoja cene, mycie swoja, masaz glowy swoja (a robia to przy myciu), modelowanie swoja...o balejazu...w cene wliczaja 11 pasemek, a potem za kazde nastepne doliczaja... Masakra.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry