• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Martoocha ja tez polecam butelki TT i jeszcze Avent (glownie tych uzywam i one tez sa antykolkowe)

Karo moja mloda tez raz czy dwa miala taki przestoj i polozna mi mowila, ze zdarza sie i jest to normalne, wazne, ze wtedy robi siku:tak: jesli nie placze to znaczy, ze tak ma i szybko przejdzie:tak:

reklama
Martula mam teraz lepsze i gorsze dni. Wczoraj czułam się strasznie, dzisiaj trochę lepiej. Mdłości, ból głowy, bolące piersi, płacz i nastroje :) Dzisiaj wydarłam się na mojego Te w OBI :/ Ale pomalowałam też jedną szafkę do pokoiku dziecięcego. Mamy meble ze starego mieszkania, które do nas nie pasowały, więc stwierdziłam, że przemaluję na biało, namaluję lub przykleję wzorki i do kupienia będzie tylko łóżeczko i przewijak. Kupiłam super farbę akrylową, czy jakoś tak. Jest bezpieczna dla dzieci, można nią nawet zabawki malować i nie jest droga, a super wydajna :)

Czesc laski :-)

Karo moj maly nie mial zastoju, ale bardzo sie meczyl prezyl i byl placzliwy... zmienilam mleko ale niewiele to dalo, dostawal rumianek do picia i herbatke ziolowa i tez doopa... od wczoraj dostaje sab simplex do kazdej butli i jest o wiele lepiej.
Mleko (czy to matki czy mm) w brzusiu wytwarza babelki z powietrzem i to powoduje, ze brzus jest nabrzmialy i malucha przeszkadza a czasem i boli. Sab sie nie wchlania do organizmu przelatuje przez przewod pokarmowy i wylatuje ;-) nam zalecili 15 kropelek do flaszki i o niebo lepiej.
Jak Ci sie przytkala to moze sprobuj uzyc termometru (tak jak do mierzenia temperatury) ja lekko poruszalam (w kolko) i zostalam odznaczona przez Paula zlotym laurem ;-) a na koniec olana :-D ale ulge mu to przynioslo i nie marudzil.

Martoos karuzela nie przyda Ci sie wczesniej jak po miesiacu, mata w 2-3 mz, a butelki TT sa rewelacyjne sama uzywam a maly i tak po jedzeniu dopada do cyca zamiast smoczka. Laktator super sprawa i do mobilizacji tatusia do karmien (u nas eM karmi co drugie karmienie, a jak po operacji odsypialam to obskoczyl cala dobe;-)) bardzo to zbliza ojca do dziecka wiec pod byle pretekstem polecam angazowac tatuskow do karmien ;-).
Przewijak rewelacja u nas komoda z przewijakiem stala sie najlepszym miejscem zabaw, maly lezy i gaworzy sobie, latwiej tez walczyc z zaparciem u malucha czy olewczym podejsciem do mamci;-).

Ostatnia edycja:
pije duzo herbat koperkowych

jeśli mogę coś powiedzieć.. to uważaj z tymi herbatkami , bo w zbyt dużych ilościach powodują u dziecka właśnie kolki, wzdęcia i efekt zupełnie odwrotny do zamierzanego, czyli nadprodukcję gazów u malucha ... ja myślę, że jeśli to nie jest konieczne, to ich nie pij..a jak już to 1 dziennie

Myszko - właśnie zobaczyłam Twój suwaczek - to już 3 tygodnie?!!!! SZOK !!!

Nanu my tez jestesmy w szoku, eM dzis mowil, ze jak czekalismy to kazdy dzien jak miesiac sie ciagnal... a teraz 3 tygodnie zlecialy niewiadomo kiedy. W sumie czas pogina niemilosiernie, wychodzisz na zakupy po karmieniu i zaraz wracasz bo czas karmienia sie zbliza :-D

Martoos dopisz sobie do listy nadmaganian potasu (do kapieli w razie potowek), choc u nas wystarczyly dwie kapiele z dodatkiem rumianku (3 torebki na szklanke wrzatku do wanienki) a kali (nadmanganian stoi w apteczce w razie co;-)) i gaze jalowa lepsza do czyszczenia pepka bo nie zostawia wloskow jak paleczki i do oczek tez super...

Ostatnia edycja:
Myszko ja tez uzywam simplex od tamtego tygodnia.Wczesniej zle napisalam nazwe.Mi tez w aptece powiedzieli 15kropli przed kazdym karmieniem.Masz racje czas leci jak oszalaly.U nas w sobote beda trzy tygodnie a wiem jak jeszcze zobaczylam dwie kreski na tescie.Z termometrem ta metode tez znam,ale narazie nieprobowalam.Mala zrobila kupke dzisiaj sama,moze poprostu tak ma
Ewcik ale widzisz z tymi herbarkami wogole niepomyslalam ze moga powodowac odwrotne dzialanie,dzieki za podpowiedz
Ja tez uzywam gazy

Myszko ja tez uzywam simplex od tamtego tygodnia.Wczesniej zle napisalam nazwe.Mi tez w aptece powiedzieli 15kropli przed kazdym karmieniem.

kochana, jeśli mogę jeszcze jedną rzecz :-D z tymi 15 kroplami przed KAŻDYM karmieniem to przegięcie,bo jeśli karmisz dziecko np. 10 razy dziennie, to wychodzi, że dajesz mu 150 kropli :szok: także u nas się sugeruje mamom, żeby dawały 3x dziennie przed karmieniem po te 15 kropli i już :tak:

reklama
Zgadzam sie z Ewcikiem , krople generalnie powinno sie podawac 4-5 razy na dobe. Aczkolwiek na simplexie napisane jest, ze mozna do kazdego karmienia....coz...

Karo jak sobie radzisz sama z mloda w domu??

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry