• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzień dobry;
u nas kolejny dzień z pięknym słoneczkiem :-)

U nas nocka bez kolek, ale za to Matylda przyssana do cycka. Zacznę się chyba do tego przyzwyczajać. No i pierwszy dzień dzisiaj same urzędujemy. Jestem bardzo ciekawa jak nam minie.

reklama
Martus gratulacje pierwszych ruchow!!! Piekne uczucie coooo? :D

Zapo dasz sobie rade, najwazniejsze ze kolek nie ma bo to kurde przeklenstwo :/

A ja juz po wampirku, kawke popijm i pokluta jak narkoman :p maz byl po mnie w zabiegowym to sie panie smialy ze u niego to przeciwienstwo, bo 2sekundy i po wszystkim :p teraz jakies zakupy obiadowe i do donciu na hustawke

witam się :-)

ja z rana synka odwiozłam do żłobka i do lidla skoczyłam po materac i piżamkę dla małego

ale pięknie wyglądasz!brzusio faktycznie nisko :tak:

Kompletnie nie mogę spać! Jak sie przewracam z boku na bok to czuje jakbym miała do brzucha przyklejony ciężar taki z siłowni i boli i ciągnie okrutnie! Wczoraj pobylam na ogródku, posadziłam pelargonie, mężuś poogarniał trochę i zrobiliśmy sobie grilla! Mniam! Myślałam, że wieczorkiem padnie a tu klapa totalna, najgorsze jest to,że nie mogę przysnąć bo do wampira dzisiaj jadę!

Iza, Ewcik,Marcela jak tam zdrówko?

Mamuśki hop hop!!! Gdzie wy sie schowały :)????

ja też mam problemy ze spaniem-wczoraj nie wiem, jak długo rzucałam się w łózku, żeby zasnąć.. tak samo, jak w nocy budzę się na siusianie, to potem już spać nie umiem :dry:

a co u mnie-w piątek planuję iść na badania, muszę zrobić glukozę, morf, mocz, hcv, hbs i hiv.. także popłynę finansowo.. a ostatnio u nas krucho z kasą

a ja mam nowe wieści! poczułam wczoraj pierwszy raz ruchy!:tak::-)

gratuluję :-)

Dzień dobry;
u nas kolejny dzień z pięknym słoneczkiem :-)

U nas nocka bez kolek, ale za to Matylda przyssana do cycka. Zacznę się chyba do tego przyzwyczajać. No i pierwszy dzień dzisiaj same urzędujemy. Jestem bardzo ciekawa jak nam minie.

super, że Twój cyc i pokarm tak działają na Malutką :tak: to znalazłaś lek na kolkę ;-)

A ja juz po wampirku, kawke popijm i pokluta jak narkoman :p maz byl po mnie w zabiegowym to sie panie smialy ze u niego to przeciwienstwo, bo 2sekundy i po wszystkim :p teraz jakies zakupy obiadowe i do donciu na hustawke

a glukozę już robiłaś? bo nie pamiętam...

nanu &&&&&za wizytkę

ja po wizycie:)

Matylda główką w dół nadal

ilość wód i przepływy OK

łożysko II/III st

Matylda 3118 g

szyjka od 25.04 skróciła sie z 3cm do 2cm i pojawiło się od wewnątrz rozwarcie na 3cm

wg gin na wizytę za 2 tyg się już nie załapię, za tydzień na ktg jest szansa:)

zalecenia: wg gin ciąża praktycznie donoszona więc nie ma co leżeć tylko brać się za sex i sprzątanie - powinno pomóc. Widać było jak pęcherz płodowy wciska się w szyjkę i ją rozwiera:)

Martoocha gratuluję ruchów!!!

Zapo - super że Matyldzie kolki minęły:))))

kciuki za wyniki dziewczyny!!! ja dziś też zrobiłam przedporodowe wr i hbs...

Martosia SUPER!!! To cudny tydzien za Tobą! Dowiedziałaś się ze kobitkę nosisz pod serduchem i dostałaś pierwszego kopa! Gratuluje! Z każdym dniem będzie lepiej i wiara w cuda wróci ;)!

Zapo super, że nocka bez kolek! Twoja dziewczynka wie co dla niej najlepsze :)!!!!

Ewcik a nie możesz iść do internisty po skierowanie? Bo rzeczywiście jak będziesz musiała za te wszystkie badania płacić to trochę to będzie :/! A co do spania to jak ktoś mi powie ze jeszcze będzie gorzej poźniej to oznaczać to będzie ze chyba sie wogóle nie będę kłaść :wściekła/y:!!!

Izuniu to teraz czekoladkę grzecznie proszę zjeść! Albo najlepiej kilka ;)!

Nanu o której wizyta???

A ja po wampirku! I wszyscy mnie przypuszczali :)! Byłam w szoku!!! Nawet nic nie musiałam mówić, nawet jakiś przemily pan za mnie zaczął egzekwować moje pierwszeństwo! Z drugiej strony może tak bardzo po mnie widać nie przespaną noc :/..... Teraz kawka, pranko, obiadek i sjesta do jutrzejszego ranka ;)

wow Nanu super! No to zaczynamy odliczanie :):):)! Trzymam za Ciebie i Matyldzie kciuki!!!!! No to Nanu dopiskiem torbę i skacz na mężusia :):):)

Ostatnia edycja:
No..i wyniki krwi i moczu dzisiaj przyszły! Wszystko idealnie..ciała ketonowe spadły z 150 do 50;-)- reszta książkowa.
Nie mogę uwierzyć że wszystko zaczęło się układać..
A wczoraj maluszka o 1 nad ranem poczułam i na razie cisza..chyba nie chce mnie rozpieszczać tymi ruchami jeszcze;-). Ale na regularne ruchy jeszcze czas-to już wiem od Was.

Co do przepuszczania w kolejce..to w sobotę mi się krew zagotowała...
Ja na razie jeszcze nie prosiłam o przepuszczanie,bo nie było potrzeby..jestem na zwolnieniu, brzuszek mały-więc nie ciąży, więc zawsze grzecznie czekam na swoją kolej (z resztą ludzie też nie wiedzą że jestem w ciąży bo brzuszek jeszcze malutki).
No i siedzę sobie..mam wejść następna do pokoju (poza mną były 2 osoby-czyli dla nowych osób max. 5 min czekania).
No i wchodzi laska..z brzuszkiem na ok. 6 miesiąc i żadnego dzień dobry, ani kto z Państwa ostatni..tylko wchodzi do pokoju pobrań i komunikuje pielęgniarkom że ona następna bo w ciąży.. NO RZESZ:wściekła/y:..tak mnie zeźliła!
Nie lubię jak kobitki tak wymuszają pierwszeństwo..no i przede wszystkim była nieuprzejma.
Powinna powiedzieć 'witam,kto z Państwa ostatni..?'i wtedy zazwyczaj następna osoba do pobrań przepuszcza..eh.. no nic:-p. Wyżaliłam się..

Cześć Kochane!
Dawno mnie nie było, bo na wyjeździe miałam slaby dostęp do internetu. Moge prosić o jakieś streszczenie wydarzeń?
martuś gratuluję pierwszego kopniaka!!! :)

U mnie od trzech dni ani kropli plamień, ciągle jadę na dupku, wizyta 16.05. Przedwczoraj miałam dzień x... ciężko było ale ciągle mam nadzieję, że będzie dobrze.

marcela zawsze w te dni jest ciężko, ale trzeba je przetrzymać!! twarde babki jesteśmy :)

Nanu łooooooo Matyldzia zbliża się wielkimi krokami :-) będzie następny śliczny bąbelek na tym świecie :-)

Martuś kiedyś musi zacząć się dobrze układać, najwyraźniej u Ciebie nadszedł TEN czas i zła passa się pdwróciła już na amen :)

Wikama ludzie dostali troche słońca po majówce i chyba od tego takie dobre humory mieli, bo u mnie dzisiaj było to samo :-p
zresztą ciekawe jak ta moja anemia, oby się zmniejszyła, bo nie chce brać cholernego żelaza :/

Myszkaaaaa? coż Cię tak wcięlo?? naczelnego wodza tutaj :-)

Marcela super ze krwawienia ustały!!! Hura!!! A co dnia# to nie jest to łatwe, ale nadzieji na lepsze jutro daje fasolinka w brzuszku :)!

Martoocha no to prawda, że niektóre kobitki to wykorzystują! Mi osobiście jest strasznie głupio chociaż szczerze mówiąc dzisiaj w kolejce byłabym ok 20 osobą i chyba nie dałabym rady wysłać tyle bo pomieszczenia w przychodni straszne duszne! Ale rzeczywiście czasami to aż wstyd mi za inne kobitki!

Iza mam nadzieje, że obejdzie sie u Ciebie i u mnie bez żelastwa! Tez nienawidzę tego brać!

reklama
hormony kurczę..miałam super nastrój cały dzień i nagle ŁUP w przeciagu 1 minuty zaczęłam się martwić..o badania USG połówkowe i ogólnie o wszystko nagle..małego ataku strachu dostałam..bez powodu..
Jedna z październikówek dzisiaj dowiedziała się że możliwe że jej dzieciątko ma jakąś wadę genetyczną..tak mnie to jakoś 'łupnęło' że jakoś nie mogę sie 'wygrzebać'..niech M. już z pracy wraca to pogramy sobie razem i może nastrój się poprawi..
Od razu też zaczęłam przejmować się kasą.. moim zdrowiem..jeeezz.. ale zjazd (irracjonalny absolutnie, bo przecież na razie wszystko jest super-ale to że jest irracjonalny i o tym wiem, to jakoś mi nie jest lepiej). Idę po czekoladę..chce się do kogoś przytulić!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry