• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziękuję za rady jak sobie mam poradzić z mierzeniem tempki.
Jakoś tam na dole mam opory, zostanę przy mierzeniu pod językiem.
Danutaski w fazie folikularnej mam 36,16-36,28, bywało jeszcze niżej 36,00. W fazie lutealnej 36,40-36,50. Zawsze tak miałam nawet w cyklach z ciąży, gdzie na początku było wszystko dobrze. Nikt mi nie zlecił zbadania progesteronu. Ale na wszelki wypadek dawali mi od początku duphaston. Martwiłam się, że za niska, ale gin mówił że tak może być. Chciałabym mieć takie piekne skoki jak Wy a nie o dwie kreseczki.

Tak jest Staraczki, do boju! Lipiec będzie nasz! Ja mam krótsze cykle więc już w przyszłym tygodniu boboseksy. I znów czekanie ale teraz na pewno nie będę się wyrywać że zrobieniem bety. Będą tylko sikańce aż do @, która już może nie przyjdzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Malgoniu nic nie szkodzi że tempka ma niskie wyniki, każdy z nas ma inną temperaturę spoczynkową, dlatego tak ważne są codzienne pomiary, bo gdybyśmy wszyscy mieli tak samo to nie trzeba byłoby pisać wykresów!
Ja miałam w 1 fazie cyklu ok 36,2 natomiast po owu skoki do 36,6 36,7. Ważne jest by różnica między fazami wynosiła minimum dwie kreski. Masz gdzieś jakiś wykres na necie, czy piszesz w zeszycie?
Co do progesteronu, z tego co pamiętam, warto go zbadać jeżeli skoki tempki po owu nie są zbyt duże. Może to oznaczać, że organizm wytwarza za mało progesteronu, co z kolei może powodować, że jajeczko się nie zagnieździ bo nie będzie wystarczającej ilości hormonów. Branie duphastonu podwyższa tempkę! Od razu po rozpoczęciu brania dupka lub luteiny, wyniki są wyższe, nieco przekłamane tabletką. Gdybyś kiedyś dla świętego spokoju chciała zbadać progesteron, powinnaś to zrobić kilka dni po owulce, zazwyczaj przy dniach 28 cyklowych zaleca się badanie ok 22 dnia cyklu.

edit
Napisałaś też o krótszym cyklu. Ale ważne jest która faza jest krótsza? Piewsza czy druga? Faza lutealna, prawidłowo powinna wynosić około 14-tu dni. Ja miałam w standardzie 13 i było ok. Natomiast jeżeli faza lutealna wynosi 10-11 dni to jest to za mało - wg mojej wiedzy.

Ostatnia edycja:
halo, halo :-)

Nanu wspolczuje tych dziwnych dni Mati. U nas dwie ostatnie nocki Paul przespal calutkie, ale dzis go wybudzilam przed 4... lepiej jak jednak zje w nocy a ja juz sie tak przyzwyczailam, ze sama wstaje :-D

Danutaski wedle zyczenia wrzucam fotke z Mala Ksiezniczka, wpadla dzis w odwiedziny ;-)
DSCF0452.jpg
U nas Paul nie chce za zadne skarby spac na plecach... jego rekord w nocy to... nie cala godzina po czym sie wybudza, w ciagu dnia to sa drzemki po 15-30 min... jedynie w wozku spi na plecach. Na brzusiu uwielbia spac i teraz jak sie go polozy na boczku, chwile pozniej juz spi slodno na brzuszku. Pediatra mi powiedziala... "nawet mi nie mow, ze on tak spi"...
Gondola nam sie juz mala robi i zaczynamy jezdzenie w rozlozonej na plasko wersji spacerowej. Paul uwielbia ta odpinana bude kreci sie we wszystkie strony zeby cos widziec. Jak lezy na brzusiu w trakcie jazdy to gaworzy do wszystkiego co widzi... w tramwaju tez trzeba go na rekach trzymac, bo musi wszystko widziec. Problem sie zaczyna jak tramwaj stoi na swiatlach albo przystanku... irytuje sie wtedy by po chwili znow z otwartym buziakiem ogladac przesuwajace sie domy, drzewka itd. Ostatnio ziewal za nami siedziala starsza pani, ktorej ziewanie sie udzielilo... syn ja pyta czy nie spala w nocy, na co pani odpowiedziala, ze to przez baby... a Paul zaczal sie tak glosno do niej rechotac, ze pol tramwaju sie na nas gapilo:-D

Załączniki

• DSCF0452.jpg
    DSCF0452.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Danutaski to tylko kawalek naszego pokoju, swoj pokoik bedzie mial w sierpniu jak sie juz przeprowadzimy :-)

DSCF0448.jpg uwielbiam jego pobudki... usmiecha sie do wszystkiego co tylko widzi :-D

Załączniki

• DSCF0448.jpg
    DSCF0448.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 71
Danutaski, Zapisuję na enpr, ale ten ostatni wykres był trochę oszukany ;) Teraz będę uważniej mierzyć i nie oszukiwać. Spróbuję ten cykl, jak dalej skoki będą takie małe, wezmę zadziałam z Duphastonem w następnym cyklu.
Suana od lipca już zaczynasz staranka, więc &&&&&&& No nie można tak zaskoczyć od razu, statystyka by się nie zgadzała, ale życzę Ci, aby się udało w drodze wyjątku za pierwszym razem :)

Danutaski nie my samochodem zawsze jezdzimy do polski.nielataja od nas jeszcze od nas tanie linie lotnicze a tak za bilotem lotem chca 300euro do pyrzowic a od pyrzowic mamy jeszcze 90km wiec tez musimy soe jakos dostac a tak jefziemy samochpdem i jestesmy za 6 godz w domku, no teraz z mala bedzie trovhe dluzej bo bedziemy przerwy robic ale wyjezdzamy kiedy chcemy
Wikama trzymam kciuki.na 17 jak dobrze pamietam mialas sie stawic w szpitalu.jiz jutro poznasz twoja ksiezniczke.pamietam ten dzien jak dzisiaj
Myszka Paul jest uroczy:-)
Staraczki trzymam kciuki zavwas i oby lipiec okazal sie owocny

Malgonia z tym oszukiwaniem na wykresie to troche brak logiki... sama siebie oszukujesz, a to nic dobrego nie wrozy :-(
Ja mierzylam pod jezykiem, o tej samej porze i tym samym termometrem... no i sie udalo;-). Teraz tez bede mierzyc, ale w zupelnie innym kierunku;-) M ma swoje, ja mam swojego Tomcia no i mamy naszego Paula... czegoz chciec wiecej??:-)

Staraczkom powodzonka i kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Wikama trzymaj sie kochana i daj znac po:-) moze i fotka nam sie trafi ;-)

Izka a Ty jak tam dzisiaj??

szukam pol dnia zielonego kubusia lub pysia... albo cos w podobie... i doopa nigdzie nie ma:-( a chce zrobic na jutro eMowi Shreka na urodzinki... i lipa chyba z tego bedzie :-(

Witajcie, niestety dziś przylazła @ :no::wściekła/y: ech... muszę zmienić w naszej liście termin testowania kolejnego - 03.08.2013. Lecę pod prysznic, bo upał niemiłosierny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry