• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny albo fiksuje albo coś sie dzieje. Od prawie dwóch tyg czułam ruchy malucha- nieregularnie ale praktycznie za każdym razem jak usiadlam. Od wczoraj wieczora nic... W dodatku miałam jakieś chore sny, ze serduszko przestaje bić itd. Masakra jakaś. Nie wiem czy nie pojadę na ip. Jakie mogą być przerwy w ruchach dziecka?

reklama
Marcela mi się zdarza dzień nie czuć, ale mam detektor serduszka,więc sprawdzam czy serduszko bije. Zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku - taką radę dostałam od koleżanki, która jakiś czas temu urodziła. U mnie się sprawdziło. Wszystko jest pewnie dobrze, bez nerwów. Jak będziesz się nadal mocno niepokoić, to jedź na ip. Ze mnie się dzisiaj 2 razy "polało". Sprawdzałam ph w pohwie testami specjalnymi i wygląda,że wszystko jest ok - nie są to wody płodowe. Mąż mnie od rana poi wodą z lodem i leżę. Jak się powtórzy, to pojadę do szpitala.

Marcela napij sie zimnej wody i spokojnie poczekaj. To dosc mloda ciaza i dziecie jeszcze ma od groma miejsca, wystarczy ze sie odwrocilo tylem do swiata i okopuje "plecow" strone i juz mozesz nie czuc tego ruchu ;-) a sny... za duzo o tym myslisz i stad takie sny Cie dopadly. Ciezarowki pamietajcie w ciazy musicie pic duzo minimum 3l dziennie, jesli zbyt malo pijecie ruchy moga byc o wiele delikatniejsze... tego sie dowiedzialam na ktorejs tam z kolej wizycie na IP od poloznych i lekarzy ;-)
Gdyby woda i slodkie nie pomogly jedz na IP sprawdzic zawsze to lepsze niz niepotzrebny stres maluchowi fundowac.

Ciekawe, czy Izka już urodziła?

Ja dziś kończę pakowanie, jutro przed 6 wyruszamy nad morze :-):cool:

dupaaaa, moje dziecie widocznie tak kocha mój brzuch od środką, że za cholere nie chce wyjść :-p
udanego urlopu!! wyluzujcie się i do dzieła
:-)
Izka- jak tam u Ciebie? Masz jeszcze 2 głowy?:-p

już bym chciała mieć tą drugą głowę na zewnątrz :-)

Marcela spokoooojnie, dużo piciuuu, coś słodkiego, popukaj do brzucha i spokojnie na boczek się położyć :)

Izka to mam super propozycje - za kilka dni widze dwie kreski na tescie a Ty oddajesz mi brzuszek :))))

my juz nad morzem, pogoda super, Mati juz sie wypluskal, bylismy na rybce.Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)))

Teoretycznie w srode test mogly byc wiarygodny.. ale wolalabym zaczekac chociaz do przyszlej soboty... to urodz w srode, brzuszek sie zwolni a w sobote odbiore :)) hehe rezerwacje zrobie na brzuszek ;))

reklama
Suana, Neta z tego co pamiętam to chyba Wikamy brzuszek nie był przejęty :)

Suana nooo jutro to mi pasi, choć mówią, że w niedziele to się leniuchy rodzą :-p ale moja mama ma jutro urodziny i po cichu liczy na pierwszego wnuka :-)

zaraz jeszcze brzuszek Ewcik będzie też do przejęcia, więc testowac testować :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry