• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Malgonia ja bym się aż tak bardzo nie stresowała i nie myślała tyle. Może po prostu działajcie i co ma być to będzie? Przecież mnóstwo kobiet nie wiedząc, że są w ciąży (albo nawet wiedząc) prowadzi aktywny tryb życia. A kto wie, czy jak będziesz na wakacjach zajęta myśleniem o wszystkim innym niż ciąża to akurat nie pomoże? Ja w każdym razie trzymam kciuki!

Ja dzisiaj (20 dc) czuję, że mnie piesi pobolewają. Nie wiem tylko, czy to aby nie moja wyobraźnia..

Dopisuję się do listy:
Staraczki aktywne:
Neta - termin @ 28-30 sierpnia 2013
Małgonia - termin @
Mika
- termin @ 8-10 września a potem do dzieła
wink2.gif

Ewikewik - termin @
Suana - termin @ 29-30 sierpnia

reklama
Ja też chętnie dopiszę się do listy :tak:
Wpisałam się na listę ogólną staraczek 2013, ale jeśli mogę, dopiszę się też tutaj, bo dobrze mi z Wami :tak:

Staraczki aktywne:
Małgonia - termin @
Mika
- termin @ 8-10 września a potem do dzieła
wink2.gif

Ewikewik - termin @

celta - termin @ ok.15.09

Mam bardzo nieregularne cykle i długie niestety. Ale teraz mam poczekać do 40dc i jak nic nie będzie wziąć luteinę na wywołanie @, dlatego liczę, że do 15 września powinna przyjść, pewnie ściągnięta farmakologicznie :baffled:. No chyba że nie przyjdzie wcale, ale to byłoby zbyt piękne. ehhh....

eska no wynik piękny! gratuluję Ci raz jeszcze :tak:. I życzę dużo zdrowia dla Ciebie i maleństwa.

mika.k o jak fajnie!!! ja też jeżdżę na snowboardzie :-D I BARDZO to lubię. Co jak przystało na taką starą babę, jest dość dziwne ;-)

A w temacie starszych "dzieci", moje ma ponad 170cm, zaczyna patrzeć na mnie z góry, kochany jest i też myślę, że obnosiłby się z młodszym rodzeństwem, bo to faktycznie działa na dziewczyny, hehe...

p.s. i dzięki za wszystkie ciepłe słowa...:tak:

Ostatnia edycja:
Staraczki aktywne:
Joaro - termin @ 27-30 sierpnia
Mika - termin @ 8-10 września a potem do dzieła
wink2.gif

celta - termin @ ok.15.09
Małgonia - termin @
Ewikewik - termin @

Ciekawie się zapowiada :) Ja to znając moje rozjechane cykle pewnie dostanę @ zaraz już, albo we wrześniu, zobaczymy.

dzien dobry:-)
ja juz po wizycie- poniewaz jeczsze ze dwa razy zdazylo mi sie plamke brazowa znalezc na bieliznie-gin sprawdzil dosrodkowo podwozie;-) i powiedzial, ze na szyjce jest jeszcze troche tego sluzu brazowego, ale wszystko pozamykane i to stara krew, wiec zeby tym sie zupelnie nie przejmowac, ze jeszcze troche moge czasem poplamic na brazowo.
Powiedzial, ze z usg z piatku wszystko dobrze ....no i , ze mozemy sprobowac dopplera, ale sie zdziwi jezli cos uslyszy, bo to wczesnie....
no i sluchalsmy z dwie minuty...ale tylko moja zyla walila i nic nie bylo slychac, jeszcze tylko jakies szumy......ze za wczesnie....
On Twierdzi, ze absolutnie nie ma sie czym martwic, kazal mi wpasc za 2 tyg. przed usg 12 tydz.( przeziernosc karkowa- chyba po polsku) I powiedzial, ze wtedy uslyszymy....
no ale ja sie troche martwie- tam ktores z Was uzywaly dopplera-martoochaTy chyba masz? Od ktorego tyg. Slyszalas?? I co w ogole u Ciebie slychac??
michalina chyba tez miala...podobno domowe to od 12 tyg, a lekarz tak od 10 tyg, to moze faktycznie za wczesnie bo ja mam 9.3 dzien....no i wlasnie zygnelam sobie dzisiaj, nie wiem czy ze stresu, czy dzidzius daje znac, ze wszystko gra....
Troche sie martwie....:-(
eska
betka super trzy 7 na szczescie;-)

3 mam za reszte mocno&&&&&&&&&

P.s.....tak sobie postanowilam, ze to moja ostatnia ciaza.....i to bez wzgledu na to jaki bedzie final.... To napiecie i lek jest ponad moje sily.....

Ostatnia edycja:
Ozila, tulę mocno i proszę Cię, spróbuj się jakoś wyluzować. Ja wiem, że to cholernie trudne, ale dla dziecka lepiej, żebyś nie żyła w ciągłym stresie. Jeśli lekarz, mówi, że jest OK i że za 2 tyg będzie można usłyszeć serduszko, to tego postaraj się trzymać.
Może wszystko zależy od sprzętu, sama nie wiem.
W każdym razie bardzo mocno trzymam kciuki, bardzo, bardzo :tak: Będzie dobrze.

Hejka a więc pognałam wczoraj do Krakowa i co moją pociechę ledwo widać bo nam z usg wychodzi 4tc6dzień, także prawie nic nie widać, pęcherzyk ciążowy 7mm,ponoć dobrze rokuje, więc luteinka, l4 i czekamy:) widzicie jak mnie wykiwało o tydzień wygląda :biggrin2:
Ozila super wieści nie myśl już tyle musi być wszystko dobrze, ale wiem jak to jest może sobie głowy odetniemy;-)
Mika doczyszczasz się ja tak miałam, potem wszystko wraca do normy i do pracy moja droga:biggrin2:
Neta, Suana, Joaro -Staraczki do pracy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Celta, Madziorek moc ciepła dla was
Malgonia liczy się luz psychiczny więc zwiedzaj ile wlezie i daj głowie odpocząć kochana
Myszka, Izka mamuśki pozdrawiam
Michalina, Magda i reszta ciężarówek też
A i jeszcze Martoocha ze Stelą:)

Ostatnia edycja:
celta dzieki, on mowil, ze na doppler to b..wczesnie w sumie zeby bylo cos slychac,raczej usg tylko, na usg w piatek serducho bylo 182.....jak sprawdzalam w internecie, to nawet czasami w 11 trudno im zlapac na dopplerze.....mowil mi, zebym sie absolutnie tym nie przejmowala.....ale ja...hm no postaram sie nie martwic obiecuje;-)
eska dzieki, super, jeszcze raz gratuluje- fajnie, ze dzidzia juz sobie rosnie;-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:)
Gratuluję kolejnego + na forum! :))

Ozila- ja słuchałam serduszka chyba od 10 tc (ale nie pamiętam dokładnie od kiedy). Jednak znalezienie serduszka na etapie młodszym niż 13 tc to sztuka. Pierwszych pare razy to było jeżdżenie dopplerem po 30 min- i często bez sukcesu.
Ja malutką znajdowałam tuż nad spojeniem łonowym po prawej stronie. Ale też musiałam doppler pod kątem ułożyć (nie pod kątem prostym do brzuszka). Trzeba też trochę przycisnąć ten doppler aby mieć szansę cokolwiek usłyszeć.

A u nas przygotowania do przyjęcia dzidzi ruszyły.. wczoraj położyliśmy tapetę..ubranka, pieluszki już mam. Łóżeczko, wózek,wanienka, przewijak wybrany- ale zakup we wrześniu.. za jakieś 2 tyg. zacznę prać ubranka i zostanie czekanie na przyjście naszej księżniczki:tak:.
Czuję się wciąż wspaniale:-). Tylko jak były upały to było mi słabo ciągle.
Obawy ciągle się co jakiś czas pojawiają...ale fakt że mała dużo się rusza poprawia mi nastrój.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry