• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no każdy kolejny tydzień od 24 tc odliczałam w głowie.. Powtarzałam sobie, byle do 30 tc..
Już bardzo chciałabym malutką przytulić, ciągle się o nią boję..dlatego chodzi mi po głowie cesarka na życzenie.. Po prostu ją wyjmą i tyle. Zapewniłoby mi to niesamowity komfort psychiczny..z drugiej strony wiem że chciałabym mieć wiele dzieci..a podobno cesarki można mieć tylko 3..i już sama nie wiem co robić..ten temat zdecydowanie mnie przerósł. Czuję się zagubiona troszkę..
Wszystkie dziewczyny, co już urodziły, powtarzają.."ciesz sie ciążą bo jak mały diabełek się urodzi to nie zmrużysz oka przez miesiace.." a ja jedynie o czym marzę to się budzić na karmienie mojej małej..żeby już była przy mnie cała i zdrowa..

maroosia a Ty wiesz, ze bedziesz miala corcie z podwojnym obywatelstwem? australijke? Bo jako dziecko australijczyka automatycznie dostaje;-) i dobrze tak chyba dziecku zrobic dwa:-)
co wyspania, to odpoczywaj ile wlezie teraz , bo pozniej ( jeszcze pamietam to) niebieskie podkowy i oczy na zapaleczki:tak:

Ostatnia edycja:
Już bardzo chciałabym malutką przytulić, ciągle się o nią boję..dlatego chodzi mi po głowie cesarka na życzenie.. Po prostu ją wyjmą i tyle. Zapewniłoby mi to niesamowity komfort psychiczny..z drugiej strony wiem że chciałabym mieć wiele dzieci..a podobno cesarki można mieć tylko 3..i już sama nie wiem co robić..ten temat zdecydowanie mnie przerósł. Czuję się zagubiona troszkę..

Martus jak mogę doradzić po moich doświadczeniach to nie decyduj się na cc.. To jest jednak poważna operacja, u nas lekarze naprawdę stronią od cc, robią jak już muszą. Ja bardzo chciałam rodzić sn, ale wyszło jak wyszłol i aż się boję następnej cesarki!! te powikłania i dochodzenie do siebie to jakaś masakra..
Wikama też miała przeboje po cc, więc to takie fajne nie jest.

Eska super betka!! niech rośnie maluszek zdrowo :-)

staraczki za Was ogromne kciuki &&& i oby zapowiedziane @ już nie przyszły!!

Ja z kolei mam zle doswiadczenia po sn....i teraz tylko raczej moge cesarke, zle zszyta, miesnie za bardzo rozciagniete byly( duza glowa) i sie nie skurczyly wystarczajaco....koszmar, skonczylo sie operacja i zszywaniem wewnatrz, teraz to tylko mysle cc, to poniewaz mam po operacji zrosty pewnie, takze slyszalam zdania podzielone....zwlaszcza, ze widzialam tez piekne, prawie nie widoczne blizny po cc, ale kazda opcja ma chyba za i przeciw hmm

martoosia to mnie pytasz? Jak ma dalej obywatelstwo to tak przeciez- Z tego co ja wiem to obojetne w jakim kraju urodzone! Dziecko obywatela au jest obywatelem au....sprawdzcie to jeszcze raz w ambasadzie;-)
wysylam Ci linka na priva:-)

Tyle lat, to on musi super po polsku mowic:-) super!

Ostatnia edycja:
Mówi normalnie po polsku jak każdy inny- bez akcentu. Obywatelem wciąż jest- no nic dowiem się wszystkiego.
Co do porodów to każdy ma tyle samo przeciwników co zwolenników.. ja tylko wiem że dzieciaczek bezpieczniejszy przy cc- a po moich przejściach to jest priorytet. Ale muszę pogadać z moim lekarzem i sama muszę to wszystko sobie na spokojnie przemyśleć.. Nie będę zanudzać Was tymi wywodami bo to nie czas ani miejsce ;-).

reklama
Aktualizacja listy :

Staraczki aktywne:
Neta - termin @ 28-30 sierpnia 2013
Suana - termin @ 29-30 sierpnia
Joaro - termin @ 27-30 sierpnia
Mika - termin @ 8-10 września a potem do dzieła
wink2.gif

celta - termin @ ok.15.09
Małgonia - termin @ 14.09.
Ewikewik - termin @

Nowe wątki