• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kurcze, fiksuję powoli ;-) Miałam testy z różnych firm... i dzień po dniu kreska blada jak dupa;-)

Małgonia - ja biorę jedną rano, jedną wieczorem - dupka. Jutro się wybieram do gina, jeżeli uda mi się dostać - dowiem się czy mam brać nadal,czy nie...A co do plamienia, może zamiast okresu właśnie masz coś takiego i jednak test będzie pozytywny
mika - myślę, że również max 2 możesz. Zobaczę co jutro z tą betą.. chyba się boje..:(

reklama
Cześć dziewczyny! Dwa miesiące temu miałam łyżeczkowanie macicy - puste jajo płodowe. Staram się o kolejną ciążę. Jestem po pierwszej miesiączce. Przed utraconą ciążą próbowałam obserwować swój cykl miesiączkowy poprzez pomiar temperatury. Na tej podstawie wydaje mi się, że jestem świeżo po owulacji. Z jednej strony nadzieje są wielkie, ale z drugiej strony nie mam pewności czy moja macica jest już gotowa do zagnieżdżenia, dlatego podchodzę do tego z dystansem. Gdy zaszłam w pierwszą ciążę - tę nieudaną, strasznie starałam się od dnia domniemanego zapłodnienia unikać np. dymu papierosowego, noszenia ciężkich rzeczy, brania leków (np. na ból głowy czy chorobę lokomocyjną). Dziś już tak nie mam, podchodzę z lekkim dystansem, bo wiem, że pozytywny test ciążowy, to dopiero pierwszy etap do bycia matką.

aaa wracam z wyjazdu a tu kolejne II krechy!!
Mika gratulacjeeeeeeeeeeee :-):-) trzymam bardzo b ardzo mocno kciuki!!!

Martus ajajajjjjjjj to już TYLKO kilka godzin... :-):-):-)

Maku87 witaj i światełko dla aniołka (*)..

Agawa jak tam gorące weekendowe staranka? bo podobno miał być szał pał :-):-)

Gratuluję drugiej kreski:) Mam nadzieję, że niebawem i ja będę mogła podzielić się taką informacją. Nie byłam u lekarza. Mój gin powiedział,że jeżeli bardzo chcę to mogę przyjść po łyżeczkowaniu na kontrolę, ale nie zrobiłam tego. Ale wydaje mi się, że wszystko jest ok, ze względu na to, że krwawiłam tylko 2h po zabiegu, pusty pęcherzyk, który mi usunęli był malutki 1cm, zresztą sam się już odklejał od macicy przed zabiegiem. Przypuszczam, że przy takim zabiegu łyżeczkowanie nie było aż tak mocno inwazyjne jak np. przy ciąży obumarłej. Ale nie mam takiej pewności, to tylko moje przypuszczenia i przemyślenia. Teraz gdy rozpoczęłam starania czuję obawę przed pójściem do lekarza. Boję się, że podczas usg lekarz zauważy ciąże jednak zbyt wczesną aby dostrzec zarodek. W poprzedniej ciąży latałam co tydzień na usg, ale zarodek niestety się nie pojawił. Nie chce znów czuć tych nerwów. Postanowiłam, że jeśli zajdę w kolejną ciążę, to pójdę na pierwszą wizytę ok. 8 tyg. żeby już mieć pewność czy zarodek jest czy go nie ma. Jednakże nie jestem w stanie przewidzieć jak się zachowam jak zobaczę pozytywny test.

witaj Maku87 przykro mi bardzo, powiedz w którym to było tygodniu?
Wizyta kontrolna chyba wskazana, lekarz powinien zobaczyć czy wszystko w porządku po zabiegu.
Bądź dobrej myśli !!!

Ja jutro po 2 miesiącach zwolnienia wracam do pracy :hmm:dziwne uczucie,
praca kiepska, szefowa jeszcze gorsza, zastanawiam się czy nie otrzymam wypowiedzenia bo po niej można się wszystkiego spodziewać...Szukam czegoś innego ale kiepsko na rynku pracy.
Od jutra zaczynam chyba Chodakowską - muszę się zmobilizować żeby w grudniu wcisnąć się w sukienkę i pozbyć się "michelina" :-p

&&&&&& za jutrzejsze bety :-D

Maku witaj
[*] dla twojego aniołeczka
Mika ja biorę 2x3 doustnie a tą docipną brałam 2x2 jak masz to weź na pewno nie zaszkodzi, którą masz???
Pietrucha evrything będzie ok zobaczysz :)*
Maga no to trzymam za jutrzejszy dzień kciuki
Izabel witaj :)*

Ostatnia edycja:
Mika w ciąży Duphaston nie zaszkodzi, jak masz możesz wziąć, 2x1 spokojnie, ja w ciąży bralam 2x1 i jeszcze luteine 1x2 na noc.
U mnie skąpe plamienia zywoczerwone, @ się nie rozkręca. Jestem w kropce brać jutro Dupka czy nie. Zawsze coś...nie może być ksiażkowo.

Trzymam kciuki za Wasze bety jutro. Będzie dobrze.

Polećcie mi sprawdzone testy owulacyjne i ciążowe, musze dokupić, a na ostatnich owulacyjnych się zawiodłam, na ciążowy też, jakąś smugę było widać a beta była zerowa.

Ostatnia edycja:
Witaj Maku [*] dla Aniolka. Ja dwa razy mialam zabieg pierwszym razem odczekalismy 3 cykle i w trzecim ( od # szostym) zaszlismy pozniej znowu lipa gin radzila 4 msc zaczelismy po 3 i do tej pory cisza...ale bywa ze po pierwszej @ juz organizm jest gotowy reguly nie ma kiedy bedziesz gotowa dzialajcie nie mniej jednak przed warto odwiedzic gina ;) powodzenia zycze &&&&&

reklama
pietrucha, mika brawo!!! Teraz trzymam strasznie mocno &&&&&&&& za Was ;) berek sie zaczal ;)
martus juz tylko kilka godz i Stelcia bedzie przy Tobie. Ucaluj ja od wszystkich ciotek i koniecznie jej piwiedz jak my wszystkie dzielnie Wam kibicujemy!

Mnie zowu choroba rozlozyla. Dzisiaj bylam u lekarza, zapalenie krtani, najgorszy jest ten kaszel bo brzuch mnie bardziej boli ale we wtorek mam isc na kontrole i sprawdzic czy nue przeradza sie to w angine ;( nie wiem co ja robie nue tak... Uwazam na siebie, staram sie i ciagle cos ;( no i denerwuje sie przed jutrzejszym usg... Oby bylo dobrze... No nic - koniec tych smutow...

milej nocy dziewczynki!
martus &&&&&&&& za jutro!! Jestesmy z Toba!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry