• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja wczoraj miałam skurcze. Ok 22 zaczął mi twardnieć brzuch i co drugie twardnienie miałam ostry ból. Długo to trwało, najpierw co 3 min potem już co ok 10 min, ale posiedziałam na piłce, a potem wzięłam ciepły prysznic. Ustało i do zaśnięcia miałam już tylko jakieś 2 co pół godziny. Zasnęłam po północy, ale muszę przyznać, że dumna z siebie jestem - nie spanikowałam i nie pojechałam na IP.

reklama
Mika twardnienie brzucha mam już od dawna, ale takiej akcji to jeszcze nie było :) Najpierw wzięłam nospę i 2xmagnez, potem piłka, a na koniec prysznic. To taka kombinacja rad od lekarza i położnej ze szkoły rodzenia.

Madziorek ja sama byłam pod wrażeniem, ale widziałam minę mojego m i nie chciałam,żeby wpadł w panikę. On się martwi wszystkim i zacząłby się denerwować. A tak myślał,że jest mniej poważnie niż było.

Maddlena moim zdaniem, skoro bardzo chciałabyś zajść w kolejną ciążę, to zacznijcie staranka. Psychiatra odradza ze względu na Twój strach ale jego się nie pozbędziesz. Prawdopodobnie w kolejnej ciąży będziesz drżała o maleństwo każdego dnia ale z drugiej strony czy nie warto? Masz już synka, wiesz jaką radością jest dziecko i rezygnować z kolejnego przez jakiś głupi lęk chyba nie warto – przynajmniej ja to tak sobie tłumaczę :) Ja nie chce rezygnować z dziecka przez swój strach, który uwierz jest przeogromny!
michalina wspaniałe wieści!!!! :) nasz maluch na ostatnim usg też ziewał :) i tak się krzywił śmiesznie :) ale nie widzieliśmy jak otwiera oczka. Najlepsze jest to, że te buźki są już teraz takie „dzieciowe” jak ja to mówię :)
celtuś &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pietrucha
leć do tego swojego prywatnego gina, mam nadzieję, że on rozwieje Twoje wątpliwości. ja nie dałabym rady iść na DDU – zawyłabym się chyba podczas mszy.
Magda ja przedwczoraj w nocy też tak miałam. Obudził mnie silny ból, zaczęłam liczyć ile trwa, później przerwa, znowu ból – wystraszyłam się ale przeczekałam i było git :) też nie pojechałam na IP :) teraz chyba już mogą się zdarzać takie skurcze.

za wszystkie staraczki nieustanne kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Marcela tak,teraz już się to może zdarzać. Ja mam od dłuższego czasu twardnienia, ale nie takie skurcze. Jestem z Ciebie dumna,że zostałaś w domu! najważniejsze to wiedzieć co robić i co powinno niepokoić. Nie ma co od razu panikować, bo to nie pomaga.

marce la dziękuję za rody i dobre słowo. Czasem myślę, że ten psychiatra bardziej mi szkodzi swoim gadaniem, niż pomaga. Ja się boję i cały czas będę się bała, czy to będzie teraz, czy za rok, czy za dziesięć.
Właśnie zaczynam dni płodne, więc niech się dzieje. Jeśli jest nam dane mieć więcej dzieci, to będziemy je mieli, czy teraz, czy za rok, czy kiedykolwiek...
Tego życzę sobie i Wam :tak:

maddlena psychiatra napewno chce Twojego dobra ale osoba, która nie przeszła tego co my nie zrozumie, że strachu związanego z ciążą się nie pozbędziemy czy to teraz, czy za x lat. Niech się dzieje wola nieba... ;) powodzenia!

dziewczynki mi moj doctorek w poniedzialek powiedzial ze nic nie wskazuje na to, ze jestem w ciazy, a ja mam wszystkie obkawy caly czas spie, mam opyszczke jak zawsze w ciazy i niemilosiernie bola mnie cycuchy;)))) fajnie by bylo gdyby sie zabonusowalo 2 mce wczesniej niz przewidywania.:))) Swoja droga czlowiek to jednak glupi. Doktorek mowi ze nie, a ja przekornie mysle "a mozejednak";) ide biegac z pieskiem zrzucać cielsko, co by pozniej przyrastało w nieco szlachetniejsze kilogramy:)))

Ciezarowki oszczedaac mi sie prosze i dbac o siebie;*

Staraczki 3 mam kciuka mega mocno, zebyscie poszerzyly krag zaciążonych. Buziaki wspomagaki;)))

reklama
W koncu przyszla @ !! 45 dni cyklu, moj rekord... juz myslalam ze bede miala normalne cykle bez luteiny/ duphastonu ale jednak nie...
staraczki, gdyby ktoras odkopala liste to prosze o zmiane terminu @ na 16 listopad bo z kom pisze i nie moge.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry