• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Olusia, teraz to juz moze byc za pozno zeby sprawdzic czy w tym cyklu owu byla, najlepiej umowic sie na kokejny cykl.

Eska, no wlasnie w sumie to teraz dopiero dostalam, bo wczesniej lykalam duphaston tylko. A dzis mi lekarka powiedziala ze luteina tez dziala rozluzniajaco i ze powinnam ja aplikowac. Zawsze myslalam ze od okolo 12 tc powoli odstawia sie dodatkowy progesteron bo lozysko przejmuje juz role.
Dlatego sie zdziwilam, ale jesli to ma pomoc i choc w minimalny sposob zatrzymac przedwczesny porod to ja to chce i juz.

reklama
Heloł wieczorowo!

nie uwierzycie,dostałam dziś ten Pregnyl 5000j na pęknięcie pecherzyka ( a to jest bhcg) i ...mam wszystkie objawy ciazowe - cyce mnie tak bardzo bolą, ze aż nie mogę sie ruszyć, do tego ok. 18- tej prawie usnelam na stojąco, taka jestem zmęczona. No a.... Seks na splodzenie potomka ma być dopiero jutro. Hihiiii... Szok... Tego sie nie spodziewałam:)) trzymajcie kciuki, żeby juz tak zostało na stałe. Hihiiiii.... No humor mi sie poprawił i znowu uwierzylam w cuda:))

Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym?

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym posluguja sie ludzie?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".

Dobrej nocki :*

Karolina. - poryczalam sie! Och, oby moje Dziecko tak właśnie mówiło do Pana Boga.

Olusia, męża dzisiaj nie ma, ale jutro przyjeżdża, tak jak trzeba 24-36 godzin po podaniu zastrzyka. Sama sobie naturalnie to IUI zrobię:)) a co!

Kasiuchna, ja właśnie o Białymstoku ostatnio pisałam.W jedną stronę mam grubo ponad 500 km a urlopy w firmie planujemy w styczniu na cały rok i nie ma od tego odstępstwa. Nie wszystko jest proste, niestety. Agaawa gina mam w swoim mieście ale inseminacja najbliżej ponad 100 km, klinika leczenia niepłodności, polecana przez gina: Warszawa ( za drogo) i Białystok.

Ewik, ja myśle, ze niekoniecznie trzeba sie leczyć w Białymstoku, żeby zajsc w ciaze. Moja koleżanka 2 InVitro robiła w Warszawie, a trzecie właśnie w Białymstoku, bo niby ostatnia deska ratunku, niby cudotworcy, ale i tak sie nie udało. Teraz po 2- letniej przerwie, bedą próbować tam, gdzie im najbliżej. Jak masz na miejscu gina, to brykaj do niego na mońitoring cyklu i brac CLO + jakiś progesteron ( luteine lub Duphaston). Moze te działania juz przyniosą skutek? Albo zaobserwujesz u siebie jakis klopot, latwy do usuniecia! Na pewno tak, bo ja w ten rok bardzo mocno wierze i wiem, ze nasza lista znikńie na 100%. Trzymam za Ciebie kciuki. &&&&

reklama
Ja też ewiku popieram, że do najbliższego gina i próbować z clo. Czyta, już o tym leku 3 miesiąc. Podobno działa cuda, a jak jest monitoring po owulacji to nie ma możliwości żadnych torbieli, bo one najczęściej biorą się z niepękniętego jajeczka, wtedy się coś dostaje na pęknięcie, wchłonięcie i już.... Ja sama liczę na cud. Teraz 3 cykl z clo. Mam nadzieję, że ostatni;* Mi mój gin powiedział, że jak nie mam siły do niego tak jeżdić taki kawał na monitoring, to że mogę iść gdziekolwiek, bo w obserwacji chodzi tylko o drobne wskazówki: "pęknie za dwa dni", pękło- mission complite!" Powodzenia ewik;* Ja wierzę w clo i wierzę, że Tobie też by pomogło....;* Mam nadzieje, że nie czujesz się osaczona;* Zależy mi na Twojej ciąży jako internetowej ciotce, czuję jakąś wirtualną więź stąd te sugestie...;*

Agawa&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elka- @ niech idzie w cholerę i więcej już nie przychodzi:))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry