reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po straconej ciąży

Anncka! Hura! Juz serducho jest! Super wiadomość. Juz sie zbieraj do kupy i wiecej nie rycz, bo potem dziecko twoje bedzie płaczliwe. Hehe...

Madziorrek dzieki za wiarę, ale jak widzisz jajka, żołnierze i chęci nie pomagają, aby mieć dzieci.

Galwaygirl ale sie schowałaś. Bo ja tez Cie nie rozpoznałam pod tym drugim nikiem. Gratuluje MAMUSIU! CudownieM ciesze sie bardzo Twoim szczęściem.

reklama
Anncka super, wspaniałe wiadomości. Powiem Ci że się obawiałam czy już pikselek będzie a tu serce jal dzwon!

Ej, ciężarne nie obowiązuje post, no nie? bo jest po 12.40 a ja wpadłam i wściekła jeszcze w kurtce na kurczaka się rzuciłam, a jest piątek potem na szybko mango przegryzłam na zmianę smaku i chyba możemy iść szczęśliwi spać :p;-)
Ok, mam tu pewne małe 13tyg zaległości, ale swierzbiło mnie bardzo...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

anncka bardzo się cieszę!!! jaki śliczny Kropek :)

Elka_82 zobaczysz jak szybko zleci czas do środy i będziemy mocno trzymac kciukasy :) a póki co mogę Ci tylko radzić żebyś starała się czymś zająć myśli...

U mnie dziś mijają trzy miesiące od odejścia Kuby. Bałam się że to będzie straszny dzień ale póki co się trzymam. Cieszę się (i proszę na mnie nie krzyczeć) że pogoda brzydka, dopasowała się do mojego nastroju.

moniska... u mnie za 12 dni minął 3 miesiące... łączę się z myślami kochana....
anncka... super !!!! nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko ok :-)

a ja... wróciłam z dwu dniowego szkolenia i padam... szkolenie miało rozjaśnić umysł a sprawiło, że mam jeszcze większą plątaninę myśli i informacji... ale to nic :) trza się pozbierać i od jutra realizować projekt:-)

ameritum no właśnie lekarka chce czekać na badania genetyczne, tylko ja już nie bardzo chce czekać. A mam mieć tylko badanie kariotypu. Takie robiłaś ? Wyszło coś nie tak ? Leczy się to jakoś ?
Wiesz ja mam już zdrowe dziecko, więc wierze, że moge utrzymać ciąże.

Gochson, my mieliśmy badanie kariotypów, czynika Leiden, oraz 2 markerów F coś tam. I wyszła mi homozygota w MTHFR c667T, czyli własnie to nieprzyswajanie kwasu foliowego przez organizm oraz możliwa skłonność do zakrzepicy. Leczy ie przyjmując acifolid 5mg na receptę i clexane.

O tym co należy u Was zbadać, zadecyduje na szczęście lekarz genetyk po zebraniu bardzo szczegółowego wywiadu (babcie, ciocie itd. choroby w rodzinie, śmierć po przeżyciu X lat itd.), a nie twoja ginekolożka ;)

Ostatnia edycja:
Anncka gratuluję, piękna fotka:-) Szybciutko serduszko się pokazało - super:-)
Eska spóźnione, ale szczere gratulacje!!! Dużo zdrówka i radości:-)
Malgonia piękny suwaczek!!!

Miłego weekendu dziewczyny:-)

reklama
Jaka cisza. Mam nadzieje, że staraczki działają;)--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Do góry