reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po straconej ciąży

Agawa - no w koncu super wiesci. Bardzo sie ciesze i trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&

Annte - gratulacje oczywiscie :) podwojne :)

Gochson - ja robilam wymaz na posiew.

Kasiuchna - no juz pokazny brzusio :) niech Oliwka jeszcze siedzi i sie grzeje w tym apartamencie:)

reklama
Hej Kochane melduje sie...nadal kwitne w szpitalu okazalo sie ze mam malo plytek krwi i czekam na konsultacje z hematologiem, dzisiaj pobierali znowu krew ale nie znam wynikow, czy cos wiecej wyszlo z wczesniejszych badan tez nie wiem. Ciagnie sie to wszystko jak flaki z olejem leze leze i jeszcze raz leze nic mi sie nie chce normalnie mega leniwiec, malz jutro przyjedzie to pewno mnie gdzies ruszy. I oooo takie buty...
Laski dopiszcie mnie do nowej listy tp wedlug om 5.12.2014 z gory dziekuje :-*

Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje. Cieszę się i jestem mega szczęśliwa ale równie bardzo się boję. Gin nieźle mnie nastraszył. Może się jeszcze zdarzyć, że jeden płód się wchlonie i nie kazał cieszyć się do końca. Ale jak się nie cieszyć jak widzi się dwa super bijące serduszka. Wierzę że wszystko będzie dobrze. Mam nakaz leżenia do odwołania czyli nie wiadomo do kiedy. To trudne przy dwuletnim dZiecku. Ale staram sie. Wiem że to będą trudne miesiące ale dam radę.

Elka super, ze sie idezwałaś:) dobrze, ze jesteś pod opieka i na pewno teraz bedzie dobrze:) Oddzywaj sie częściej, bo sie zamartwiamy...

Mika jeszcze 50 dni i Leon bedzie z Wami.

Śle fluidy dziewczęta. Łapać i działać ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ale nadrukowałyście przez święta, ponad 30 stron, zamiast odpoczywać i leniuchować to pisałyście, maniaczki komputerowe ;p

pietrucha_
Gratulacje ogromne! Ale prezent na Wielkanoc miałaś wspaniały :D Wstawiaj zasuwaczek.

Madziorrek, u mnie czasami taki ból mnie łapie jak leżę i kichnę lub zakaszlę. Wiem o jaki ci chodzi, tak jakby nagle coś cię ścisnęło i ciągnęło do środka. U mnie to pojawia sie sporadycznie, ale fakt nie wiem czy jest normalne. Lekarka powiedziała mi tylko tyle, że jeśli zaraz o kilku sekundach przechodzi i już sie nie pojawia przez kilka dni, to jest ok. Za to wszelkie ciągnięcia raz z lewej strony, raz z prawej są normalne.

Mnie za to notorycznie bolą krzyże, nieważne czy siedzę, idę czy stoję, ale podczas stania i leżenia najbardziej. Pomaga mi trochę zwinięcie się w kłębek, nawet na krześle.

Milczasia, ja zawsze miałam plamienia kilka dni przed okresem. To podobno niewydolność ciałka żółtego, starając się musisz brać luteinę po owulacji, jak ciałko żółte jest niewydolne (produkuje za mało progesteronu) i zanika to wtedy sie plami. Plamień czy krwawień po stosunku, nigdy nie miałam o to musisz zapytać lekarza.

Carrolina, po prostu zafundowałam sobie pól kawy z mlekiem, której nie piłam już od początku ciąży i poszło ;p Także Ewaqu leży tak jak i u ciebie, też sie bałam tych objawów co tam napisali w ulotce ;p Haha ale cykory z nas.

Karolino, witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Przeszłam kilka razy to samo. Na stwierdzona depresję są leki, nawet takie bez recepty, Deprim, melisa czy coś, ale na smutek i żal nie ma. To po prostu musi przejść. Daj sobie czas, nic na siłę. Jeśli chcesz płakać, płacz. Czasem po prostu trzeba i nie ma co tutaj tłumaczyć.

małgonia 01, będzie dobrze :) Musi.

____________________________________________________________________________________________
Ja po badaniach prenatalnych. Późno byłam, bo w 13+5, bo takie terminy i kolejki, że masakra, do tego święta i tydzień się przesunął. Dzidzia ma 85 mm od pupy do głowy już, serduszko słyszałam. Nosek jest, rączki i nóżki też, mózg i serce prawidłowe, jelita na miejscu, i cała reszta takze, tylko przezierność karkowa duża 0,25 mm. Ale dziecko źle sie układało, na plecy zamiast bokiem. Raz wyszedł ten wynik 0,23mm, kolejny 0,24mm, później 0,25mm. Lekarka sama nie wiedziała co wybrać za prawidłowy. Martwi mnie to trochę. Ale wszystko będzie wiadomo dopiero w korelacji z wynikami z krwi. Czy któraś moze tak miała a mimo wszystko było dziecko zdrowe?

Czy można poronić z żalu? Rodzina mnie straszy... wczoraj w nocy odeszła bliska mi osoba i do 4-tej rano ryyyyczaaałaaam. Nie mogłam się uspokoić. Nawet dziś mi ciężko i czasami płaczę. Mam nadzieję, że jednak to tylko takie gadanie. Nie chcę stracić dziecka, ale po prostu jak mnie złapie, to nie mogę przestać płakać. Ja wiem, że ten czas musi minąć po prostu.

kurdeee ale piękna lista się tworzy!! i jak dużo grudniówek :-) super dziewczyny supppeeeeerrrr!!!!
a Reszta coo? walczyć walczyć walczyć!!!! :-) :*

Gochson ja miałam robiony wymaz z cewki moczowej na chlamydie.

Annte retyyyy będziesz miała wspaniałą trójeczkę :-) gratulacje!!!

Kasiuchna piękny brzusio ;-)

Elka trzymaj się tam, pamiętaj o tym moim wyśnionym suwaczku więc dbaj o siebie :)

Małgonia ciesz się ile wlezie!! i dbaj o Was :*

Agawa dasz radę kochana, walcz o swój cud i nie poddawaj się!!

Mika retyyy już tuż tuż :-)

Eska pisz jak tam Mikołajek!! i foty dawaj :-)

buziaki dla Wszystkich i nieustające kciuki!! &&&&&&&&&&

aaa i dla Was fotka mojego pływaka :)
DSCF0391.jpgZobacz załącznik 621209

Załączniki

• DSCF0391.jpg
    DSCF0391.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Mika - 13.06.2014 Leon
Kasiuchna86 - 12.07.2014 Oliwka
Karaiwina -08.08.2014
Madziorrek - 26 X 2014

Carollina -
Elka - 05.XII.2014
Anncka- 06.XII.2014
Annte - 07 XII 2014
Malgonia - 19.XII.2014r.
Pietrucha -

dopisałam Elkę zgodnie z prośbą :)

reklama
mika.k, faktycznie na usg mam podane parametry w cm zamiast milimetrach, wiec faktycznie NT jest 2,5mm.

Gochson, Izka87, mnie kazali zrobić chlamydie, ureaplasme i mycoplasme z cewki. Kategorycznie i nieodwołalnie, oczywiście nie refundowane 296 zł uciekło z kieszeni. I podobno to sie ponawia w 3 trymestrze. Nie wiem czy nie odmówię, nie mam skąd się takimi chorobami zarazić. Nie siadam na wc-tach, nie chodzę na baseny ani jacuzzi. A samo badanie - miłe to pobranie nie jest, nie powiem, a i później odczucia przez 2 dni jak na zapalenie pęcherza ;p

Są tu jakieś przyszłe mamy październikowo-listopadowe, przełom? I czy są na wątku październik, listopad?

Do góry