reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny zorientowalam sie, ze dzis czwartek i mój dr prywatnie przyjmuje wiec pobieglam do niego jako ostatnia i okazało sie, ze mała jest zbyt mała jak na 38 tc i moze świadczyć o niewydolności łożyska. Wiec leże sobie właśnie na ktg na porodówce, a w poniedziałek mam sie zgłosić do szpitala i już zostanę tam do porodu.

reklama
karaiwina...bardzo dobrze że szybko zareagowałaś!! Lepiej poleżeć i być pod kontrolą niż stracić czujność.... Trzymamy za was kciuki!!!!!!!

Bylam dzisiaj na wizycie... normalnie smiech... wyczekalismy sie jak wczesniej przewidywalam, bo chyba ze 2 godziny nas nie bylo... Mikolaj po przedszkolu byl tak padniety, ze na kolanach mi usnal. Dobrze, ze kolezanka ma dokladnie ten sam termin co ja i chodzimy razem, to sobie pogadalysmy, a Mikolaj spal to u jednej na kolanach to u drugiej, bo najpierw pielegniarka zawolala na zmierzenie cisnienia, a potem lekarz wolal na wizyte... ale ta wizyta to byla jakas kpina normalnie... wiecej chyba pielegniarka sie mna przejela niz lekarka... po wejsciu do gabinetu kazala sie polozyc na kozetce, tam akurat bylo takie sredniowieczne usg, przylozyla glowice moze na minute (ja zdazylam tylko zobaczyc zarys glowki i kregoslup) ona pewnie zobaczyla ze serce bije i tyle... kazala przyjsc za kolejne 6 tygodni... miedzyczasie zdazylam powiedziec jej, ze czesto twardnieje mi brzuch, a ona na to, ze to skurcze przepowiadajace, ktore sa normalne, a jakby nie ustepowany, czy bardzo bolaly to mam sie do szpitala zglosic, bo to juz bardziej porodowe... Nie wiem, czy bylam tam 5 minut? Kolezanka dokladnie po takim samym czasie wyszla i byla w szoku...:szok: Masakra...:wściekła/y:
A ja pamietam ta babe ze szpitala jak rodzilam Mikolaja... przyszla jak juz parlam, zrobila zamieszania i poszla... Moj K tez ja taka pamieta...:baffled:

Malgonia - zgadzam sie z Rurka i Galwaygirl co do ciuchow, ze najlepsze i najwygodniejsze sa body i pajacyki... a przez pierwsze 3 miesiace najbardziej sie przydaja... a gdyby nie moje siostry, ktore odwiedzily mnie jak Mikolaj mial 2 miesiace, to innych rzeczy, (niz body i pajacyki oczywiscie), ktore mialam w komodzie malego lezalyby nieuzyte i pewnie wyroslby z nich nie zakladajac nawet raz... U nas nie ma srogiej zimy, wiec na spacery zakladalam na to tylko kombinezon i bylo szybko, cieplo i wygodnie...
Ja ostatnio zakupilam jedną czerwona sukienke w rozmiarze 0-3miesiace, zeby w swieta ladnie córcię ubrac i druga taka ala ogrodniczke i tyle... reszta body i pajacyki... chociaz nie wiem co tam bratowa po swojej corce ma, bo jeszcze nie bylismy u nich...

Rurka - ale prorokujesz... a moze tych objawow wcale nie bedzie? A moze braciszek dla Zuzi sobie tam pomieszkuje?
Kazda ciaza ponoc jest inna...
Zgagi to ja dopiero w tej ciazy doswiadczylam, ale tylko na poczatku.
Rwe kulszowa mialam z Mikolajem, a w tej ciazy tylko przez jakis czas, a potem mala sie chyba przekrecila i nie uciska tak kregoslupa. Z tego faktu bardzo sie ciesze... Teraz to lezy raczej w poprzek, bo czesto czuje jak sie przeciaga na bokach...
Za to od poczatku tej ciazy mam taki straszny niesmak w ustach... co zjem, to tak dziwnie na jezyku pozniej czuje...

Karaiwina - no to dobrze ze jednak sie wybralas do swojego gina. Ja gdzies czytalam, ze przed samym porodem dziecko sie mniej rusza, bo juz sie ustawia w pozycji do wyjscia, a po drugie coraz mniej miejsca tam ma... ale widac, ze uzasadnione te Twoje wątpliwosci byly... Badz dzielna, bo Twoja Kruszynka juz niebawem przy Tobie bedzie :-D ale sie ciesze i zarazem zazdroszcze, ze to juz tuz tuz... ale moje tez zleci - tak przynajmniej sie pocieszam...;-)
Trzymamy kciuki i czekamy na relacje :-) Trzymaj sie :-D

KTG wporzadku. Jutro mnóstwo roboty przed poniedziałkowym szpitalem. Dziekuje za Wasze wsparcie. Jesteście cudowne!

Carollina wizyta faktycznie mało zadowalajaca, ale ważne, ze mała sie rusza. Jak u Was z imieniem?

GalwaygirL thx za radę o skitelsach, ale chyba już nie wypróbuje. Moze w następnej ciązy :p

Dla Wszystkich potrzebujących ~~~~~~~~~~~~~~~,
Dla Brzuchatek buziaczki
Dla Msmusiek przytulaski!!!!

Dziekuje, ze jesteście ze mną i towarzyszycie mi w tak ważnym dla mnie czasie!

Hej, ja tak na szybko bo niedawno z pracy wróciłam....
U mnie wieści nie zaciekawe i jestem wściekła. Napisałam wczoraj maila do gina, że skończyłam brać tabsy anty i chciałam wstępnie umówić wizytę na środę. No i niestety w przyszłym tygodniu ŻADNEGO GINA nie ma (a jest ich tam 4 w gabinecie).
Wizyta dopiero 18.08 na 14.30, a to na pewno nie będzie 5dc (tak jak miałam przyjść na usg) tylko pewnie 10dc i nie wiem czy będzie sens robienia tego usg.
No ale działać będziemy
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Buziaki dla Wszystkich!!!! Idę spać, bo padam

Karaiwina - imie...hmm... to jeszcze nie do konca pewne...mnie sie juz od dawna podobala Maja, ale w grudniu znajoma dala tak swojej corce...stwierdzilam ze jak juz jest Maja no to Lenka moze? Wiem ze to bardzo oklepane teraz imie w PL i sie waham, ale u nas wsrod polakow nie ma tutaj zadnej Lenki...
Inne imie nie przychodzi nam do głowy...
Za to imie Twojej coreczki bardzo podoba sie mojej kolezance, ktora ma dwoch chlopcow...
Glowie sie jeszcze nad imieniem dla chlopca, tak w razie W, bo jak mowilam - uwierze jak zobacze...teraz juz nie mam jak potwierdzic a tamto Usg bylo w niepelnym 20tyg robione...choc mam watpliwosci to jednak dziewczynkowa wyprawke kompletuje...niektore rzeczy tylko czystobiale lub bezowe mam...

Doris - nie ma tego zlego...jak pojdziesz w 10dc to pewnie kolo owulki bedziesz a gin dokladnie Ci powie kiedy moze nastapic, wtedy zdwoicie dzialania;)

Dobrej nocy zycze;)

Ps. Jak narazie 2 noce przespalam bez pobudki...moze i ta taka bedzie...wymieniłam zwykla poduszke na rogala i moze to dlatego.Przedtem byl malo wygodny, ale teraz przy wiekszym brzucholu okazuje sie byc rewelacyjny;)

Buziole;)

Ostatnia edycja:
carollina - może faktycznie ta ciąża będzie lżjesza, choć ważę więcej niż przy pierwszej a to mi raczej nie pomoże...
- Twoja wizyta faktycznie ekspresowa, ale najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok :) Piszesz że rozciąga się na boki..heh fajnie tak poczytać..pamietam jak dopiero co zaszłaś w ciążę.. a tu już niedługo 30t

Doris - noo kochana tak czy siak ja życzę wam powodzenia w tym cyklu!!!!!! I oczywiścię ślę ----------------------------------------- moc fluidków i trzymam kciuki :happy:

Agawaa - już 11 tc Ci leci :) jak się czujesz?

reklama
karaiwina wielkie kciuki za Was! dobrze że jestes pod opieką lekarzy :) Trzymaj się dzielnie!

carollina normalnie żenada jakaś z ta wizytą....

Doris chyba na sezon urlopowy trafiłas... ale działaj :) Trzymam kciuki!

A ja pobiegłam z rana na betę i czekam. Wyniki powinny byc koło południa. Bo @ nadal nie ma... miałam testa robić ale doszłam do wniosku że beta to będzie tak na 100% ...

Ale żeby nie było za miło to cos sobie zrobiłam w kolano... tzn. poślizgnęłam się kilka dni temu na schodach i tak mi jakoś na bok uciekło i najpierw spuchło troche i bolało przy zginaniu, teraz juz opuchlizna zeszła ale ból został...

Pozdrawiam serdecznie!

Do góry