• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Zapominajka jak Martosi podskoczy rano tempka to będzie testować;-)
MartOocha ja także nigdy nie byłam cierpliwa i wiem że miałabym podejście dokładnie takie samo jak Ty :tak:
A o szyjce zaczynam trochę czytać, bo zastanawiam się powoli (pod kątem porodu), czy jestem w stanie "sprawdzić" czy jest rozwarcie :-p
W szkole rodzenia mówili żeby za wcześnie nie jechać do szpitala, bo stres potrafi zblokować produkcję oksytocyny i może zblokować poród, więc jestem ciekawa, czy jak spróbuję badać szyjkę i "nauczę się" jaka jest teraz, to czy w razie czego będę potrafiła ocenić czy zaczęło się robić rozwarcie.

reklama
No ja od dziś już biorę tabletki na regulacje cyklu :-D 28 tabletek +/- 7dni na okres... Wyliczyłam że wyjdzie coś po 20 lipca ale muszę się umówić do 14dc na te badanie hsg i starania chyba odpadną no i zależy jak badania wyjdą

Danutaski kochanie, nie panikuj... porodu sie nie da przeoczyc, a skad bedziesz wiedziala... to sie wie i juz :-D
z szyjka nie kombinuj, bo jeszcze Ci sie jakas infekcja wda i dopiero bedzie... pojedziesz jak poleci czop albo wody zaczna odchodzic, a tego sie nie da niezauwazyc ;-) czekamy na fotki Kropeczki Niny i oby wiecej tak dobrych wiadomosci :-)))

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny:)
nakupiliśmy mebli i innych cudów i miałam sporo zajęć - za to zero czasu.... a i tak nie skończone, no i malowanie mnie czeka w przyszłym tygodniu:)
ale najważniejsze że jest co robić.... i nie ma czasu na rozmyślanie!

Wczoraj odebrałam wynik histopatologii - w sumie nic nowego nie wniósł, tak jak myślałam.... Jedynie napisali : płeć nieznana, a bezpośrednio po porodzie położna stwierdziła: chłopak.... tak więc sama już nie wiem....

W poniedziałek wizyta u gin, to będzie równy miesiąc od wywołania porodu.... Ciekawe jak moja macica się ma i jaki plan dla nas...

Myszka2829 ja się nie boję że "przeoczę poród" ;-)
Ja tylko nie chcę jechać do szpitala zbyt wcześnie, się nasłuchałam o skurczach przepowiadających, a tutaj nastraszyli że jak raz Cię przyjmą na porodówkę to już Cię nie wypuszczą :eek: bo tak robią w naszym szpitalu. Wizja siedzenia tydzień (bo za wcześnie pojadę) odpada.
Dużo kobiet bada sobie szyjkę i nic się nie dzieje, jak ręcę się myje przed badaniem to myślę że jest małe prawdopodobieństwo zaszkodzenia sobie.
Butterfly21 to musisz w takim razie uzbroić się w trochę cierpliwości.
Zapominajka szkoda że @ przyszła, że to nie fasolka, no ale skoro fasolki nie było to dobrze że już nie musisz dłużej czekać na @.
MartOocha jeszcze nic nie jest przesądzone, musisz uzbroić się w odrobinę cierpliwości, tempka w najbliżsyzch dniach powinna pokazać co i jak.
Gatto nie ma bata, to musi być ciąża !! Leć po test !!!! Czekam z niecierpliwością na Twoją wypowiedź!!!

reklama
Danutaski ja z Tomciem pojechalam 5 dni po terminie mimo, ze nic sie nie dzialo... na lutowkach tez byly dziewczyny, ktore nie chcialy jechac zbyt wczesnie, obawialy sie ze paniki narobia itd. z tego co doczytalam zadna nie pojechala z przepowiadajacymi, wszystkie wylapaly "ze to juz", wiec niby dlaczego Ty mialabys sie pomylic?? Moze i faktycznie wiele kobiet robi samobadanie, ale ja jednak jestem sceptycznie do tego nastawiona... lekarzami nie jestesmy, a dolozyc sobie ewentualnych problemow to ja dziekuje ;-) starczy mi to co mam :-D
Najlepiej w tej kwestii podpytac lekarza i jesli potwierdzi brak ryzyka to moze i podpowie jak rozpoznac skracanie ;-) choc czasami szyjka skraca sie na dlugo przed porodem i nic sie nie dzieje, a czasami (jak u mnie w trakcie porodu, doktor po badaniu stwierdzil ze jeszcze do rana poleze... a nastepny skurcz i wszystko bylo gotowe). Obys i Ty miala taki porod jak moj z Tomaszkiem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gatto test, chcemy test &&&&&&&&&&& i do tego pozytywny :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry