• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
cos mi słabo rysowanie idzie, spac sie chce!!!:(

Zrobie obiad, może się rozruszam:)
dziś zapiekanka z kolorowego makaronu z pieczarkami, szynką,zieloną pietruszką i sosem serowym - zapiekana w kokilkach:)

reklama
wersja obrazkowa:

1.jpg i gotowe do zapieczenia w piekarniku:)

a tak po kolei:

1. Ugotować makaron na półtwardo
2. pokroić pieczarki i cebulę i podsmażyć
3. posiekać pietruszkę
4. pokroić w paseczki szynkę
5. zrobić sos serowy - można samemu (mleko,śmietana,serki topione) albo Knorra z torebki - jest bardzo dobry (choć nie jestem miłośniczką torebkowych dań to w przypadku sosu serowego często robię wyjątek - dziś też), wrzucić do niego szynkę i wymieszać
6. do pieczarek dodać posiekaną natkę i wymieszać
7.i układamy do każdej kokilki (lub jak nie mamy to zbiorczo do naczynia żaroodp): makaron, na to podsmażone pieczarki z cebulą (przyprawiłam vegetą i czubricą), na to sos serowy z szynką
8. zetrzeć ser żółty, ułożyć na wierzchu i zapiekać aż do rozpuszczenia sera i połączenia składników

Ostatnia edycja:
to wrocilam od zebologa :-)
poki co to byla ostatnia wizyta, chyba ze cos zacznie mnie bolec to bedzie dzialal... mam dentyste, ktory nienawidzi robic rtg u ciezarnych wiec z reszta bedziemy zwlekac jak najdluzej sie da :-) nawet nam wspomnial o prywatnym ubezpieczeniu, ale przeliczylismy to sobie i o wiele taniej nas wyniesie zrobienie implantow bez dodatkowego ubezpieczenia (kredyt wtedy mamy na 3 lata) niz placic po 50 co miesiac przez nablizsze cholera wie 30-40 lat.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry