reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Znalazłam gabinet gdzie faciol robi inseminacje i jest 30 km ode mnie. Ciekawa jestem czy to dobry specjalista???

Może za dwie wypłaty walne se zabieg.:-D:-D:-D

Juz mi siada na beret.:-D:-D:-D
no pewnie, ze najpierw trzeba inseminacje - nie ma co robic in vitro od razu...zbieraj zbieraj wyplaty a w miedzyczasie pracujcie naturalnie i kasa sie przyda na wozek dla naprzykladu

reklama
Znalazłam gabinet gdzie faciol robi inseminacje i jest 30 km ode mnie. Ciekawa jestem czy to dobry specjalista???

Może za dwie wypłaty walne se zabieg.:-D:-D:-D

Juz mi siada na beret.:-D:-D:-D
no zadzwoń i zapytaj się ile bierze za IUI ?! bo sam zabieg kosztuje u mnie 750 zł +150 zł monitoring(cały cykl) +leki ... wierz że ja za pregnyl musiałam zapłacić 70 zł k..wa gdzie normalnie w aptece kosztuje 7 zł ?!

Hola hola - nie tak szybko

Inseminacja wcale nie jest taka tansza w przypadku gdy robi sie wiecej niz jeden zabieg. Bo statystycznie znacznie wieksze sa szanse na IVF niz IUI wiec wcale to nie jest takie czarno-biale

Hanka
Jak se bedziesz decydowac na faceta to sie zapytaj ile inseminacji on w roku robi i ile zrobil wogole. Lekarz ktory robi mniej niz 20 w roku i ktory zrobil mniej niz 150 w zyciu jest ryzykowny

No Lolitko masz rację ale w sumie można zrobic 10 razy IUI zamiast IVF a przy dobrych wynikach nasienia to raczej najpierw próbuje się IUI... ja mam zamiar próbować 3 IUI mam nadzieje że tej trzeciej nie bedzie trzeba robić , potem sprzedajemy auto i szykujemy się do In vitro!?

Martynka

Nie to ze mam racje ale to kwestie trzeba zawsze rozwazyc bo duzo osob od razu kategorycznie stwierdza ze IUI jest tansze...No jest, tyle ze....

Ja na miejscu Hanki tez bym inseminacje zrobila pod warunkiem ze ma wsio dobrze z jajowodami

Fakt jest taki że IUI rzadziej się udaje niż in vitro... gdyby było tańsze to bym się nawet nie zastanawiała...ale Polska to popieprzony kraj nawet leki wstrzymują i nigdzie nie ma!

no pewnie, ze najpierw trzeba inseminacje - nie ma co robic in vitro od razu...zbieraj zbieraj wyplaty a w miedzyczasie pracujcie naturalnie i kasa sie przyda na wozek dla naprzykladu

ta i se walne taką furencjosz jak Olica:-)

no zadzwoń i zapytaj się ile bierze za IUI ?! bo sam zabieg kosztuje u mnie 750 zł +150 zł monitoring(cały cykl) +leki ... wierz że ja za pregnyl musiałam zapłacić 70 zł k..wa gdzie normalnie w aptece kosztuje 7 zł ?!

Zadzwonie w poniedziałek bo ma od poniedziałku do piątku od 14.30.

A i w poniedziałek jade do szklarskiej na 10.00 niby po odbiór papierów i skierowania ale nie wiem czy już zaczynam pracę czy nie.

Paranoja z tym Pregnylem. Ja jade do Czech i zobacze ile tam kosztuje bo my polaczki musimy płacić 100% ale ważna jest nasza recepta.

No Lolitko masz rację ale w sumie można zrobic 10 razy IUI zamiast IVF a przy dobrych wynikach nasienia to raczej najpierw próbuje się IUI... ja mam zamiar próbować 3 IUI mam nadzieje że tej trzeciej nie bedzie trzeba robić , potem sprzedajemy auto i szykujemy się do In vitro!?

Ja nawet gdybym opierdzieliła auto to i tak by nie stykneło.

Hola hola - nie tak szybko
Inseminacja wcale nie jest taka tansza w przypadku gdy robi sie wiecej niz jeden zabieg. Bo statystycznie znacznie wieksze sa szanse na IVF niz IUI wiec wcale to nie jest takie czarno-biale

Hanka
Jak se bedziesz decydowac na faceta to sie zapytaj ile inseminacji on w roku robi i ile zrobil wogole. Lekarz ktory robi mniej niz 20 w roku i ktory zrobil mniej niz 150 w zyciu jest ryzykowny

A co znaczy że może być ryzykowne.???? Może mi jakąś krzywdę zrobić??? Czy coś spierdzielić???
Dzięki zapytam ile sie tego narobił.

Czesc moje kochane!chcialam tylko wam napisac,ze mimo,ze mnie nie ma na forum,to ciagle jestem z wami i was podczytuje.pozdrawiam cieplutko i trzymam za was wszystkie kciuki.jak bede gotowa to wroce.buzka!pa!:-)

reklama
Kochana

Ryzykowny w sensie ze ma malo doswiadczenia wiec wieksze ryzyko spieprzenia sprawy (niepowodzenie samej procedury). Tobie raczej nic zrobic nie moze bo IUI jest latwa procedura

Do góry