reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

W takiej sytuacji może po prostu dochodzic do wczesnych poronirń.
Nieciekawie:-(

Aby doszło do konfliktu serologicznego u matki Rh- muszą powstać przeciwciała należące do klasy IgG przeciwko antygenom krwinek płodu Rh+. Ilość ich musi być wystarczająco duża aby po przejściu przez łożysko mogły opłaszczyć i zniszczyć znaczną ilość erytrocytów dziecka.
W warunkach fizjologicznych nie ma przeciwciał skierowanych przeciw antygenom układu Rh. Do pierwszej immunizacji dochodzi w wyniku przenikania krwinek płodu do krwioobiegu matki co może mieć miejsce w przypadku poronienia, ciąży pozamacicznej, ręcznego wydobycia łożyska, cięcia cesarskiego, porodów zabiegowych z użyciem np kleszczy, diagnostyki. Po około 8-9 tygodniach a czasami nawet i po 6 miesiącach od pierwszego kontaktu krwinek Rh+ płodu z krwią matki Rh- dochodzi do słabej, pierwotnej odpowiedzi immunologicznej, której wynikiem jest wytworzenie nieprzenikających przez łożysko immunoglobulin anty D klasy IgM. Ponowna immunizacja matki do której najczęściej dochodzi w kolejnej ciąży doprowadza do wtórnej, silniejszej odpowiedzi immunologicznej z wytworzeniem przeciwciał IgG anty D, które przenikając przez łożysko uszkadzają erytrocyty płodu wywołując tym samym hemolizę.

reklama
witam wszystkie kobietki staram się o dzidziusia 6 lat jedna ciąża nie udana teraz przeszłam już 2 inseminację i spóźnia mi się już 3 dni miesiączka test wyszedł negatywny ale słyszałam że może być tak iż test jest negatywny a ciąża jest więc czekam do końca tygodnia i powtórze test ale mam pytanie czy luteina może powstrzymywać miesiączkę ?

witam wszystkie kobietki staram się o dzidziusia 6 lat jedna ciąża nie udana teraz przeszłam już 2 inseminację i spóźnia mi się już 3 dni miesiączka test wyszedł negatywny ale słyszałam że może być tak iż test jest negatywny a ciąża jest więc czekam do końca tygodnia i powtórze test ale mam pytanie czy luteina może powstrzymywać miesiączkę ?

Witam się.
Osd soboty nie miałam czasu na BB tyle roboty miałam:-)
Pajka trzymam kciuki,coś się chyba jednak dzieje u dziebie.
Eva nie smutaj się masz jesczcze trochę czasu i fasolka może zawitać do Was wkrótce.
Agatka 6 lat starań :eek: ja staram się 9 mscy i już fiksuje.Nie wiem jak to jest po luteinie bo nie brałam ale tu dziewczyny po IUI robiły betę a nie testy dla pewności.
Oczywiście trzymam kciuki.:tak:
A ja dzisiaj 31dc @ brak test negatywny.
Zawsze miałam 26,27 dni ostatni cykl trwał 28dni.
Nie wiem co jest grane nie mam już siły na te starania ręce opadają.:wściekła/y:

Witam wszystkich nie było mnie z pare dni i juz jest co nadrabiać.Jakaś masakra jestem chora i to solidnie moje biedne zatoki najbardziej cierpią i okazało się w końcu że mam nadciśnienie dostałam leki i już do końca życia bede na lekach:(w sobote byłou mnie pogotowie bo miałam takie wysokie masakra tera jestem tylko ciekawe na ile to nadcciśnienie przeszkadzać mi będzie w zajściu w ciąże czy leki które biorę bedą miały na to wpływ w czwartek wszystkiego się dowiem :(

HM tempki to raczej nie ma co mierzyć jak jestem przeziębiona i jak bede wiedziała dokładnie że mam owulacje pozostaje obserwacja i testy zobaczymy jak to będzie

w jakim sensie luteina ma wstrzymać @?? luteina jest na wywołanie @ i na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Zależy kiedy odstawiłaś lutke? ja miałam tak, że @ dostawałam zawsze 7 dni po odstawieniu.

reklama
Do góry