reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Pajka

Jak z 1.5 do 10......w jednym cyklu przed owu mialas 1.5 a drugim cyklu 10 ?
Pamietaj ze endo sa jak pecherzyki....zaraz po @ jest bardzo male i stopniowo rosnie do owu

To samo własnie Marzenie powiedzialam , ze clo to jeszcze ozumiem bo to na zwiekszenie pecherzykow, ale skoro pekaja pechole to o co ten pregnyl no chyba, ze faktycznie on ma jakies dzialanie na cialko zolte

a co masz problem z pekaniem pecherzykow ? bo jelsi nie to absolutnie pregnyl nie potrzebny
wlasnie nie mam, wogole to chyba jeszcze mi sie cykl bezowulacyjny nie trafil..... zawsze mam owu i zawsze pecherzyki pekaja... gin powiedzial ze m oge miec problem z cialkiem zoltym ze moze jest nie rozwiniete na tyle zeby sie zarodek zagniezdzil ( czy cos takiego)......:confused:

Pajka

Jak z 1.5 do 10......w jednym cyklu przed owu mialas 1.5 a drugim cyklu 10 ?
Pamietaj ze endo sa jak pecherzyki....zaraz po @ jest bardzo male i stopniowo rosnie do owu

Zawsze mialam mierzone engo przed owulką. W cyklach bez leku miałam 1,5 mm i ostatnio 4 mm a we wszystkich cyklach z clo przed owulką mialam 10 i powyzej. Zawsze mialam monitoring gdzies w okolicach 12 dc potem 16-17 dc a potem okolo 24-25 dc przy cyklach 30 dniowych i FL 15 -16

Nawet mowili, ze przy clo jest uposledzony sluz a ja mam idealnie plodny

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pregnyl na cialko zolte :eek: Nigdy nie slyszalam....zmienilabym gina

Pecherzyki Ci rosna - wiec clo tez nie powinnas brac bo nie trzeba sie faszerowac lekami gdy nie ma przeciwskazan. ponadto zwieksza sie ryzyko ciazy mnogiej

Jak masz cos z faza lutealna to trza Ci progesteronu dostarczyc....

Pregnyl na cialko zolte :eek: Nigdy nie slyszalam....zmienilabym gina

Pecherzyki Ci rosna - wiec clo tez nie powinnas brac bo nie trzeba sie faszerowac lekami gdy nie ma przeciwskazan. ponadto zwieksza sie ryzyko ciazy mnogiej

Jak masz cos z faza lutealna to trza Ci progesteronu dostarczyc....

Z fazą lutealna chyba tez mam wszystko wporządku, zawsze mam między 14- 16 fl....
Chyba zmienie gina......:dry:

Pajka

To faktycznie Ci ladnie ursolo. Tylko sie cieszyc...rzadko sie to zdarza...

lekarz mi wlasnie powiedzial, ze rzadko tak jest, aby clo dzialalo na endo, ale u mnie widocznie z luteiną daje dobre rezultaty :-D a u mnie zawsze z endo był problem. A czy jest moze jakis preparat ziołowy na endo? Czy tylko wino i ryby? Wia nie cierpie bo po jednej lampce mam juz migreny ;-)a ryb no cóż nie jestem zwolennikiem. Nie moge jesc orzechow (bo tez zalecają) bo łamię na nich zęby - zbyt drogi interes dla mnie :-D

reklama
Z fazą lutealna chyba tez mam wszystko wporządku, zawsze mam między 14- 16 fl....
Chyba zmienie gina......:dry:

Kochana to nie chodzi o długosc tylko o to własnie jakie masz ciałko zółte bo za to jest odpowiedzialny progesteron a raczej jego odpowiedni poziom :)
Jak masz niedomoge ciałka żółtego to wlasnie wtedy przepisują lutke albo duphaston. Ja osobiscie wole lutke bo na mnie lepiej dziala a duphaston rozwalil mi cykle raz mialam 25 dni raz 50 dni

Do góry