reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Mam wyniki mojego M:

objętość 1,3ml
czas upłynniania 40min
liczba plemników w ml 140mln/ml
liczba plemników w ejakulacie 182 mln
rych postepowy szybki 80%
wolny 5%
w miejscu 5%
brak ruchu 10%
Plemniki o budowie prawidłowej 83%

Czy ktoś mi zinterpretuje te wyniki?

Z góry dziękuję!!!
Na moje oko ok, ale i tak radzę ci iść do ginka bo każdy je inaczej interpretuje- wierz mi sama się przekonałam. Dwóch mówiła ,że dobre a trzeci (czyli pierwszy z trzech) powiedział że zostało tylko in vitro.;-)

reklama
Mam wyniki mojego M:

objętość 1,3ml
czas upłynniania 40min
wolny 5%
w miejscu 5%
brak ruchu 10%

Z góry dziękuję!!!

Witam :-) według mnie to są bardzo dobre wyniki:tak:

Boję się spróbować IUI. Ile możesz mieć takich prób? Ale najgorsza jest psychika, nastrajasz się i nic- właśnie tego się najbardziej boję. Mój M twierdzi, że jak mamy jedno dziecko to jest dobrze, ale i tak wiem że chciałby też małego bąbelka i tylko mnie pociesza. Tak samo mówi mój gin- twierdzi, że ma przestać zależeć nawet twierdzi, że to tkwi w psychice. Wiecie ja już próbowałam nawet wyjazdów w te dni na jakieś wakacje czy urlop i nic. Zwariować można. :crazy:

Moja Gin tez mówi żeby przestać o tym myśleć, że to pomaga .... ale jak to zrobić?

Mam wyniki mojego M:

objętość 1,3ml
czas upłynniania 40min
wolny 5%
w miejscu 5%
brak ruchu 10%

Z góry dziękuję!!!

Kochana bardzo dobre wyniki

Witajcie Kochane :-)
Ale tu pustki :eek:

Nadrobiłam co napisałyście, bo tak dużo tego to nie było :-p

Lolitko Pamiętaj że jesteśmy z Tobą całymi serduszkami :***

A ja miałam monitoring w zeszły poniedziałek i były ładne dwa pęchole 17 i 18 mm :tak: teraz czekam na....:cool2:

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Was Wszystkie kciukasy! 3majcie się cieplusio :-D

no to trzymam kciuki.

U mnie juz po wszystkim owulka była a mysmy ją znowu przeoczyli :szok:chyba sobie spasuje

Boję się spróbować IUI. Ile możesz mieć takich prób? Ale najgorsza jest psychika, nastrajasz się i nic- właśnie tego się najbardziej boję. Mój M twierdzi, że jak mamy jedno dziecko to jest dobrze, ale i tak wiem że chciałby też małego bąbelka i tylko mnie pociesza. Tak samo mówi mój gin- twierdzi, że ma przestać zależeć nawet twierdzi, że to tkwi w psychice. Wiecie ja już próbowałam nawet wyjazdów w te dni na jakieś wakacje czy urlop i nic. Zwariować można. :crazy:
Kochana nie wiedziałam że macie już dziecko:tak: może lekarz ma racje trzeba przestać o tym myśleć i wyluzować tylko jak to zrobić.Mój doktorek się śmiał że nawet jak by mi głowę obciął to ja dalej bym myślała he,he.
Mój M za bardzo nie chciał IUI to ja bardziej naciskam bo nie chce już czekać i umówiliśmy się że jeśli wkrótce nie zajdę to spróbujemy tak.Można kilka razy podchodzić nie ma tu jakiś ograniczeń.W jakim wieku jest wasze malenstwo i jak długo się staraliście?

Witajcie Kochane :-)
Ale tu pustki :eek:

Nadrobiłam co napisałyście, bo tak dużo tego to nie było :-p

Lolitko Pamiętaj że jesteśmy z Tobą całymi serduszkami :***

A ja miałam monitoring w zeszły poniedziałek i były ładne dwa pęchole 17 i 18 mm :tak: teraz czekam na....:cool2:

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Was Wszystkie kciukasy! 3majcie się cieplusio :-D
To trzymamy kciuki :happy:
Kiedy testujesz?

Mam wyniki mojego M:

objętość 1,3ml
czas upłynniania 40min

wolny 5%
w miejscu 5%
brak ruchu 10%

Z góry dziękuję!!!
To są bardzo dobre wyniki.:tak:
Jedynie to co podkreśliłaś na czerwono czyli objętość wg norm to 2ml a upłynnienie do 30 min jest prawidłowo.Ale przy takiej ilości 140mln i takiej ruchliwości i budowie to chyba nic nie znaczy.Mój M w badaniu miał objętość 1,9 ml ale to przez stres jakoś tak mało tego było.

Dziewczynki bardzo dziękuję, tak podejrzewałam, ale nie byłam pewna.

Teraz tylko pytanie czemu ciągle nie ma brzuszka, skoro wyniki u mnie nie są najgorsze u niego dobre a my 3 rok czekamy na cu, a od 11 cykli walczymy na maksa.

Aaaaaaaaaaaa doczekamy się!!!

Od przyszłego cyklu jadę na clo - zobaczymy co z tego wyjdzie!!!

Jeszcze raz Dziękuję!!!

reklama
Hej dziewczynki podczytuję ten wątek jak kilka innych. Obecnie marzę o maluszku, tylko wiecie jest wiele wątpliwości, wiadomo, że kobieta, która zachodzi w ciążę niestety nie będzie mogła długo pracować, potem wychowanie dziecka. A tu tyle zobowiązań finansowych mamy nadzieję, że sobie poradzimy gdy pojawi się w brzuszku fasolka.
Buziaki

Do góry