reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranie sie, wczesne objawy

Mam pytanie gdzieś na wątku czytałam że na początku ciąży ciągły Cię jajniki.
Możesz mi powiedzieć mniej więcej od kiedy. Dzisiaj mam 34dc (wczoraj test negatywny) A mnie jajniki ciągną od poniedziałku czyli dzisiaj 5 dzień. Nie wiem z czym to jest związane. To jest mój pierwszy cykl gdzie bolą mnie jajniki. Pierwszy raz odczułam jajniki 2 i 3dc później miałam przerwę i od poniedziałku mnie ciągnął. Czasami nie idzie wytrzymać. Możesz coś doradzić podpowiedzieć?
Mnie zaczęły około tygodnia przed miesiączką , nie było to codziennie , ale np wstałam z kanapy i jak mnie strzykło ,to mnie aż zgięło ale za chwilę puściło , nie jestem pewna czy to objaw ciąży u mnie akurat tak było ,mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie ,ale wiem też niestety ,że te objawy niewiele się różnią

reklama
Mnie zaczęły około tygodnia przed miesiączką , nie było to codziennie , ale np wstałam z kanapy i jak mnie strzykło ,to mnie aż zgięło ale za chwilę puściło , nie jestem pewna czy to objaw ciąży u mnie akurat tak było ,mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie ,ale wiem też niestety ,że te objawy niewiele się różnią
Tak ja też o tym wiem. Po prostu się boję żeby nie było żadnego torbiela albo skretu jajnika czy ciąży pozamacicznej. Póki co nic mi nie dolega prócz właśnie tych jajników. Trochę się nie pokoje bo to mój pierwszy cykl gdzie odczuwam jajniki. Nigdy mi się to nie zdazalo.

Wiesz jak się obawiasz ,to warto iść do ginekologa i mu o tym powiedzieć ,niech sprawdzi

Aha no to bardzo dobrze ,a lekarz jakiś polecony ? sprawdzony? bo ja dopiero po zmianie lekarza ,doprowadziłam się do ciąży ;)

a To fakt akurat , tu ciąże już od samego początku traktują poważnie ,a tam do 3 miesiąca nie patrzą w ogóle że to dziecko bo dla nich to nie jest dziecko , i mają gdzieś ,wiem bo mam koleżanki za granicą i opowiadały

a To fakt akurat , tu ciąże już od samego początku traktują poważnie ,a tam do 3 miesiąca nie patrzą w ogóle że to dziecko bo dla nich to nie jest dziecko , i mają gdzieś ,wiem bo mam koleżanki za granicą i opowiadały
Nie tu w DE tak nie ma. Tutaj od początku traktują ciążę poważnie. Bynajmniej w moim landzie. Koleżanka miała plamienia w 5tyg to zajął się nie lekarz położyli ja do szpitala dali leki na podtrzymanie i w szpitalu dziennie USG czy wszystko w porządku porobili wszystkie badania i okazało się że ma za mały poziom progesteronu i bierze do teraz. Ale ma zagrożona ciążę wczesnym porodem. Pierwsze dziecko urodziła w 8 miesiącu.

Hej nie ma jej, zrobiła test ale niehlujnie bo nie mam tu warunków i najpierw zamoczylam w moczu a Później stwierdziłam że źle to robię i nasiusialam na okienko, i po sekundzie dosłownie, taki. Wynik ale ja w to nie wierzę chyba źle zrobiłam nie mam drugiego Zobacz załącznik 979619
No pięknie gratulacje! [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Miałam na myśli że Niemcy to masakra pod względem że jak się idzie z problemem zajścia w ciążę to nie palą się do tego aby pomóc. Ale jak już zachodzisz w ciążę i gin potwierdzi to już od początku się Tobą tutaj zajmą.

Do góry