reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

To zrozumiałe, że własny kąt najbardziej cieszy... u nas jak wszystko dobrze pojdzie to moze w maju zamieszkamy na nowym M... w marcu mamy odbiór ale będziemy musieli troszkę tam porobić więc liczę ok 2 miesiecy... nie moge sie juz tego doczekac... teraz mieszkam w mieszkaniu rodziców ( za co jestem im bardzo wdzięczna że je nam kupili ) ale chcemy cos swojego... i w innej dzielnicy przede wszystikim :-)
my tez w przeciagu paru mc moze kupimy dom.ten w ktorym mieszkam jest spoko ale byl tak na szybko bo nie chcielismy mieszkac z tesciami(choc to dobrzy ludzie).wiadomo co swoje to swoje.Pamietam ze mnostwo rzeczy musielismy zrobic,sciany,podlogi itd.naharowalam sie ale taka mi to przyjemnosc sprawialo!Bo to moje.Pamietam ze kazda dziurke,kazdy nierowny odcinek gladzilam:)

co do kotow to mam dwie cudowne kotki.a czemu pytasz?

reklama
znow z innej beczki(bardziej pyt do mam ).w ktorym mc czuc ruchy dziecka?w ktroym mc ciaza jest widoczna?Takie ogoly co do brzucha to raczej wiem bo w pracy dziewczyny zazwyczaj mowia kiedy sa w 3 mc i jeszcze nie widac ale bardziej o te ruchy chodzi.
p.s. ostatnio w ogole przezylam szok jak bylam w pl bo znajoma byla w 5 mc,widzialam jej goly brzuch i nie wiedzialam ze w ciazy!
chodzi tez m.in. ze za pare mc mam kolejna impreze i chce kupic kiecke.zakladajac czysto teoretycznie ze bede w ciazy to nie wiem na jaka moge sobie pozwolic.ogolnie brzucha nie mam i w pasie niezmiennie 60pare cm.

To jest bardzo indywidualna sprawa ja czuła ruchy 16-20tydz. ciaży, a jeśli chodzi o brzuch to w 3 miesiacu miałam już bardzo duży, nie mam bioder wiec maluch musiał sie wypchnąć!

To jest bardzo indywidualna sprawa ja czuła ruchy 16-20tydz. ciaży, a jeśli chodzi o brzuch to w 3 miesiacu miałam już bardzo duży, nie mam bioder wiec maluch musiał sie wypchnąć!
ja w sumie tez bioder nie mam..no ale pewnie u kazdego to inaczej wyglada.ta moja znajoma to w ogole bardzo szczupla byla,lalka barbie.i dlatego mnie zdziwilo ze choc jest tak szczupla to nic nie bylo widac.no ale to czysta teoria na razie jesli chodzi o mnie

Jak widziałam moją kuzynkę w 3 miesiącu ciązy to miała delikatny zarys brzuszka ( zwłaszcza jak ubrała obcisła sukienkę i stanęła boczkiem) ... :-)
aha no wlasnie widze ze w 3 mc raczej jeszcze wielkiego sie nie ma nie?pewnie jest troche zarysowany ale ile takie dziecko moze miec?wiem ze nie chodzi o sam rozmiar dziecka.no ale jak patrzec na przecietna osobe to chyba 3 mc brzuch jeszcze bardzo delikatny.to ok
uciekam na chwilke ,niech ja cos w domu zrobie.no ale zagladac bede

To chyba od budowy ciała kobietki zależy...moja koleżanka teraz jest tez w 3 miesiącu ciązy .......przed ciązą była okrągła a teraz jak sie dowiedziala ze jest w ciązy to je za dwie osoby i nie ma brzuszka okrągłego tylko taki podłuzny... pewnie jak ktos nie wie że jest w ciązy to powie ze ona jest taka otyła...
na pewno od budowy zalezy.chodzi mi o to ze tu zazwyczaj mowi sie ze jest sie w ciazy dopiero w 3 mc conajmniej.wszystkie moje znajome ktore to mowily kompletnie mnie zaskakiwaly.niezaleznie czy szczuple czy nie.u tych bardziej otylych to juz w ogole najmniej widac i najmniej rzucalo sie w oczy bo bylysmy przyzwyczajone do ich brzuszkow.pewnie inaczej to wyglada jak ktos ma zawsze plaski.no ale okaze sie.
bardziej o te ruchy mi chodzilo.

Sama jestem ciekawa jak ja będę wyglądała ( jak już będę w ciązy oczywiście ) :-) Boję się tylko że cycki baaardzo mi się powiększą... wystarczy mi juz jak w trakcie okresu mam wielkie i strasznie bolą...a co dopiero będzie jak już będę w ciazy... Tak serio to boję się zmiany swojego ciała... nie twierdze ze wyglądam jak modelka czy cos takiego ale zmian związanych z ciąża sie obawiam...
u mnie piersi moga sie zaokraglic bo na szczescie duzych nie mam ale mam nadzieje ze o wiele sie nie powieksza.Nie wyobrazam sobie siebie z duzymi...Na to niestety nie mamy wplywu.Wiem jedno,ze strace pewnie bezpowrotnie swoj brzuch i talie:)Jedyna czesc ciala z ktorej jestem naprawde zadowolona bo mimo tego ze lubie sobie pojesc brzuch mam naprawde plaski a wciecie w talii widoczne.Nie wiem dokladnie ile ale pamietam ze nigdy nie mialam wiecej niz 60-64 cm.No ale cos za cos.Zreszta taki brzuch jest ladny.Moze bym sie martwila gdyby mi tluszczem obrosl ale tak...Niech sobie bedzie
niekotrzy tak ladnie wygladaja w ciazy.Nic sie nie zmieniaja ,poza brzuchem oczywiscie.tak byloby idealnie:)

znow z innej beczki(bardziej pyt do mam ).w ktorym mc czuc ruchy dziecka?w ktroym mc ciaza jest widoczna?Takie ogoly co do brzucha to raczej wiem bo w pracy dziewczyny zazwyczaj mowia kiedy sa w 3 mc i jeszcze nie widac ale bardziej o te ruchy chodzi.
p.s. ostatnio w ogole przezylam szok jak bylam w pl bo znajoma byla w 5 mc,widzialam jej goly brzuch i nie wiedzialam ze w ciazy!
chodzi tez m.in. ze za pare mc mam kolejna impreze i chce kupic kiecke.zakladajac czysto teoretycznie ze bede w ciazy to nie wiem na jaka moge sobie pozwolic.ogolnie brzucha nie mam i w pasie niezmiennie 60pare cm.

Eijf.. u mnie ruchy były po 20 tyg ciąży..najpierw bulgotanie a potem dopiero ruchy...brzuch zaczął być widać dopiero w 4 miesiącu ciąży i dopiero wtedy zaczełam rozglądać się za większymi-ciążowymi rzeczami,ale niestety to jest sprawa baaaardzo indywidualna,więc ja na twoim miejscu z tym kupowaniem bym zdecydowanie poczekała!!!

reklama

Ja ruchy poczułam w 16-17 tygodniu ciąży, ale brzucha jeszcze nie było prawie widać. Pamiętam, ze poczułam ruchy wieczorem leżąć w łóżku. A brzuch kiedy się pojawił niestety nie pamietam dokładnie. Ruchy poczułam w lipcu a brzuch pojawił sie w sierpniu , jakoś tak :-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry