reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witaj Żabko ;-)

a dlaczego sądzisz że Twoje ząbki są do wyrwania :confused: czasem może nam się wydawać że są w opłakanym stanie na zewnątrz ale reszta może być całkiem całkiem :tak: ja w grudniu miałam przeboje z zębem bo aż mi policzek spuchł i ropa podeszła i też nie chciałam słyszeć o żadnym leczeniu kanałowym bo to był straszny skansen, a po zdjęciu okazało się że wcale nie jest tak źle a leczenie kanałowe nic mnie nie bolało:no: bardzo dużo zależy od dentysty :tak: ja na szczęście znalazłam taką dentystkę dzięki której zanim zaszłam w ciążę to wyleczyłam wszystkie ząbi i teraz mam z głowy ;-)
Zgadzam sie:tak:

Ja sie tez w koncu wybralam i znalazl mi 4 do robienia... Jeszcze jeden mi zostal, ale wiadomo jak to jest, jak nie boli:cool2: Ale w sierpniu zrobie go na bank!

Zabka znalazlas w koncu tanie noclegi?

reklama

Ja sie tez w koncu wybralam i znalazl mi 4 do robienia... Jeszcze jeden mi zostal, ale wiadomo jak to jest, jak nie boli:cool2: Ale w sierpniu zrobie go na bank!

Nie wiem czy i ile w tym prawdy, ale słyszałam że próchnica w ząbkach jest(może być) powodem niemożliwości zajścia w ciążę, poronień i nie donoszonych ciąż :baffled:

poza tym dwa wyrwane zęby np u góry powodują coś dużo bardziej gorszego czyli przerwy między zębami, które są strasznie groźne w późniejszym wieku :tak: tak mnie ostatnio dentystka nastraszyła że postanowiłam już nigdy nie wyrywać ząbka bez zastanowienia się :blink:

a my w weekend wybieramy się do Stegny :) wyjazd już w piątek rano

zmykam ... tymczasem

Nie wiem czy i ile w tym prawdy, ale słyszałam że próchnica w ząbkach jest(może być) powodem niemożliwości zajścia w ciążę, poronień i nie donoszonych ciąż :baffled:

poza tym dwa wyrwane zęby np u góry powodują coś dużo bardziej gorszego czyli przerwy między zębami, które są strasznie groźne w późniejszym wieku :tak: tak mnie ostatnio dentystka nastraszyła że postanowiłam już nigdy nie wyrywać ząbka bez zastanowienia się :blink:

zmykam ... tymczasem
Nigdy o czyms takim nie slyszalam...:no:
A co do brakow to mnie nie starsz, bo ja juz dwoch zebow u gory nie mam (dzieki publicznej sluzbie zdrowia)

Ja chcialam jechac nad morze, ale M sie nie zgodzil:no: Jedziemy w gory... Ale nastepnym razem to ja bede decydowac;-)

reklama
Witaj Żabko ;-)

a dlaczego sądzisz że Twoje ząbki są do wyrwania :confused: czasem może nam się wydawać że są w opłakanym stanie na zewnątrz ale reszta może być całkiem całkiem :tak: ja w grudniu miałam przeboje z zębem bo aż mi policzek spuchł i ropa podeszła i też nie chciałam słyszeć o żadnym leczeniu kanałowym bo to był straszny skansen, a po zdjęciu okazało się że wcale nie jest tak źle a leczenie kanałowe nic mnie nie bolało:no: bardzo dużo zależy od dentysty :tak: ja na szczęście znalazłam taką dentystkę dzięki której zanim zaszłam w ciążę to wyleczyłam wszystkie ząbi i teraz mam z głowy ;-)
ja nie sadze ja wiem :-( bo tylko dwa mam takie z duuuuzymi dziurami praktycznie odromnymi reszta zabkow ok tylko te 2 sa takie brzydkie :-( az wstyd sie przytznac :-(

szwagierka sie rozmyslila a my zdecydowalismy ze pojedziemy w ciemno i na miejscu sie cos znajdzie bez rezerwacji a jak nie to wrocimy do domu po 1 dniu ale w necie widzialam duzo ogloszen wiec miejsca wolne jeszcze sa

zmykam ... tymczasem
ja mam wyrwane 2 u gory trojki bo musialam miec wyrwane do aparatu bo kly mialam wyrosniete przed wszystkimi zebami i wygladalam jak wampir ale teraz mam ladnie prosto ba kly weszly na miejsce tych wyrwanych dzieki aparatowi
Moja dentystka trzyma mnie w ryzach i przed porodem radzi mi wszystkie zabki wyleczyć, wiec jestem grzeczna pacjentką.
no ja mam okropne wspomnienia z dentystami i to w dodatki z 2 wiec juz niemam zaufania i dlatego tak strasznie sie boje 1 raz to mialam kopane na zywca w podstawowce :-( glupia baba rwala a 2 raz to jak bylam w gimnazjum u innego iale tym razem ze znieczuleniami dwoma a i tak wszystko czulam okropnie a do domu koledzy mnie prowadzili bo ledwo stalam na nogach taka slaba bylam po tym kopaniu i zwijaniu sie na foteru wrrrr jak sobie wspomne to mam dosc zazdroszcze wam dobrych dentystow
Chyba jestem chora psychicznie:ninja2: - od wczoraj co chwile czuje, ze mi cos po nodze chodzi a nic tam nie ma:szok: Moze mam jakiegos robala?:shocked2:
to nerwy chodza nieraz na glowie tez sie wydaje ze cos lazi a to tylko nerwy sobie chodza :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry