reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Przytulanka jakieś tam były, ale niezbyt intensywne, bo jestem od póltora tyg chora i nie mogę dojść do siebie. Zawsze mam nadzieję,że akurat to może starczyć;)

reklama
o rety ja też czytam i nie jestem za bardzo w temacie:-) ale widzę ,że biedroneczka obcykana:-)

ps.cały dzień mnie boli głowa, a już teraz na wieczór to normalnie nie wyrabiam... ratuuuunkuuuu!!!

martillka tak to juz mam, za duzo wiedzy z anatomi i fizjologi ze studiow siedzi mi w glowie ;-):tak:, a ze zawsze to lubilam kiedys nawet pisalam prace zaliczeniowa z cyklu i ciazy wiec cos mi jeszcze zostalo, coz z tego jak nijak ma sie do moich staranek;-):-(;-):eek:
Mnie tez dzis glowa bolala od rana
Pora mi zmykac do wyrka jutro do pracy znow rano, bedzie ciezki dzien

no ale ta wiedza jak widzisz jednak się przydaje :-)
ja na szczęście jutro na 13 do pracy... ale muszę się uczyć a nijak nie mogę się do tego zabrać...
dobrej nocki!

Dorka gratulacje, fajnie masz :-)

dzięki mierzeniu tempki nie ma mowy, żeby przeoczyć owu, to osoby które nie mierzą zakładają czy wyliczają, że owu będzie któregoś tam dnia i wtedy łatwo się pomylić, organizm to nie zegarek i nawet jeśli owu była zawsze w 14dc to raz może być w 24dc. ale mierzenie tempki dokładnie to wychwytuje. i dlatego bez tempek termin @ jest mocno przybliżony, bo bazuje przeciez na cyklach poprzednich a nie uwzględnia tego co się działo w danym cyklu.

Biedronko cyclo progynova ma też syntentyczny norgestrel. zresztą powiedzmy sobie szczerze- podawanie jakichkolwiek hormonów naturalne na pewno nie jest. swoją drogą zastanawiałam się dlaczego bierzesz akurat ten lek, dlaczego nie dostałaś standardowego clo? ale pewnie to tylko Twój lekarz wie :-) ja ruszam ze stymulacją w przyszłym cyklu, już podjęłam decyzję, jestem bardzo nakręcona i już nie mogę się doczekać :-)

Nanusia wstrzymaj się z braniem duphastonu, nie da się z oczu wyczytać jaki masz progesteron, poczekaj na wyniki badań. u mnie ciałko żółte jest, ale progesteron kiepściutki.

Martilla masz wreszcie bardzo ładny wykres, nie to co poprzednie nie wiadomo co :-) jeśli dobrze zaznaczyłaś śluz płodny to wg reguł npr masz dzisiaj dopiero 7 dpo. czy u Ciebie te objawy śluzu są wyraźne i nie powodują wątpliwości?

Nanusia dla mnie Twój opis usg jest mocno niejasny. napisałaś że w 14dc pęcherzyk miał 9,7 oraz że już pękł i było ciałko żółte. no to był czy już pękł? 9,7 to za mało żeby mówić o owu, byłaś potem na kolejnym usg?

reklama
Do góry