reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ejif ja tez bym zaczela juz przytulanka, a ja wczoraj mialam prezencik dac dla meza na urodzinki extra orzytulanko i co zmeczony przyszedl do domu z pracy i sie poobrazalismy jak glupki na siebie wiec nic z tego nie bylo...a ja sie tak napalilam...
no zobaczymy co z tego bedzie dzisiaj.

niby tescik owulacyjny pokazal mi chyba ze mam owulke
zobaczcie same

reklama
A mialas robione USG monitorujace przed i po owu??

biedroneczko, miałam robione USG 7 dc, ale nic nie było, potem w 10dc, był w lewym jajniku mały pęcherzyk i potem miałam w 14 dc zrobione USG i pęcherzyk był i z opisu wychodzi,ze też już pękł, bo na badaniu lekarz napisał coś o żółtym ciałku. Ogólnie powiedział,że wszystko jest ok z owulacją. Tylko mi się wydaje,że pęcherzyk był trochę za mały jak na 14dc bo miał tylko 9,7 mm no i nie wiem co z tym ciałkiem

Ejif ja tez bym zaczela juz przytulanka, a ja wczoraj mialam prezencik dac dla meza na urodzinki extra orzytulanko i co zmeczony przyszedl do domu z pracy i sie poobrazalismy jak glupki na siebie wiec nic z tego nie bylo...a ja sie tak napalilam...
no zobaczymy co z tego bedzie dzisiaj.

niby tescik owulacyjny pokazal mi chyba ze mam owulke
zobaczcie same
ja wlasciwie tez padnieta jestem a on jeszcze w pracy wiec nie wiem czy dam rade:zawstydzona/y:.No nic,zobaczymy bo nie wierze ze toi dni plodne tak szybko.
co do twojego testu to chyba jeszcze nie to.te kreski musza byc jednakowo mocna albo ta testowa mocniejsza od kontrolnej,a jeszcze na taka nie wyglada.Moze jutro?Nawet jesli test wyjdzie pozytywny to oznacza to ze owu nie jest juz w dzien pozytywnego testu a dopiero po 24-36 godz no ale przytulac sie nie zaszkodzi juz dzis:)

Ja sie na testach owu nie znam... A co do dni płodnych to czasami zdarza sie wczesna owu i wtedy dni płodne zaczynają sie zaraz po @... eijf ja na Twoim miejscu zaczęłabym już staranka:)

Mi się dni płodne zaczynają tak ok. 9dc.

widzisz dobrze wiedziec.... pewnie ze zaczynamy sie przytulac. bo ja zwariuje n ie dajac sobie szansy ;-)

ja w te testy tak naprawde nie wierze w tamtym cyklu nic mi nie npokazaly nawet najmniejszej kreski przez caly cykl wiec wtym robie bo robie co jakis czas wiec jestem pozytywnie nastawiona...:-)

widzisz dobrze wiedziec.... pewnie ze zaczynamy sie przytulac. bo ja zwariuje n ie dajac sobie szansy ;-)

ja w te testy tak naprawde nie wierze w tamtym cyklu nic mi nie npokazaly nawet najmniejszej kreski przez caly cykl wiec wtym robie bo robie co jakis czas wiec jestem pozytywnie nastawiona...:-)
ja w tamtym cyklu robilam za wczesnie i jak sie skonczyly to dalam sobie spokoj i nie kupowalam(w resultacie wkorzalo mnie ze nie wiem kiedy owu byla).Oczywiscie nie daja one 100 % gwarancji ze owu byla ale mnie do tej pory wychodzily prawidlowo i pokazywaly rzeczywiscie dzien owu bo potwierdzala to temperatura lub lekarz.wlasnie zamowilam 10 sztuk...przyjda dopiero w czwartek i wtedy zaczne robic

Tush ale masz dziwne te wykresy :szok: Wysokie tempki na poczatku a później spadaja. No ale kazda z nas ma inaczej. A tak w ogóle bardzo krótką fazę lutealna mialaś w poprzednim cyklu. Zawsze masz taką?

Tush ale masz dziwne te wykresy :szok: Wysokie tempki na poczatku a później spadaja. No ale kazda z nas ma inaczej. A tak w ogóle bardzo krótką fazę lutealna mialaś w poprzednim cyklu. Zawsze masz taką?
temperatura w dniach @ nie ma jeszcze wielkiego znaczenie o ile sie nie myle.potem opada (czesto maksymalnie przed owu) i po niej rosnie.a faza lutealna rzeczywiscie krotka

Ja sie aż tak na tym nie znam. Ja mam niską tempkę od początku a w połowie cyklu rośnie. Ale chyba ta tempka podczas @ nie ma większego znaczenia bo niektóre dziewczyny w ogóle w tym czasie nie mierzą tempki. Zaczynają dopiero po @...

reklama
biedroneczko, miałam robione USG 7 dc, ale nic nie było, potem w 10dc, był w lewym jajniku mały pęcherzyk i potem miałam w 14 dc zrobione USG i pęcherzyk był i z opisu wychodzi,ze też już pękł, bo na badaniu lekarz napisał coś o żółtym ciałku. Ogólnie powiedział,że wszystko jest ok z owulacją. Tylko mi się wydaje,że pęcherzyk był trochę za mały jak na 14dc bo miał tylko 9,7 mm no i nie wiem co z tym ciałkiem
Jesli w 14 cyklu pecherzykl juz pekl i bylo cialko zolte to dziowne jest ze lekarz podaje wymiary pecherzyka ktory pekl i go nie ma moze to wymiary pecherzyka w drugim jajniku, bo pecherzyk rosnie do rozmiaru 18-25 mm i wtedy peka z peknietego pecherzyka powstaje cialko zolte. Jesli cialko zolte powstaje i jest ok to i progesteron powinien byc w normie

Do góry