reklama
biedroneczka1980
Fanka BB :)
Nanusia endometrium to wysciolka macicy 9,7 mm to grubosc dobra dla drugiej fazy cyklu, wiec w 14 dc bylas juz w drugiej fazie po owu co wskazuje cialko zolte czyli jest wszystko ok

biedroneczka1980
Obecnośc cialka zoltego wskazuje na to ze owulacja byla
Nanusia endometrium to wysciolka macicy 9,7 mm to grubosc dobra dla drugiej fazy cyklu, wiec w 14 dc bylas juz w drugiej fazie po owu co wskazuje cialko zolte czyli jest wszystko ok![]()
No i wszystko jasne. Tak też myślałam, ale za dużo się naczytałam i już wszystko mi się pomieszało. Czyli w 14dc byłam już po tak? a 10dc miałam endometrium 6,7mm to dobrze czy źle? Czyli wkońcu kiedy miałam owu?
biedroneczka1980
Endometrum rosnie w trakcie cyklu by byc grube wlasnie po owu by przyjac jajeczko jakby zostalo zaplodnioneNo i wszystko jasne. Tak też myślałam, ale za dużo się naczytałam i już wszystko mi się pomieszało. Czyli w 14dc byłam już po tak? a 10dc miałam endometrium 6,7mm to dobrze czy źle? Czyli wkońcu kiedy miałam owu?![]()
Tak obecnosc cialka zoltego wskazuje ze tego 14 dc bylas po owu, a jaki byl pecherzyk tego 10 dc? wiadomo czy nie?
Co do owu mogla byc 12 lub 13 dc ale to tak przypuszczalnie
biedroneczka1980
sPewnie to srednica pecherzyka. Pęcherzyk rosnie ok 1- 3 mm na dzien w zaleznosci od organizmu. Pęka w wielkosci ok 18-25 mm. Wiec tak ze wzrostu przypuszczam ze owu mialas 13 dca na USG z 10dc mam napisane tak 12mm średnica i coś jeszcze ale nie mogę rozczytać. To chyba średnica pęcherzyka
reklama
biedroneczka1980
No dokladnie, wazne ze pecherzyk rosnie i ze dochodzi do owulacji to polowa sukcesunajważniejsze,że tu jest wszystko okDzięki biedroneczko, za rozjaśnienie mi troche sytuacji.

, a jak tam przytulanka mieliscie jakies w tym cyklu??
Podziel się: