reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

chciałabym zosta mamą staram się z moim narzeczonym o dziecko od roku ale nam to nie wychodzi co mam zrobic żeby było wszytsko oki????? pomóżcie mi:)
starać się , starać i jeszcze raz starać , ale najpierw wrzucić na luz!;-) i się samo podobno zrobi;-) hehe
staracie się od roku, ale robiłaś już jakieś badania? może warto pójść do lekarza i powiedziec jak długo się staracie a na pewno skieruje na odpowiednie badania.

laski coś wam pokazę, nikomu nie życzę takie dorodnego dziecka:-)
http://wiadomosci.onet.pl/132091,21,0,pokaz.html

reklama
emma ja caly czas mam przeczucie, ze ta @ przyjdzie. Już rano wiedziałam, ze przyjdzie jak zobaczyłam tą niska tempkę. Ale fazy lutealne miałam 14 dniowe. Wykres na ff zawsze pokazuje jeszcze 1 tempkę nastepnego cyklu. W lipcu faza lutealna tez była 14 dniowa.
Zastanawiam sie tylko dlaczego rano nie przyszła ale to już nie istotne. Podejrzewam, ze nawiedzi mnie dziś w nocy...
Ja sie za bardzo nie znam na tych wykresach, tempkach itd. ale wszedzie piszą, ze faza lutealna jest zawsze stała. Czyli co to oznacza? Myslałam, ze skoro przez 2 cykle miaam 14 dniową faze lutealna to zawsze taka bede miała a Ty piszesz, ze moze sie różnic o +/- 2 dni... Juz nic nie rozumiem...

Do kazdego pacjenta trzeba podejsc indywidualnie i rozne normy moga byc dla kazdego inne. Nawet badania z tego co wiem trza rozpatrywac indywidualnie, a to taz mych zyciowych i zawodowych doswiadczen

a z doswiadczenia wiem ze jak pracowalam na stazu w laboratorium to pacjenti czasami zdziwione wychodzily z np pzytywnym beta hcg bo twierdzily ze zwsze maja cykl jak w zegarku i ze to niemozliwe;-);-)

a z doswiadczenia wiem ze jak pracowalam na stazu w laboratorium to pacjenti czasami zdziwione wychodzily z np pzytywnym beta hcg bo twierdzily ze zwsze maja cykl jak w zegarku i ze to niemozliwe;-);-)

Ja tez raczej chlodno podchodze do takich wyliczen ksiazkowych ze jak jest to i to to bedzie to...mnie zycie nauczylo inaczej:tak:

NPR jest skuteczne przy obserwacji wlasnych cyklow przez conajmniej rok i to bez uprzedniej kuracji nphormonami bo to zaburza obserwacje na conajmnie 3 cykle po:tak:

reklama
Ja tez raczej chlodno podchodze do takich wyliczen ksiazkowych ze jak jest to i to to bedzie to...mnie zycie nauczylo inaczej:tak:
No wlasnie jesli nie monitoruje sie cyklu to np owu mimo skoku temp moze zostac wstrzymane np z powodu silnego stresu nawet tego zwiazanego ze zbytnim mysleniem o poczeciu. Wiec jak to mowil moj profesor by poczac trzeba poprostu uprawiac sex dla przyjemnosci a nie dla myslenia robimy bobo;-)

Do góry