reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wisienka tak jak pisalam nie zawsze jest ksiazkowo wiec sie nie doluj glowa do gory @ jeszce nie przyszla, a nawet jak przyjdzie to moze wlasnie kolejny cykl staranek bedzie tym ostatnim:tak:

reklama
pati
kurde jak robiłam testy owu to też mi takie farfocle pływaly, ale kiedy to było :-) hehe
kiedy idziesz do lekarza? a i kiedy masz termin @?

Wiem ,wiem...Zawsze tak przezywam a później jakoś sie podnoszę i działam dalej. Ale z miesiąca na miesiac jest mi coraz trudniej... Chciałabym sie wyłączyć i zapomnieć o tym, ze chcę mieć dziecko... Żałuję, ze nie wpadliśmy...

a wiec moje Kochane,pisze jakby co to pytajcie bo jestem cala w skowronkach i moge o czyms zapomniec.Pierwszy test zrobilam w poniedzialek 9dpo i wyszedl negatywny,ale dzis 12dpo juz pozytywny,mialam mdlosci i jem ogorki korniszone:tak:i to juz mnie zdziwilo:szok:brzuch mnie boli ale nie na dole tylko tak jak na @ u gory.Jezeli chodzi o sluz to go nie widze ale czuje ze mi "mokro",ale jak nasiusialam do pojemniczka zeby zrobic tet to plywaly takie biale "farfocle" jak sciete bialko:sorry: bola mnie jajniki na przemian ale najbardziej lewy:eek:,cyce to normalnie jakby mialy peknac,no i te pryszcze nigdy takich nie mialam:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Pati te farfocle moga tez swiadczyc o infekcji pecherza w razie czego zrob badanie golne moczu, Super ze ci sie udalo, oby to byla upragniona dziewczynka

No nic. Zaczęło się plamienie. Czyli rano obudzę sie z @... Czyli kolejny cykl przede mną... Ciekawe ile jeszcze.... Idę do męża. Dobranoc dziewczynki:* Słodkich snów:*

reklama
No wlasnie jesli nie monitoruje sie cyklu to np owu mimo skoku temp moze zostac wstrzymane np z powodu silnego stresu nawet tego zwiazanego ze zbytnim mysleniem o poczeciu. ;-)

chyba jedyny przypadek kiedy występuje skok tempki mimo braku owu to LUF, czyli zespół niepękniętego pęcherzyka. ale to nie przebiega bezobjawowo, pęcherzyki zamieniają się zwykle w torbiele, lutealna trwa i trwa, generalnie można założyć, że u kobiety z normalnymi cyklami skok tempki jednak świadczy o owu.

Wisienko stała lutealna to nie znaczy idealna w każdym cyklu. wahania o +/- 2 dni jak najbardziej mogą się zdarzyć, czasem mogą się zdarzyć pojedyncze większe zmiany- mnie się raz zdarzyła lutealna 6 dniowa (chora byłam) a raz 14 dniowa.

Do góry