reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
KRÓLEWICZ

CIASTO I
1/2 kg mąki
15 dkg cukru
30 dkg margaryny
5 łyżek wody
1 jajko
1 łyżeczka sody
2 łyżki miodu

Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placuszki.

BISZKOPT
4 jaja
1 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki zwykłej
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki wody

Składniki wymieszać na puszystą masę i upiec.

MASA DO KRÓLEWICZA
0,5 l mleka
1 kostka margaryny
15 dkg cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki zwykłej
1 szkl. wody

Mleko zagotować, rozpuścić w nim margarynę. W wodzie rozpuścić obydwie mąki i dodać cukier i wlać do mleka. Wszystko zagotować i ostudzić.

POLEWA CZEKOLADOWA
3 łyżki mleka
3 łyżki cukru
3 łyżki margaryny(masła)

To wszystko zagotować, a po zdjęciu z ognia wsypywać powoli kakao aż masa stanie się gęsta(po ostudzeniu będzie gęstsza).

A ciasto przekłąda się tak:
CIASTO I + MASA + BISZKOPT + MASA + CIASTO I i na to polewa i kokos( polewać ciasto świeżo zrobioną polewą bo inaczej zastygnie i nici z tego będą).

SMACZNEGO! :-D
Agutka jejku, ale z Ciebie zdolniacha:D Ja potrafię tylko takie zagniatańce, serniki, z owocami, ale z biszkoptem zawsze miałam problem:D:D:D

ja wlasnie tez chcialam kupic bobo test ale nie bylo.... moj M twierdzi ze jestem w ciazy bo jestem starsznie rozdrazniona i mam humory, raz mam dola, za chwile sie smieje.... ale przeeciez to nie musi od razu swiadczyc o ciazy.... przynajmniej nie nakrecam sie, znaczy staram sie nie nakrecac:)

Agutka jejku, ale z Ciebie zdolniacha:D Ja potrafię tylko takie zagniatańce, serniki, z owocami, ale z biszkoptem zawsze miałam problem:D:D:D

Kochana,powiem Ci,że ten biszkopt,to wychodzi każdemu - ja miałam @ i się udał. :-D

Już bym chciała środę,żebym mogła rolade serową zrobić. :dry:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. Powiedzcie mi któraś, czy po owulacji może się zdażyć ból podbrzusza...czyli kłucie i w ogóle jak podczas@. Mam tak cały dzisiejszy dzień...szczerze to przeszkadza mi to:confused:
Agutka wow jakie Ty tu pyszności zapisujesz!!!! Oh chyba będę na sylwka robić:tak: dziś zakupiłam piekarnika i będę pichcić ile się da. MSDRACULA!!!!!!! GRATULACJE!!!!!:-)

Kinga85 współczuję ogromnie, ale po postach widzę, że nie najgorzej jest... super, że się trzymasz w kupie mam nadzieję, że nowy roczek przyniesie lepsze wieści :tak:
A co ja mam innego robić jak nie trzymać się twardo i walczyć dalej.. Tyle przeszliśmy z mężem wiec co nas nie zabije to nas wzmocni.
Jestem dobrj myśli. w 2010 r to juz chyba zaciążę co?;) nie inaczej!
;-)

ja sotatnio robiłam biszkopt...ale niestety..zakalec. Aha jak chodzi o test, to bardzo dobry jest M mojej psiapsióły:tak::tak::tak: on wyczaił ciążę ich kuzynce, potem włąsnej żonce:tak: a jak zapytacie??? Po zapachu!!! Stwierdził, że ładnie pachną tak inaczej..no i się sprawdziło:tak:

Udalo mie sie dopchac do lekarza rodzinnego. Dal mi skierowanie do endokrynologa z podejrzeniem niedoczynnosci tarczycy:-(
Troche mnie to zdolowalo... Czlowiek niby sie dobrze czuje, jest zdrowy, a jak zacznie sie zaglebiac to sie takie cos okazuje:-(

agutka dzięki za przepis, brzmi pysznie, mam tylko pytanie ile czasu i w jakiej temperaturze pieczesz biszkopt i ciasto, a i jeszcze grzanie góra dół czy z nawiewem ?
maćku tak poprostu ten lekarz wyczaił, że z tarczycą coś nie tak, czy jakieś dolegliwości były

reklama
witam dziewczyny! nie wiem czy pamiętacie, ale w tamtym tygodniu pisałam o moich testach, ktore robiłam dzień po dniu przez 4 dni począwszy od terminu @, zawsze wychodziły bardzo blade. Dzisiaj tydzien po terminie @ zrobiłam kolejny test, oto on:
Ty szczęściaro to jeszcze załapiesz się na sierpień. GRATULACJE< GRATULACJE szczęśliwych 9 miesięcy

hej dziewczyny. Powiedzcie mi któraś, czy po owulacji może się zdażyć ból podbrzusza...czyli kłucie i w ogóle jak podczas@. Mam tak cały dzisiejszy dzień...szczerze to przeszkadza mi to:confused:
Agutka wow jakie Ty tu pyszności zapisujesz!!!! Oh chyba będę na sylwka robić:tak: dziś zakupiłam piekarnika i będę pichcić ile się da. MSDRACULA!!!!!!! GRATULACJE!!!!!:-)
No właśnie kerna u mnie niektóre cykle takie są z tymi bólami np ten ostatni taki był stąd wiedziałam, ze nie jestem w ciąży bo po dniach owu brzuch bolał jak na @. I pare takich cykli mam w roku- ale wtedy przy @ umieram z bólów. A jak u Ciebie @ boląca?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry