Mynia_82
Fanka BB :)
W takim razie jesteś w doskonałym momencie
Powinnaś mieć termometr z dwoma miejscami po przecinku, zapytaj w aptece, a jak nie to dziewczyny zamawiały na allegro, ja mam microlife i go polecam i inne dziewczyny z tego co pamiętam, też go chwalą
jeśli udałoby Ci się go zdobyć przed 6 góra 7 dniem cyklu byłoby najlepiej od wtedy mierzyć temperaturę
Wiem, że niektóre dziewczyny mierzyły też takim zwykłym z jednym miejscem po przecinku ale chyba to się nie sprawdziło, wypowiedzcie się
więc jak już dobędziesz ten termometr to podstawowe zasady mierzenia są takie:
1. Przed wstaniem z łózka, termometr powinien leżeć koło łóżka żebyś nawet nie musiała siadać sięgając po niego
2. po minimum 3 godzinach snu
3. zawsze o tej samej porze z dopuszczalnymi półtoragodzinnymi odchyleniami
Potem zaznaczasz te temperatury na wykresie, my tu akurat w większości robimy to na stronie Obserwacja cyklu - enpr.pl
Druga rzecz to obserwacja śluzu - codziennie sprawdzaj jaki jest i zaznaczaj na wykresie. A w reszcie my już Ci pomożemy, oczywiście jak pokażesz nam wykres
Sporo z nas ma w sygnaturkach miniaturkę wykresu, możesz zajrzeć, zobaczyć, poczytać
U mnie np musiałabyś przejść do poprzedniego cyklu bo w tym jeszcze nic się nie dzieje
Jakbym czegoś zapomniała napisać to uzupełnijcie mnie dziewczyny, i Madley pytaj jak coś jest niejasne
więc jak już dobędziesz ten termometr to podstawowe zasady mierzenia są takie:
1. Przed wstaniem z łózka, termometr powinien leżeć koło łóżka żebyś nawet nie musiała siadać sięgając po niego
2. po minimum 3 godzinach snu
3. zawsze o tej samej porze z dopuszczalnymi półtoragodzinnymi odchyleniami
Potem zaznaczasz te temperatury na wykresie, my tu akurat w większości robimy to na stronie Obserwacja cyklu - enpr.pl
Druga rzecz to obserwacja śluzu - codziennie sprawdzaj jaki jest i zaznaczaj na wykresie. A w reszcie my już Ci pomożemy, oczywiście jak pokażesz nam wykres
Jakbym czegoś zapomniała napisać to uzupełnijcie mnie dziewczyny, i Madley pytaj jak coś jest niejasne