reklama

Staranka od stycznia 2012.

W takim razie jesteś w doskonałym momencie:) Powinnaś mieć termometr z dwoma miejscami po przecinku, zapytaj w aptece, a jak nie to dziewczyny zamawiały na allegro, ja mam microlife i go polecam i inne dziewczyny z tego co pamiętam, też go chwalą:) jeśli udałoby Ci się go zdobyć przed 6 góra 7 dniem cyklu byłoby najlepiej od wtedy mierzyć temperaturę:) Wiem, że niektóre dziewczyny mierzyły też takim zwykłym z jednym miejscem po przecinku ale chyba to się nie sprawdziło, wypowiedzcie się:)
więc jak już dobędziesz ten termometr to podstawowe zasady mierzenia są takie:
1. Przed wstaniem z łózka, termometr powinien leżeć koło łóżka żebyś nawet nie musiała siadać sięgając po niego
2. po minimum 3 godzinach snu
3. zawsze o tej samej porze z dopuszczalnymi półtoragodzinnymi odchyleniami

Potem zaznaczasz te temperatury na wykresie, my tu akurat w większości robimy to na stronie Obserwacja cyklu - enpr.pl

Druga rzecz to obserwacja śluzu - codziennie sprawdzaj jaki jest i zaznaczaj na wykresie. A w reszcie my już Ci pomożemy, oczywiście jak pokażesz nam wykres:) Sporo z nas ma w sygnaturkach miniaturkę wykresu, możesz zajrzeć, zobaczyć, poczytać:) U mnie np musiałabyś przejść do poprzedniego cyklu bo w tym jeszcze nic się nie dzieje:)
Jakbym czegoś zapomniała napisać to uzupełnijcie mnie dziewczyny, i Madley pytaj jak coś jest niejasne:)

reklama
Mynia, Fifek się wścieka, po nim już nie widać choroby.
Ja się kiepkawo czuje choć nie najgorzej. Czuje że gdzieś siedzi mi katar ale się nie wydostaje, jak się już wydostanie to woda. W sumie to nie wiem czy to alergiczny czy też CMV daje o sobie znać.

Hej dziewczynki:*
a u mnie niestety cykl stracony wogóle nie czułam owulki żeby była:( do tego spójrzcie na tempkę :( teraz czekać na okres masakra:no::no::no:

Czarnooka nie przejmuj się mój poprzedni cykl też był bezowulacyjny jak przypuszczam. To normalne 2 razy w roku kochana. Innym rozwiążaniem jest wadliwy termometr. Może twój się zepsuł???

Sailor Kochanie on niedawno byl kupiony wiec na termometr nie moge zwalic winy.. grr zaczynam sie powoli wkurzac .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wlasnie dostalam wiadomosc od kolezanki ze urodzila synka ( ta ktora nigdy nie chciala miec dzieci) zycze jej jak najlepiej ale smuce sie ze mnie takie szczescie nie moze spotkac:(:(

Nie nie robilam takich typowych badan.
Wczesniej tylko TSH sprawdzalam to mialam w normie ale to bylo jakis rok temu.
Sailor powiedz mi jakie Ty badania wykonywalas?

A ja dzisiaj byłam z moim A na zakupach w galerii ale niestety, brak pierścionkaa... :( nie tym razem... yhs... ale za to sobie kilka rzeczy pokupowałam.

dzisiaj pierwszy dzień kuracji duphastonem. a dni płodne mam już od dwóch dni chyba patrząc na śluz.

reklama
cześć:)
dziś też kibicujecie? ja się przymierzam do portugalia-niemcy;)
poza tym niedawno dopiero wróciliśmy z krynicy, dzień minął strasznie szybko i intensywnie - w rezultacie już jestem po prysznicu gotowa do spania:]
Temp zgodnie z Myni wytycznymi poszła lekko w górę hehe. Obserwacja cyklu - enpr.pl
Myniu, może jeszcze dalej ją zaczarujesz, hm?:) Będę bardzo wdzięczna:) No i oczywiście zafasolkowane dziewczyny poproszę o fluidki na dwa dni przed sądnym dniem;)

Madley witaj:)
ja ostatnio byłam u gin w sprawie uregulowania cykli miałam podobnie jak Ty, raz 28,29, 31 dni i gin powiedziała, że to jest normalne - nie podlega regulacji. Dopiero jak powiedziałam, że jeden cykl miałam 35dni no to miedzy 28 a 35 zrobiła się większa różnica i dostałam duphaston na wyregulowanie, dodatkowo castagnus na wyregulowanie i złagodzenie objawów towarzyszących @. Teraz jestem prawie po drugim cyklu z tymi wspomagaczami i za 2 tyg mam się stawić na kontrolę.

Alg trzymam kciuki!! tempkę masz piękną a jak jeszcze @ nie przyszła to jest nadzieja:)

Agacynda nic się nie martw:) doczekasz się pięknej błyskotki na pewno:)

Czarnooka to rób badanka i spokojnie:) bezowulacyjne się zdarzają jak już dziewczyny napisały:)
pytałaś sailor ale i ja odpowiem - poza tsh robiłam jeszcze t3,t4, progesteron, prolaktyne.
zrobisz to będziesz wiedziała na cyzm stoisz - czy coś trzeba interweniować i regulować czy jest wszystko ok musisz po prostu spokojnie i cierpliwie czekać na fasolinkę:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry