reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka od stycznia 2012.

lanjaa, oby w przypadku ciąży szybko teścik pokazał dwie kreski :)
u mnie dalej nie ma @, a objawy coraz gorsze..może ciąża urojona?? mam mdłości wieczorami, dziś ból głowy i to uczucie że ze mnie coś leci..we wtorek idę na betę bo nie wytrzymam.

reklama
Witajcie, ja już po wizycie znajomych. Byli z 6 latką i 2 latkiem, a piłka do rehabilitacji mojego męża okazała się najlepszą zabawką z możliwych, mieszkanie wygląda jak po przejściu pioruna kulistego...hehe, a mój mąż tylko coraz większe oczy robił:):):)
Aguś, u Ciebie to całkiem dobrze wygląda z objawami, może Ty wreszcie nam listę odczarujesz:)Oby, bo jakiś marazm nam się wkradł, więc dobre fluidki w cenie:)
Ja teraz odpoczywam z Wami i kieliszkiem winka w ręku, a kuchnia się sprząta rączkami mojego męża, a jest co sprzątać, bo wygląda jakby coś wybuchło:)

Aguś to my czekamy na dobre wieści bo ciekawe masz te objawy :-)
bzibziok to wieczór miałaś bogaty we wrażenia :-)
Kiedy można najwcześniej zrobić betę?

Sailor, ja korzystam z takiego kalendarza: Kalendarz owulacyjny - NetMama.pl
jak wpiszesz początek @ i długość cyklu to Ci pokaże kiedy powinna być owulacji i ile dni po owulacji można robić test z krwi i test z moczu.
Ja się terminem owulacji bardzo nie sugeruje ale łatwo z tego wyliczyć ile dni po owu, przy danej długości cyklu jaki test można zrobić...
A wieczór bardzo udany:)

zobaczyła ten kalendarz owulacyjny to mi wypadają najbardziej płodne własnie w piątek, sobote niedzielę, na następny wekend, ale kurcze ja biorę clo, jak jesienią brałam od 5 do 10 dnia cyklu to miałam owu 17tego dnia cyklu i zaszłam w ciąże, a teraz w marcu jak brałam 3-7 dc to mialam owu okolo 11tego i nie zaszłam więc ciezko mi okreslic kiedy moge miec owu, ale własnie mnie dziwi ta tepka bo chyba powinna rosnąc jak owu si zbliza

Mgiełka ale ta temp w 10 dc jeszcze nic nie oznacza, a ilu dniowe masz cykle?
Zobacz ja w 10 dc jeszcze miałam zupełnie niską temp, a mam cykle 28-29 dc - Obserwacja cyklu - enpr.pl
Więc u Ciebie jest spora szansa, ze owulacja wypadnie ok następnego tygodnia, a nawet jak nie sama owulacja, to przynajmniej dni płodne.

Bzibziok super ta stronka dodałam do ulubionych teoretycznie pisze że jutro możliwy byłby test z krwi ale chyba sobie daruję bo u nas na wynik się czeka 4 dni om bo odsyłają do Krakowa.:szok: Zaczekam do dnia @ chyba, że nie wytrzymam to zrobię wczesniej sikacza :-)

Ostatnia edycja:
cykle były długie ic zęsto bezowulacyjne teraz z clo równno 30 dniowy to dziewuszki kochane trzymajcie kciuki aby owu była nie wcześniej jak w piątek ide ululać Oliwie cmok

reklama
Bzibziok super ta stronka dodałam do ulubionych teoretycznie pisze że jutro możliwy byłby test z krwi ale chyba sobie daruję bo u nas na wynik się czeka 4 dni om bo odsyłają do Krakowa.:szok: Zaczekam do dnia @ chyba, że nie wytrzymam to zrobię wczesniej sikacza :-)

No to faktycznie jak masz czekać 4 dni na wyniki to nie ma sensu. Lepiej poczekać

Do góry