reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka od stycznia 2012.

wiesz jeżeli chodzi o twoją owu to najlepiej jak byś mierzyła temperature lub robiła testy owulacyjne bo inaczej skąd wiedziec... niektóre dziewczyny czują zwłaszcza jak się ma regularne cykle.
Ineczej ciezko wyczuć na czuja kiedy owu. :sorry2:

reklama
Kinga już Ci mówię.
Zawsze miałam cykle 28-29 dniowe. Od listopada nie biorę tabletek ani plastrów antykoncepcyjnych. I w listopadzie w grudniu miałam cykle tak jak zawsze od nowego roku mi się poprzestawiało. 18 grudnia miałam @ przez cały styczeń nie miałam i poszłam do lekarza dostałam na wywołanie duphastone i dostałam 4 lutego ( cykl 47 dni). Póżniej znowu nic poszłam i taka sama sytuacja na pocztątku marca dostałam na wywołanie duphastone i dostałam @ 16 marca (tj. 41 dni). @ zawsze 5-dniowe. :sorry:

a my mamy psiaka ;d od niedawna, ale w sumie nad kotem tez sie zastanawialismy, ale tylko i wylacznie rasowym, psa tez chcielismy rasowego ;]
nie to zebym miała cos przeciwko nierasowym,w domu rodzicow mamy dachowca czarnego, ale ogolnie uważam ze w polsce jest jeden wielki bałagan zwierzęcy a ja sie do niego nie przyczynię ehh ;/
szkoda mi tych zwierząt w schroniskach i tym bezdomny, ale jakby ludzie umieli myśleć to na pewno byloby ich mniej ;/

a powiedzcie mi bo wcześniej pytałam, ale chyba nikt nie odpowiedział: do którego dnia cyklu bierze sie tego wiesiołka?

no i byłam w aptece, ale nie mają takich termometrow do 2 miejsca po przecinku, gdzie taki kupujecie?

Masz racje, tylko niestety te kociaczki i psiaczki nie są winne temu, że ludzie nie myślą.
Mój Figielek przyszedł do mnie o 5 w nocy jak nie miał jeszcze 5 tygodni. Obudził mnie straszny płacz na klatce. Myślałam, że to dziecko maleńkie. Wyszłam a tam on, tak maleńki, że mieścił mi się na dłoni. Płakał pod moimi drzwiami. Wzięłam smarkacza i został:) I nie wyobrażam sobie jak można tak postąpić z maleństwem... zresztą i nie z maleństwem. Z jakimkolwiek zwierzęciem.

Ja mój termometr kupowałam w aptece, ale widać miałam szczęście bo ma dwa miejsca po przecinku. Mam microlife, podobno jeden z lepszych, ale kupiłam bo taki akurat był.
A wiesiołka bierz najpóźniej do owulacji bo potem może wywołać skurcze i samoistne poronienie

Ostatnia edycja:
Anke jeżeli masz takie zachwiania po hormonach to ciężko bedzie określić kiedy dni płodne kiedy nawet owu. Czesto jest tak że po antykoncepcji hormonalnej może nie dochodzić do owulacji przez około3-4 miesiące... różnie. Ja kiedyś też bralam hormony i potem mi organizm szalał ale to potrzeba czasu, unormuje się na pewno. to kwestia kilku miesiecy do półroku. Lekarz może przepisać ci leki na unormowanie ale ja bym nie brała nic... po co babrać sobie

mamy kwiecień wiec teraz powinno się już normować bo to ten czas jakby.. każdy lekarz mówi inaczej widzisz. Mi mówiono i kiedyś pisała dziewczyna na innym wątku że to kwietia pół roku nawet dużo zależy od organizmy i od tego jakie hormony brałaś.

Mynia: no ja mam microlife ale jedno miejsce po przecinku, nie wiem moze poszukam jeszcze, na allegro nie lubie zamawiac ale jak nigdzie nie bedzie to zamówie juz trudno ;p

Anke wiesz przyczyn może być wiele.. nie wiem. To już musiałabyś omówić ze specjalistą. Myślę jednak ze teraz powinno się już normować Ci.. sama zobaczysz jak bedzie. Castagnus ładnie reguluje cykle i pms. jest bez recepty i bierze się go 3 cykle bez przerwy. Wielu dziewczynom tu pomógł.

reklama
Grzanka gratulacje dla swiezo upieczonej cioci !! :-) a swoja droga strasznie malenki Bobas :-) 2700 i 49 cm? Urodzony w terminie? Bo moja kolezanka w 31 tygodniu urodzila syna 2020 i 49...

Do góry