reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
musze was jeszcze o cis zapytac, czy luteina ma wplyw na temperature? bo biore od 4dni ale w sumie to skok tempertury byl o wiele wczesnniej niz zaczelam luteine brac, ale za to w tamty cyklu tez bralam luteine a rempka.wcale nie rosla
ake pytamwas bo znalazlam na necie ze moze zmieniac temperature i nie wiem co myslec ;/

Dziewczyna byłam u gina ;-)

Wszystko obejrzane, ładne, zdrowe i gotowe na fasolke :-) endometrium w 11dc ma 4mm, na lewym jajniku pecharzyk piekny 15 mm :tak: przyrasta po 2 mm na dzień, więc ok. poniedziałku tj. 15 dc będzie miał 23mm czyli idealnie do pęknięcia :-D
Endo ok. 0,5 mm na dzień przyrasta więc za 4 dni bedzie 6mm, a wtedy, kiedy jajo moze sie zagniezdzac (to kolejne 4-6 dni) będzie 8-9 mm :-) Pani gin twierdzi że to książkowo ;-) Zobaczymy czy jutro będzie skok temperatury skoro owu już tak blisko :eek: bo w sumie to chyba 3 dni przed pęknięciem pęcherzyka powinna skoczyć nie ?

Pani doktor nie dala mi zadnych potencjalny "na podtrzymanie" tylko kazala się dużo przytulać przez kilka tych nastepnych dni, żeby jajeczko nie uniknęło spotkania z przeznaczeniem :-D ale mi ulżyło po tej wizycie ...

Ostatnia edycja:
Królewno z luteiną to jest tak, że to jest progesteron a właśnie progesteron jest odpowiedzialny za to, że w drugiej fazie cyklu temp się podnosi. Więc jak najbardziej temp nawet powinna się podnieść podczas zażywania luteiny. Ale nie można tego traktować jako efekt uboczny tylko właśnie taki jest cel stosowania luteiny, to jest jej główny skutek.
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam i wiesz co mam na myśli:)

Ostatnia edycja:
A mi się Agnieszko wydaje jakby Twoja temperatura ma dopiero skoczyć, skok zawsze musi być po białku jaja inaczej to nie jest ten skok o który nam chodzi a Ty jajo miałaś dopiero wczoraj

Ostatnia edycja:
reklama
ALG pięknie to wszystko wygląda:) trzymam kciuki:-)
MYNIA dziś jest mój 34 dc:-D ostatni miałam 49 dni:szok: zobaczymy jak tym razem bedzie. może jednak stanie się cud i będzie bobo. oby oby kochana.
teraz czekam na mężusia, choc szans na bobo nie ma to trzeba go wykorzystac, żeby chłop nie zapomnial o co chodzi w inne dni:-D:laugh2: miłego wieczorku dziewczynki

Do góry