reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
przerażacie mnie, bo przy drugim, jak przy pierwszym do 12tc. chciałabym ukryć przed wszystkimi, a tu widzę, że się nie da:) przy pierwszym to zaczął mi się pojawiać ok. 14tc. dlatego nie mogę wyjść z podziwu, ze wasze takie duże już tak szybko!
Pianko: twój jest ładny, nie wymyślaj - każde dziecko sobie buduje co mu wygodniej;)

Kochane moje miałam taki zapieprz że nie dałam rady Was wczoraj nadrobić ale dziś nadrobiłam tak po łebkach i mniej więcej wiem co się dzieje:)
Noelle gratulacje:) ogromne:)
Witam nową staraczkę:)
Brzuszki wszystkie macie piękne:)
Margotko to wszystko zależny od śluzu ale patrząc na samą temperaturę to ja bym ustawiła granicę wyższych temperatur na 13 dc (bo granicę zaznaczamy w ostatnim dniu niższych temp.)
A u mnie właśnie idzie @:) i jak tu nei wierzyć w temperaturę:) Wczoraj wydawało mi się, że coś jest nie tak że tak szybko spadek bo zawsze druga faza trwała u mnie około 13 dni a tu 10 już spadek... a jednak:) Przed chwila byłam w łazience i już nieźle plamię więc na pewno jeszcze dziś się rozkręci na maksa. Tym, że faza lutealna krótsza nie martwię się za bardzo bo i tak będę brać luteinę od następnego cyklu więc mi wszystko ładnie ureguluje...

Agnieszko podobno w kolejnej ciąży wszystko szybciej idzie no i wiadomo czego się spodziewać bo w pierwszej ciąży to miałam problem czy to na pewno są ruchy dziecka czy mój przewód pokarmowy :D a ja bardzo szybko poczułam córcię pierwsza ciąża i też w 16 tyg już wierzgała tak że mąż pod ręką czuł :) ale z USG wychodziła na starszą także nie wiem czy nie była wcześniej zmajstrowana niż mi się wydawało może stąd tak szybko :)
domik na brzuchol nie narzekam tylko on tak śmiesznie wygląda, całkiem inaczej niż z małą :D a jak się wybieram na dłuższy spacer to też ciążowe zakładam co by kreski nie gnieść ale mam takie mniejsze od siostry także nie widać że ciążowe :D
margotko ja niestety dużo Ci nie pomogę w analizie wykresu ale za to kciuki zacisnę ;)
mój K to też chodzi za mną patrzy na brzuch i się głupol zaciesza...

witajcie
u mnie duzo pracy nadrabiam zaległości ;-)
byłam wczoraj u lekarza z tym pieczeniem w piersiach krtani i lekarz stwierdził że to nie infekcja tylko nerwica haha i dał mi jakieś tabletki ze po nich nie można prowadzić samochodu, cały czas mnie piecze aż do gardła, ale czuje jakby w przełyku aż do krtani jak podrażnione czy chore ja stawiam na infekcję bo oczy pieką katar mam i ogólnie jestem słaba, ehhh leków na nerwice oczywiście nie wziełam ;-)
a powiem wam że też pieką mnie piersi i sutki
@ nadal nie ma
szyjka dzisiaj była nisko i twarda
byłam dziś na badaniu krwi lekarz mnie wysłał morfologia plus żelazo
gratuluje dziewuszki brzuszków aż się popłakałam ehhh
kiedy ja.....
a tu nawet @ sie przesueła wiedziałam że tak będzie bez tego clo
nadęta jestem napuchnięta
szok Noelle super wieści gratuluje ci z całego serca

A jeszcze Wam powiem, że co do brzuszków to jak u Asity u mnie nawet w 9 mogłoby nie być widać że w ciąży jestem:) A jakbym Wam teraz wkleiła swój to byście myślały, że zaraz będę rodzić :p Ale... w ostatnim czasie schudłam już 4 kg więc liczę na doprowadzenie się choć troszkę do porządku zanim chłopaki mojego S dotrą do celu, jeden z nich wedrze się bezpardonowo w życie mojej komórki jajowej i od tej pory będą żyli długo i szczęśliwie aż w 9 miesiącu życia wydadzą pierwszy okrzyk a ja pewnie nie jeden razem z nimi :)

2012-08-17 11.57.05.jpg2012-08-17 11.57.12.jpg

Załączam swoje testy owulacyjne, w 15 i 16dc to chyba pozytywy, niestety w 14 zapomniałam o teście, a w 13 był jeszcze negatywny, nie było żadnej kreski. Sorki, że Was tak męczę ale się normalnie wkurzyłam po wczorajszej wizycie że niby owulacji nie było...

Ostatnia edycja:
reklama
też się nie mogę doczekac ruchów. jestem też na forum u lutówek i tam niektóre czuja ruchy już wcześniej. nawet w 13 tc. i wiedzą, że to to. najpierw miały takie''pekające bąbelki'' a teraz ruchy. ja tez bym chciała ale nic nie czuje. ide jeśc bo mnie muli.

MGIEŁKO zdrowiej tam kochana:*

Do góry